2018-12-16 06:53


Sebastian Ghiţă: Am fost şantajat şi ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie

 |  10:43
Sebastian Ghiţă: Am fost şantajat şi ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie
Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, spune, într-odeclaraţie remisă MEDIAFAX, că a fost "şantajat şi ameninţat cu moartea decătre Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie", care au încercat să obţină de la el"peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxăde linişte".

Sebastian Ghiţă spune, în declaraţia remisă MEDIAFAX, că"pentru corecta informare a publicului", consideră că trebuie să facăprecizări în legătură cu situaţia conflictuală în care a fost implicat înultimele zile, ca manager al postului de televiziune Realitatea TV.

"Am fost şantajat şi ameninţatcu moartea de către Sorin Ovidiu Vântu şi Ion Ilie. Aceştia au încercatsă obţină de la mine peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fărăacte, ca taxă de linişte. Nu am luat în nici un moment în calcul variantaacceptării şantajului şi am acţionat în consecinţă", declară SebastianGhiţă.

El precizează: "Sorin Ovidiu Vântu se luptă acum cu justiţia, nu cumine".

"Procurorii au realizat flagrantul în care se luau primii bani. Vântu mi-a propus mereu să anunţ că suntem untandem. Că lucrăm împreună. L-am refuzat constant, fără ieşiri publice,încercând să protejez postul Realitatea de un scandal cu domnul Vântu",spune Sebastian Ghiţă.

Managerul Realitatea TV mai spune că, pentru prima dată în viaţă, a cerutagenţi de pază acasă, din cauza ameninţărilor.

"Am depus plângere pentru cămă tem de ce se mi se poate întâmpla. Nu cred că se poate vorbi demetafore, de ironii, de glume, de parabole, atunci când cineva te ameninţădirect cu moartea şi acţionează în acest sens. Cred că trebuie să luam înserios această chestiune, a siguranţei fizice în mediul de afaceri, dacă nuvrem să deplasam centrul sistemului nostru de valori către estul frontierelorRomâniei", spune Sebastian Ghiţă.

El mai spune că a apelat la instituţiile statului, pentru că altfel ar fidevenit "complicele" lui Vântu şi Ilie. "Orice cetăţean de bunăcredinţă ar trebui să procedeze la fel. Doar în acest mod pot fi oprite astfelde practici", mai afirmă Sebastian Ghiţă.

Ghiţă mai spune că îşi va duce până la capăt contractulcu Realitatea Media. "Îmi voi duce până la capătcontractul, nefiind nici jurnalist, nici mogul de presă, ci un reprezentant alcapitalului românesc care îşi propune să reuşeasca inclusiv în domeniul presei.Lumea de astăzi presupune într-o mare măsură integrarea conţinutuluiinformaţional cu tehnologia informaţiei, iar consumatorul român de presătrebuie să fie servit de pe o platformă de comunicare completă şi liberă. Suntconvins că vom ajunge mai repede decât cred unii sau decât au alţii interes laun model de societate liberă, capabilă să susţină competiţia de idei şi deproiecte. Această societate nu va mai fi tributară chingilor instituite după 1990",mai spune Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluatmanagementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţatatunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următoriicinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din ParchetulÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 19 aprilie, începerea urmăririi penale în cazul lui SorinOvidiu Vîntu şi a lui Ion Ilie Cezar, pentru şantaj, cei doi fiind reţinuţimiercurea trecută.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar sunt acuzaţi că l-au şantajat peSebastian Ghiţă, de la care ar fi cerut 150.000 de euro pentru a nu denunţacontractul de consultanţă şi management dintre Realitatea şi Asesoft.

Procurorii Parchetului instanţei supreme susţin, în propunerea de arestarepreventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu, că acesta nu s-a abţinut de la repetareainfracţiunilor, deşi în cazul său era luată o măsură preventivă de cătreinstanţă, anchetatorii indicând periculozitatea sporită a faptelor sale.

