2016-12-03 02:23

DEZVALUIRI


Şef la Drumuri Mehedinţi, milionar din asfaltări

 |  21:00
Şef la Drumuri Mehedinţi, milionar din asfaltări

Un director din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și-a „ajustat” bugetul familiei sale cu 47 milioane lei (aproximativ 11,5 milioane euro) din contracte în domeniul infrastructurii încheiate cu administrația publică locală, dar și cu... instituția care îi dă salariu.

Sorinel Viorel Duducea este adjunctul directorului Secției de Drumuri Naționale Turnu Severin, structură subordonată Direcției Regionale de Drumuri Naționale Craiova, din cadrul CNADNR. El este, potrivit Registrului Comerțului, dar și propriei declarații de avere, unic asociat în firma Via Vita Construcții (fostă Tehno Proiect). Soția sa, Manuela Duducea, este asociată, alături de alte două persoane, în societatea Via Vita SRL, unde încasează și salariul de director. Una dintre cele două persoane, Victor Bâlbă, este parteneră cu Sorinel Duducea în firma Eurosorvi Invest SRL. Directorul Secției de Drumuri Turnu Severin a fost, înainte de a avea această funcție, respectiv până în 2008, șeful Grupului Suport Tehnic nr. 2 din Prefectura Mehedinți.

Firma sa, Via Vita Construcții, a încasat de la autoritățile publice locale, în special de la Consiliul Județean Mehedinți, dar și de la Primăria Drobeta Turnu Severin, peste 18,2 milioane lei (aproximativ 4,5 milioane euro) din lucrări de reabilitare sau întreținere de drumuri și infrastructură, inclusiv poduri. Societatea Manuelei Duducea, Via Vita, a adunat în conturi 28,7 milioane de lei (aproximativ 7 milioane de euro) din contracte cu același obiect încheiate cu autoritățile locale, mai ales Consiliul Județean Mehedinți (24,5 milioane lei), dar și cu Direcția Regională de Drumuri Craiova (1,9 milioane lei). Soția directorului de la Secția de Drumuri Turnu Severin nu s-a oprit la Craiova, ci a mers până la București pentru a încheia un contract chiar cu CNADNR. Toate lucrările ambelor firme au fost contractate în perioada 2007-2011.

Despre Sorinel Duducea, gura târgului din Turnu Severin spune că ar fi un apropiat al PDL, partid din care fac parte atât primarul Constantin Gherghe, cât și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Marius Bălu. De altfel, gurile rele susțin că municipiul a fost împărțit în cinci zone de influență, precum sectoarele Capitalei, în fiecare activând câte o firmă. Una dintre acestea ar fi chiar Via Vita Construcții (fostă Tehno Proiect).

Am încercat să luăm, ieri, legătura cu Sorinel Duducea, iar secretara care ne-a răspuns la telefon ne-a promis că-i va transmite mesajul și numărul de telefon pe care i l-am lăsat când directorul va sosi la birou. Până la ora închiderii ediției nu am fost contactați.

Vacanțe la Cannes și Monte Carlo

Sorinel Duducea are o avere deloc de ignorat. Împreună cu soția sa, Manuela Duducea, are în proprietate nouă terenuri, dintre care trei agricole, cinci intravilane și unul extravilan. Cinci din cele nouă au fost cumpărate, numai patru în anii 2008 și 2010, respectiv atunci când contractele cu instituțiile publice mergeau pe bandă rulantă. De altfel, este de menționat că acestea au fost încheiate fie când lucra în Prefectura Mehedinți, fie în ultimii doi ani, de când este director la Drumuri.

Pe lângă terenuri, familia Duducea deține și trei case, dintre care două, din moșteniri, una fiind cumpărată în 2005. În ciuda numeroaselor proprietăți, familia Sorinel Duducea nu are mașină, în schimb are un depozit de 200.00 de euro la BCR. Bunăstarea familiei Duducea reiese cu prisosință și din fotografiile postate pe internet de soția directorului de la Drumuri. Astfel, printre acestea, sunt publicate albume cu ipostaze dintr-un circuit turistic prin orașele exclusiviste Cannes, Nisa sau Monte Carlo.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02

Mai multe imagini:
Şef la Drumuri Mehedinţi, milionar din asfaltări
zoom

TAGURI: sorinel viorel duducea, adjunctul directorului, cnadnrComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

