2018-12-18 17:27


Scandalul mesajelor SRI – MAI continuă. Carmen Dan: SMS-ul primit nu era semnat

 |  12:38
Scandalul mesajelor SRI – MAI continuă. Carmen Dan: SMS-ul primit nu era semnat

In contextul scandalului referitor la corespondența dintre SRI și MAI, in cazul violențelor din Piața Victoriei, Ministrul de Interne, Carmen Dan, susţine că SMS-ul primit de secretarul de stat nu era semnat, deci destinatarul nu a ştiut din partea cui vine.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susţine că SMS-ul primit de secretarul de stat nu era semnat, deci destinatarul nu a ştiut din partea cui vine.

Mai mult decât atât, acesta conţinea informaţii generale, spune ministrul.

"Nu ar trebui sa ma intrebati pe mine de ce nu am primit mesajul. Am spus ca acel SMS era un schimb operativ de informatii cu caracter general. Este un aspect pe care l-am luat si noi in calcul, faptul ca in apropiere de Piata Victoriei erau doua evenimente sportive. Am luat toate masurile, jandarmii au procedat corect. Nu cred ca abordarea corecta era interventia mai agresiva a jandarmilor. Cred ca jandarmii au reactionat doar in functie de nivelul de agresiune la care au fost suspusi. Noi analizam de fiecare data operativ si dispunem masurile necesare. I-am trimis informare domnului presedinte, bineinteles.

Comisia solicita si noi punem la dispozitie orice document. Secretarul de stat a primit un SMS care nu continea decat un text cu caracter general. Nu era semnat, nu era asumat de nimeni.

Nu dau vina pe nimeni, e o situatie care trebuie analizata. Eu am vorbit cu domnul Hellvig si i-am transmis ca nivelul de comunicare trebuie sa fie la un alt nivel.", a spus Carmen Dan în Parlament, conform stiripesurse.ro.

Ministrul Afacerilor Interne a repetat astăzi că nu a fost informată de SRI cu privire la eventuale intenții de provocare din partea huliganilor din galeriile de fotbal.

„Întrebarea a fost punctuală: dacă am primit informații de la SRI. Întrebare la care am răspuns clar: nu”, a spus ea, potrivit digi24.ro.

Ministrul a reiterat că suporterii nu au plecat de la partida de handbal Dinamo – Steaua într-un grup organizat.

SRI a transmis că a anunțat toate instituțiile abilitate să intervină pentru menținerea ordinii și siguranței publice, dar ministrul de Interne Carmen Dan a explicat, ulterior, că nu a primit nicio informare și că un secretar de stat din MAI a primit un SMS referitor la acest subiect.

"Eu nu am primit informări cu privire la intenții de provocare. Aseară (miercuri seară, n.r.) între orele 19:43 și 22:55, în mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Ștefu și șeful Poliției, au primit mesaje SMS din partea unui ofițer SRI în care se face referire exclusiv la posibila prezență la protest a anumitor persoane, în general activiști care participă constant la astfel de evenimente cât și la prezența unor membrii ai galeriilor, la modul general. (...) Nu au fost informații inedite venite din partea SRI", a declarat ministrul de Interne Carmen Dan, joi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-03

TAGURI: scandal, mesaje, sri, mai, carmen dan, sms, proteste
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN CETATEAN
03 Feb 2017

In mod normal trebuia o Adresa Oficiala...Probabil ca SRI nu face asa cum ar trebui...Nu mai sunt profesionisti...Are doar P.C.R. ( PILE, CUNOSTINTE, RELATII) Speram sa se terme cu astfel de situatii...UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE....
Random imageUltimele stiri


loading...