Potrivit procurorilor, în perioada martie - aprilie 2011, sub ameninţareadenunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu i-apretins lui Sebastian Ghiţă suma de 150.000 de euro. "Actele de ameninţareşi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Vîntu atât personal, cât şiprin intermediul inculpatului Cezar, care la rândul său urma să obţină un folosinjust. Inculpatul Vîntu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţiivătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se potmaterializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie", searată într-un comunicat de presă al Parchetului instanţei supreme.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost ridicaţi înurma unui flagrant delict organizat de procurori, care aumarcat cei 150.000 de euro pretinşi de patronul Realitatea de la SebastianGhiţă, pentru a nu-i rezilia contractul de management după ce acesta a investitpatru milioane de euro.

Echipa de flagrant condusă procurori l-a prins, miercurea trecută, în jurulorei 17.00, la sediul Realitatea Media, pe Ion Ilie Cezar (fost Berbeci) dupăce a primit de la Alexandru Iacobescu suma de 150.000 de euro.

Miercuri era data limită la care Sebastian Ghiţă trebuia să plătească200.000 de euro pentru ca Sorin Ovidiu Vîntu să nu rezilieze contractul demanagement al Realităţii. Ghiţă a spus că plăteşte 150.000 de euro lunar şi aîncercat, iniţial, să amâne termenul stabilit, invocând faptul că trebuie săplătească salariile angajaţilor postului TV Publika.

Pentru că nu a reuşit să ajungă la o înţelegere, miercuri, Ghiţă a plătit150.000 de euro, prin intermediul lui Alexandru Iacobescu, banii fiindînsemnaţi anterior la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,au arătat procurorii în propunerea de arestare preventivă a lui Vîntu.Iacobescu este martor în dosar.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a înaintat laînceputul lunii aprilie Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie oplângere în care îl acuza pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare şi şantaj. Biroulde presă al Ministerului Public a confirmat, pentru MEDIAFAX, că în 4 aprilies-a înregistrat plângerea lui Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul defirme Asesoft, împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu, care patronează RealitateaMedia.

Miercurea trecută, Ghiţă a făcutpublică o înregistrare audio din 2 apilie în care Sorin Ovidiu Vântu îlameninţa şi declara că a făcut "eforturi disperate să nu se dea în fapt deunde vine şi cine e". Sebastian Ghiţă, despre care Vântu spune,potrivit înregistrării, că vine "dintr-o lume, totuşi cinstitită,ordonată, civilizată", este atenţionat de Sorin Ovidiu Vîntu: "Eu vindintr-o mahala ţigănească, din pârnăi, din contrabandă cu de-aştia. Eu am făcuteforturi disperate să nu mă dau în fapt de unde vin şi cine sunt. Prietenul tăuMăgureanu poate confirma că mi-a dat ok-ul să împuşc racheţii".

În 22 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a decis că Sorin OvidiuVîntu şi Ion Ilie Cezar pot fi cercetaţi în libertate în dosarul în care suntacuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, respingând propunerea procurorilorde arestare preventivă a celor doi. Sorin Ovidiu Vîntu a plecat imediat dupăîncheiera şedinţei de judecată, preferând să aştepte pronunţarea decizieiacasă. La finalul şedinţei de judecată, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat cămiercuri, când a fost audiat, i-a spus procurorului Marius Iacob că are"probe indubitabile, audio-video, care demonstrează falsitatea tuturoracuzaţiilor", pe care acesta le-a refuzat şi a dispus reţinerea sa. El aadăugat că a prezentat aceste probe în faţa instanţei. Procurorul de şedinţăaflat în sală la pronunţarea deciziei a declarat recurs, care va fi judecat laTribunalul Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MATRICIALA
26 Apr 2011

Mi se pare asa, un fel de vrajeala cu limbaj bulibas(h)ic toata aceasta inregistrare, impreuna cu presupusul santaj.Mai bine se pregatea deschis si la obiect arestarea preventiva SOV daca tot era in drum spre tara amicul lui capi-de tutti(fruti)capi GELSOR &FNI.Dar poate inca nu s-au pus de acord pe topicul asta, in definitiv si Al Capone a intrat la zdup pentru evaziune fiscala,desi il urmarisera ani de-a randu',dar fara sansa probelor care sa-l treaca pe linie moarta.
Random imageUltimele stiri


loading...