AVRAM
21 Noi 2011

il cunosc.surprinzator cit a ajuns de bogat.este un om corect,dar daca afurat pentru pd-l sa plateasca.pacat am fost colegi in generala dar nu mai cunoaste pe nimeni .dicot ce faci DORMI.o sa fie o afacere inmormintata,ca multe altele .rominia este sortita dezastrului din cauza acestor infractori financiari proveniti din nimic.se vede din fotografie ca BANII sint totul pentru el,STA asezat pe prosop direct pe nisip.ADIOOOO.
PUPU
22 Noi 2011

Domnule ziarist nu este pd-list ,este omul de baza cu caracter financiar al presedintelui PNL mehedinti MAZILU(boasca).Daca vreti s-al legati va dau date concrete.O sa va contactez,pentru a va inmina documentele,aceleasi ce leam trimis si la primul ministru' s-au de acolo aveti fragmente.sper in dreptatea aparata de lege,daca nu in cea divina.
DORIN
22 Noi 2011

Vedetiva de treaba ati gresit tinta.Are protectie absoluta.GHERGHE-BALU.Multi bani pentru zilele noastre.Oare ce au mincat cind au fost mici.Cred ca-i bine de vazut ce este in iteriorul acestor contracte,asa aflam si noi unde sint banii nostri ai PENSIONARILOR.
T..K....
22 Noi 2011

Dechit la cistig cu prostul ,mai bine la pierdere cu desteptul.Dorine bine zici,Spune cu cine te aduni sa-ti spun cine esti.
POPESCU
22 Noi 2011

Profesionistii sunt intotdeauna pusi la zid. Habar nu aveti despre ce vorbiti. Aceasta familie are traditie in constructii. Nu sunt aparuti din neant. Informatiile sunt eronate
NASTASE
22 Noi 2011

ce ziceti asta a platit impozite si alte taxe la stat? ........ sau este in aceeasi oala cu aia care au prieteni pe ai cu firme fantoma si cumpara facturi false.
GRIGORE
22 Noi 2011

tovarasii lui asta sunt si ei milionari, ca doar asfaltul nu l-a tunat pe strazi cu ajutorul zinei Maseluta.
ION
23 Noi 2011

E cel mai bun constructor de drumuri si poduri... daca nu din Mehedinti atunci din Romania...
MIRCEA
23 Noi 2011

"avram", "pupu", "dorin", "t..k....", "nastase", "grigore" - mah... frustratilor... de ce nu faceti voi drumuri si poduri... sa fiti milionari in Euro... de ce nu zice nimeni nimic de Alpha Construct Sistem SA a lui Izvoranu Constantin si a lui Badescu Constantin... si ei fac drumuri in judet... dar le fac Praf... sunt oamenii Pdl-lui...si cotizeaza... Cel putin ViaVita face lucrari de calitate!
PUPU
23 Noi 2011

dl mircea mai lasa vrajeala de 2 bani si mai bine te ai interesa unde a lucrat masina frezat asfalt,buldoexcavatorul acestea apartinand sdn d t severin cat si deserventii acestor utilaje in ultimii 3 ani(deserventi angajati cu carte de munca la sdn)???si dupa aceea mai poti vb!!
PUPU
23 Noi 2011

se vede bunastarea de director!!!!avand contract de dezapezire cu drumurile nationale si tot odata cu cele judetene.foloseste acealeasi utilaje in ambele contracte,sarea si nisipul care i;l factura catre drumurile nationale din aceasta cantitate folosindu se si la drumurile judetene unde la fel factura si incasa pt aceleasi utilaje si materiale.tu lucrezi,tu semnezi situatia de lucrari pt primirea banilor!!!!!!!!! caracatita
ADRIANA BADANOIU
23 Noi 2011

SORIN DUDUCEA ESTE MEMBRU PNL!!!
GRIGORE
23 Noi 2011

Conducerea PDL si cateii lor din alte partide: Mazilu si asociatul lui Duducea. este mafia PDL!!!
IONUT
24 Noi 2011

Stie domne" toata lumea despre acest personaj,Duducea.Se stie ca e acolitul presedintelui PNL Mehedinti, Liviu Mazilu! Se stiu legaturile conducerii PNL Mehedinti cu PDL Mehedint.Incepand cu d-l Mazilu care a desemnat vice presedinti numai oameni ce au grade de rudenie cu membrii marcanti ai PDL,cum ar fi: d-l Romulus Valcu, Cati Tutu si altii.Toti acesti, sub bagheta Mrelui BOASCA, s-au vandut PDL ului, pentru diferite interese!In aceeasi situatie se afla si d-l Duducea, mare afacerist!Nu mai e nimic surprinzator ca acesta, membru marcant al PNL Mehedinti, a obtinut numeroase lucrari pe guvernarea PDL ului!!!!!!
DOBRE GETA
24 Noi 2011

