2017-01-18 16:18

DEZVALUIRI


Şef la Drumuri Mehedinţi, milionar din asfaltări

 |  21:00
Şef la Drumuri Mehedinţi, milionar din asfaltări

Un director din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și-a „ajustat” bugetul familiei sale cu 47 milioane lei (aproximativ 11,5 milioane euro) din contracte în domeniul infrastructurii încheiate cu administrația publică locală, dar și cu... instituția care îi dă salariu.

Sorinel Viorel Duducea este adjunctul directorului Secției de Drumuri Naționale Turnu Severin, structură subordonată Direcției Regionale de Drumuri Naționale Craiova, din cadrul CNADNR. El este, potrivit Registrului Comerțului, dar și propriei declarații de avere, unic asociat în firma Via Vita Construcții (fostă Tehno Proiect). Soția sa, Manuela Duducea, este asociată, alături de alte două persoane, în societatea Via Vita SRL, unde încasează și salariul de director. Una dintre cele două persoane, Victor Bâlbă, este parteneră cu Sorinel Duducea în firma Eurosorvi Invest SRL. Directorul Secției de Drumuri Turnu Severin a fost, înainte de a avea această funcție, respectiv până în 2008, șeful Grupului Suport Tehnic nr. 2 din Prefectura Mehedinți.

Firma sa, Via Vita Construcții, a încasat de la autoritățile publice locale, în special de la Consiliul Județean Mehedinți, dar și de la Primăria Drobeta Turnu Severin, peste 18,2 milioane lei (aproximativ 4,5 milioane euro) din lucrări de reabilitare sau întreținere de drumuri și infrastructură, inclusiv poduri. Societatea Manuelei Duducea, Via Vita, a adunat în conturi 28,7 milioane de lei (aproximativ 7 milioane de euro) din contracte cu același obiect încheiate cu autoritățile locale, mai ales Consiliul Județean Mehedinți (24,5 milioane lei), dar și cu Direcția Regională de Drumuri Craiova (1,9 milioane lei). Soția directorului de la Secția de Drumuri Turnu Severin nu s-a oprit la Craiova, ci a mers până la București pentru a încheia un contract chiar cu CNADNR. Toate lucrările ambelor firme au fost contractate în perioada 2007-2011.

Despre Sorinel Duducea, gura târgului din Turnu Severin spune că ar fi un apropiat al PDL, partid din care fac parte atât primarul Constantin Gherghe, cât și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Marius Bălu. De altfel, gurile rele susțin că municipiul a fost împărțit în cinci zone de influență, precum sectoarele Capitalei, în fiecare activând câte o firmă. Una dintre acestea ar fi chiar Via Vita Construcții (fostă Tehno Proiect).

Am încercat să luăm, ieri, legătura cu Sorinel Duducea, iar secretara care ne-a răspuns la telefon ne-a promis că-i va transmite mesajul și numărul de telefon pe care i l-am lăsat când directorul va sosi la birou. Până la ora închiderii ediției nu am fost contactați.

Vacanțe la Cannes și Monte Carlo

Sorinel Duducea are o avere deloc de ignorat. Împreună cu soția sa, Manuela Duducea, are în proprietate nouă terenuri, dintre care trei agricole, cinci intravilane și unul extravilan. Cinci din cele nouă au fost cumpărate, numai patru în anii 2008 și 2010, respectiv atunci când contractele cu instituțiile publice mergeau pe bandă rulantă. De altfel, este de menționat că acestea au fost încheiate fie când lucra în Prefectura Mehedinți, fie în ultimii doi ani, de când este director la Drumuri.

Pe lângă terenuri, familia Duducea deține și trei case, dintre care două, din moșteniri, una fiind cumpărată în 2005. În ciuda numeroaselor proprietăți, familia Sorinel Duducea nu are mașină, în schimb are un depozit de 200.00 de euro la BCR. Bunăstarea familiei Duducea reiese cu prisosință și din fotografiile postate pe internet de soția directorului de la Drumuri. Astfel, printre acestea, sunt publicate albume cu ipostaze dintr-un circuit turistic prin orașele exclusiviste Cannes, Nisa sau Monte Carlo.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02

Mai multe imagini:
Şef la Drumuri Mehedinţi, milionar din asfaltări
zoom

TAGURI: sorinel viorel duducea, adjunctul directorului, cnadnrComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

AVRAM
21 Noi 2011

il cunosc.surprinzator ci t a ajuns de bogat.este u n om corect,dar daca afur at pentru pd-l sa plateas ca.pacat am fost colegi i n generala dar nu mai cun oaste pe nimeni .dicot ce faci DORMI.o sa fie o af acere inmormintata,ca mul te altele .rominia este s ortita dezastrului din ca uza acestor infractori f inanciari proveniti din n imic.se vede din fotograf ie ca BANII sint totul pe ntru el,STA asezat pe pro sop direct pe nisip.ADIOO OO.
PUPU
22 Noi 2011

