2018-11-16 05:31


UPDATE. Cristian Cioacă mai aşteaptă judecarea cererii de revocare a arestării preventive

 |  09:58
UPDATE. Cristian Cioacă mai aşteaptă judecarea cererii de revocare a arestării preventive

UPDATE, ora 15.00: Completul de la Curtea de Apel Piteşti care urma să judece, vineri, cererea de revocare a arestării preventive formulată de fostul poliţist Cristian Cioacă şi-a declinat competenţa şi a dispus înaintarea cauzei către completul de apel desemnat să judece dosarul de omor, informează Mediafax.

Cristian Cioacă, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a fost adus vineri de la Penitenciarul Colibaşi la Curtea de Apel Piteşti, pentru judecarea cererii de revocare a arestării preventive.

Cererea de revocare a măsurii preventive, formulată de inculpat în urmă cu două zile, va fi judecată cu începere de la ora 10.30.

Decizia Curţii de Apel Piteşti nu va fi definitivă, putând fi atacată cu recurs la completul de trei judecători al Curţii de Apel Piteşti.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de către toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, dar şi de procurori.

Cristian Cioacă a mai fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. De asemenea, Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro.

Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Tribunalul Argeş a respins totodată, pe 2 iulie, cererile părţilor civile Emilia şi Robert Ghinescu de schimbare a încadrării juridice în omor deosebit de grav, precum şi cererea inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-12
Citeste si:
Familia Elodiei cere puşcărie pe viaţă pentru Cioacă
Cristian Cioacă a atacat cu apel condamnarea în dosarul de omor
UPDATE. Tribunalul Argeş l-a condamnat pe Cristian Cioacă la 22 de ani de închisoare

TAGURI: cristian, cioaca, curtea, de apel, Pitesti, judeca, arestare, preventiva
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...