2019-01-20 17:50


Scoţienii ne masacrează urşii

 |  13:25
Scoţienii ne masacrează urşii

Cu aproximativ 40%, România deţine cea mai mare populaţie de urşi bruni din Uniune Europeană. În ciuda acestui fapt, această specie aflată pe cale de dispariţie, devine din ce în ce mai rară chiar şi la noi în ţară.

Alături de distrugerea habitatului natural, o altă cauză  a dispariţiei ursului brun din România, o constituie vânătoarea excesivă practicată în lipsa unei legislaţii adecvate.

Firme străine, dar şi româneşti, specializate în organizarea de partide de vânătoare, încasează bani buni de pe urma unor astfel de excursii, soldate cu uciderea unor exemplare rare de urs brun.

Jurnaliştii de la ring.ro au fost sesizaţi de Anca T., care a descoperit că o firmă din Scoţia organizează partide de vânătoare în România soldate cu  adevărate masacre.

După ce a văzut fotografia unui urs brun ucis de vânători pe , Anca T. i-a scris lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd., una dintre firmele care organizează partide de vânătoare în România,  următorul mesaj: "Vă rog nu ne ucideţi urşii. Trebuie să faceţi asta neapărat? Asta este singura modalitate prin care vă puteţi bucura de viaţă?".

Răspunsul transmis de Richmond Elliott este unul de-a dreptul halucinant: "Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii. Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi".

Pentru o partidă de vânătoare a urşilor bruni în România, Hunting and Sporting Scotland Ltd solicită un onorariu de 4.500 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-31

Mai multe imagini:
Scoţienii ne masacrează urşii
zoom

TAGURI: ursi, brun, scotieni, ucid, facebook
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IOANA
31 Iul 2013

Semneaza petitia pentru a oprii braconajul: Friends, I just created a new petition and I hope you can sign -- it's called: Stop poaching in Danube Delta and Romanian Carpathians This issue is very important to me, and together we can do something about it! Read more about it and sign it here: http://www.avaaz.org/en/petition/Stop_poching_in_Danube_Delta_and_Romanian_Carpathians/?eKpDKcb Campaigns like this always start small, but they grow when people like us get involved -- please take a second right now to help out by signing and passing it on. Thanks so much, Ioana
DUMI
31 Iul 2013

Sunt deacord ca vanatoarea sa inceapa din palatul victoria!
Random imageUltimele stiri

loading...