Domnule ziarist nu este p d-list ,este omul de baza cu caracter financiar al presedintelui PNL mehedi nti MAZILU(boasca).Daca v reti s-al legati va dau d ate concrete.O sa va cont actez,pentru a va inmina documentele,aceleasi ce l eam trimis si la primul m inistru' s-au de acolo av eti fragmente.sper in dre ptatea aparata de lege,da ca nu in cea divina.
DORIN
22 Noi 2011

Vedetiva de treaba ati gr esit tinta.Are protectie absoluta.GHERGHE-BALU.Mul ti bani pentru zilele noa stre.Oare ce au mincat ci nd au fost mici.Cred ca-i bine de vazut ce este in iteriorul acestor contra cte,asa aflam si noi unde sint banii nostri ai PEN SIONARILOR.
T..K....
22 Noi 2011

Dechit la cistig cu prost ul ,mai bine la pierdere cu desteptul.Dorine bine zici,Spune cu cine te adu ni sa-ti spun cine esti.
POPESCU
22 Noi 2011

Profesionistii sunt intot deauna pusi la zid. Habar nu aveti despre ce vorbi ti. Aceasta familie are t raditie in constructii. N u sunt aparuti din neant. Informatiile sunt eronat e
NASTASE
22 Noi 2011

ce ziceti asta a platit i mpozite si alte taxe la s tat? ........ sau este in aceeasi oala cu aia care au prieteni pe ai cu fir me fantoma si cumpara fac turi false.
GRIGORE
22 Noi 2011

tovarasii lui asta sunt s i ei milionari, ca doar a sfaltul nu l-a tunat pe s trazi cu ajutorul zinei M aseluta.
ION
23 Noi 2011

E cel mai bun constructor de drumuri si poduri... daca nu din Mehedinti atu nci din Romania...
MIRCEA
23 Noi 2011

"avram", "pupu", "dorin", "t..k....", "nastase", " grigore" - mah... frustra tilor... de ce nu faceti voi drumuri si poduri... sa fiti milionari in Euro ... de ce nu zice nimeni nimic de Alpha Construct Sistem SA a lui Izvoran u Constantin si a lui Bad escu Constantin... si ei fac drumuri in judet... d ar le fac Praf... sunt oa menii Pdl-lui...si cotize aza... Cel putin ViaVita face lucrari de calitate !
PUPU
23 Noi 2011

dl mircea mai lasa vrajea la de 2 bani si mai bine te ai interesa unde a luc rat masina frezat asfalt, buldoexcavatorul acestea apartinand sdn d t severi n cat si deserventii aces tor utilaje in ultimii 3 ani(deserventi angajati c u carte de munca la sdn)? ??si dupa aceea mai poti vb!!
PUPU
23 Noi 2011

se vede bunastarea de dir ector!!!!avand contract d e dezapezire cu drumurile nationale si tot odata c u cele judetene.foloseste acealeasi utilaje in amb ele contracte,sarea si ni sipul care i;l factura ca tre drumurile nationale d in aceasta cantitate folo sindu se si la drumurile judetene unde la fel fact ura si incasa pt aceleasi utilaje si materiale.tu lucrezi,tu semnezi situat ia de lucrari pt primirea banilor!!!!!!!!! caracat ita
ADRIANA BADANOIU
23 Noi 2011

SORIN DUDUCEA ESTE MEMBRU PNL!!!
GRIGORE
23 Noi 2011

Conducerea PDL si cateii lor din alte partide: Maz ilu si asociatul lui Dudu cea. este mafia PDL!!!
IONUT
24 Noi 2011

Stie domne" toata lumea d espre acest personaj,Dudu cea.Se stie ca e acolitul presedintelui PNL Mehedi nti, Liviu Mazilu! Se sti u legaturile conducerii P NL Mehedinti cu PDL Mehed int.Incepand cu d-l Mazil u care a desemnat vice pr esedinti numai oameni ce au grade de rudenie cu me mbrii marcanti ai PDL,cum ar fi: d-l Romulus Valcu , Cati Tutu si altii.Toti acesti, sub bagheta Mrel ui BOASCA, s-au vandut PD L ului, pentru diferite i nterese!In aceeasi situat ie se afla si d-l Duducea , mare afacerist!Nu mai e nimic surprinzator ca ac esta, membru marcant al P NL Mehedinti, a obtinut n umeroase lucrari pe guver narea PDL ului!!!!!!
DOBRE GETA
24 Noi 2011

E vandut PNL UL!!!!!!!!!! Sa vedeti rezultatele la alegeri, in 2012, in Meh edinti!!!!! Nu o sa ia US L mai mult de 30% !!!!! U rmaresc de ceva timp si P NL Mehedinti arat ca un p artid mort! nU I-AM MAI V AZUT SA CRITICE pdl UL,NI MIC! pENTRU CA LE E BINE! !!! Le merg afacerile cu pdl ul!!! Mai ales d-lui Duducea, mana dreapta si sponsorul d-lui Mazilu.Su nt manjiti toti!!!!!!!
THEODOR
24 Noi 2011

NU ESTE ADEVARAT! Eu il c unosc pe Valcu(vice PNL), nepotul primarului Gherg he(pdl) , iar acesta sust ine ca Mazilu este omul l ui Duicu(presedinte PSD). Valcu(unul din parteneri i lui Mazilu) sustine ca Duicu l-ar fi cumparat pe Mazilu in 2008, cand PSD si PNL au facut alianta inCJ MH si i-au pus pe ce i dui capi vicepresedinti ai CJ. P.S.: Valcu susti ne ca ar exista si inregi strari cu momentul....:) Ai grija Boasca: Se stran ge latul!
LIBERALII
24 Noi 2011

DUDUCEA ESTE MEMBRU PNL S I MAI ARE SI 100 DE ANGAJ ATI AI FIRMELOR FAMILIEI INMATRICULATI IN PNL!!! D E CE? PENTRU A FACE JOCUR ILE IN PNL LA ALEGERILE D IN INTERIORUL PARTIDULUI. PNL MEHEDINTI=SLUGILE PD L (MAZILU+ DUDUCEA&ANGAJA TII;+....)
THEO
24 Noi 2011

FRUSTRATILOR! LA MUNCA NU LA LIS CLENTE!
TATA MARE
24 Noi 2011

Cam asa ceva se antampla asta trebuie sa vada toti ca sa stie cine ne condu ce tara cum o conduc ei s i cu increngaturile lor c are dupa aceea ne conduc pe noi si se dau cei mai ok dar ce sa spunem cu ba nul se aduna vot cu vot p entru fiecare atunci cand trebuie hop sa sa riti s i sa scoateti banii pentr u cine nu se stie pentru pnl pentru pdl, atunci ca nd e nevoie la vot la vot trebuie sa-i urmariti sa vedeti cand scot banii p entru interesele lor ca s a fie bine baieti sa trai ti bine!
BANDERAS
24 Noi 2011

Daca toti cei 100 sunt as a de afaceristi ca domnul Duducea inseamna ca sunt PDL-isti adevarti dar cu m spune proverbul ban la ban si paduche la paduche interese si atat daca ar fi sa nu mai existe bani i si sa-i avem doar virtu al nu stiu ce va-ti face baieti.
SARCOZI
24 Noi 2011

O propunere ar fi sa faca toti cei implicati in af acerea asta un partid al lor ca sa nu mai fie nevo ie sa fie chiar asa desta rmati ar fi mult mai simp lu si ar avea si voturi c red oricum acum ca totul e pe fata asta trebuie sa faca hai baieti ca va st iti intre voi destul de b ine nume nu mai dau ca nu vreau sa le fac publicit ate dar ideea cu partidul e buna pentru ei, oricum acum e simplu parasiti f ormatiunea politica din c are faceti parte fiecare si dupa e simplu bani ave ti doar sa gasiti numele partidului dar cred ca ca te o initiala de la fieca re ar ajunge sunteti cati va.
TUTU
27 Dec 2011

In mehedinti nu sunt part ide,sunt interese.Duducea este creatia lui tac-su si a lui Misu Bizoi ,fost prefect.Din drumuri se f ura cei mai multi bani.Du ducea a cotizat la toti s i cotizeaza.Ca si Izvoran u si Badescu.Protectorii lor au fust pe rind Bizoi ,Nicolicea ,Zimtea,Sacean u.Acum sunt Stanisoara si Gherghe.Ce sa vorbim de c alitate la vre-unul.Uitat i-va la drumurile judeten e reparate acum doi an.Da r uitati-va si la bunasta rea lor din ultimii ani.O ricumsunt in pregatire pe ntru ei statiuni speciale ,la care nici nu viseaza. La multi ani !-ca banii n u conteaza.
TUTU
27 Dec 2011

In mehedinti nu sunt part ide,sunt interese.Duducea este creatia lui tac-su si a lui Misu Bizoi ,fost prefect.Din drumuri se f ura cei mai multi bani.Du ducea a cotizat la toti s i cotizeaza.Ca si Izvoran u si Badescu.Protectorii lor au fost pe rind Bizoi ,Nicolicea ,Zimtea,Sacean u.Acum sunt Stanisoara si Gherghe.Ce sa vorbim de c alitate la vre-unul.Uitat i-va la drumurile judeten e reparate acum doi an.Da r uitati-va si la bunasta rea lor din ultimii ani.O ricumsunt in pregatire pe ntru ei statiuni speciale ,la care nici nu viseaza. La multi ani !-ca banii n u conteaza.
GICA
31 Ian 2012

Treceti si in jud.olt u nde sefa de CNADR Olt are o avere de miliarde di n firma de proiectare si executie unde e asociata cu fiica din australia s i pe care nimeni n-o int reaba cum un functionar p ublic are in acelasi dome niu firma particulara(av erea este substantiala,ca se,masini de lux,terenuri ,apartamente iar salari ul este cca 6000lei)

Adauga un comentariu

Random image