E vandut PNL UL!!!!!!!!!! Sa vedeti rezultatele la alegeri, in 2012, in Mehedinti!!!!! Nu o sa ia USL mai mult de 30% !!!!! Urmaresc de ceva timp si PNL Mehedinti arat ca un partid mort! nU I-AM MAI VAZUT SA CRITICE pdl UL,NIMIC! pENTRU CA LE E BINE!!!! Le merg afacerile cu pdl ul!!! Mai ales d-lui Duducea, mana dreapta si sponsorul d-lui Mazilu.Sunt manjiti toti!!!!!!!
THEODOR
24 Noi 2011

NU ESTE ADEVARAT! Eu il cunosc pe Valcu(vice PNL), nepotul primarului Gherghe(pdl) , iar acesta sustine ca Mazilu este omul lui Duicu(presedinte PSD). Valcu(unul din partenerii lui Mazilu) sustine ca Duicu l-ar fi cumparat pe Mazilu in 2008, cand PSD si PNL au facut alianta inCJ MH si i-au pus pe cei dui capi vicepresedinti ai CJ. P.S.: Valcu sustine ca ar exista si inregistrari cu momentul....:) Ai grija Boasca: Se strange latul!
LIBERALII
24 Noi 2011

DUDUCEA ESTE MEMBRU PNL SI MAI ARE SI 100 DE ANGAJATI AI FIRMELOR FAMILIEI INMATRICULATI IN PNL!!! DE CE? PENTRU A FACE JOCURILE IN PNL LA ALEGERILE DIN INTERIORUL PARTIDULUI. PNL MEHEDINTI=SLUGILE PDL (MAZILU+ DUDUCEA&ANGAJATII;+....)
THEO
24 Noi 2011

FRUSTRATILOR! LA MUNCA NU LA LIS CLENTE!
TATA MARE
24 Noi 2011

Cam asa ceva se antampla asta trebuie sa vada toti ca sa stie cine ne conduce tara cum o conduc ei si cu increngaturile lor care dupa aceea ne conduc pe noi si se dau cei mai ok dar ce sa spunem cu banul se aduna vot cu vot pentru fiecare atunci cand trebuie hop sa sa riti si sa scoateti banii pentru cine nu se stie pentru pnl pentru pdl, atunci cand e nevoie la vot la vot trebuie sa-i urmariti sa vedeti cand scot banii pentru interesele lor ca sa fie bine baieti sa traiti bine!
BANDERAS
24 Noi 2011

Daca toti cei 100 sunt asa de afaceristi ca domnul Duducea inseamna ca sunt PDL-isti adevarti dar cum spune proverbul ban la ban si paduche la paduche interese si atat daca ar fi sa nu mai existe banii si sa-i avem doar virtual nu stiu ce va-ti face baieti.
SARCOZI
24 Noi 2011

O propunere ar fi sa faca toti cei implicati in afacerea asta un partid al lor ca sa nu mai fie nevoie sa fie chiar asa destarmati ar fi mult mai simplu si ar avea si voturi cred oricum acum ca totul e pe fata asta trebuie sa faca hai baieti ca va stiti intre voi destul de bine nume nu mai dau ca nu vreau sa le fac publicitate dar ideea cu partidul e buna pentru ei, oricum acum e simplu parasiti formatiunea politica din care faceti parte fiecare si dupa e simplu bani aveti doar sa gasiti numele partidului dar cred ca cate o initiala de la fiecare ar ajunge sunteti cativa.
TUTU
27 Dec 2011

In mehedinti nu sunt partide,sunt interese.Duducea este creatia lui tac-su si a lui Misu Bizoi ,fost prefect.Din drumuri se fura cei mai multi bani.Duducea a cotizat la toti si cotizeaza.Ca si Izvoranu si Badescu.Protectorii lor au fust pe rind Bizoi,Nicolicea ,Zimtea,Saceanu.Acum sunt Stanisoara siGherghe.Ce sa vorbim de calitate la vre-unul.Uitati-va la drumurile judetene reparate acum doi an.Dar uitati-va si la bunastarea lor din ultimii ani.Oricumsunt in pregatire pentru ei statiuni speciale,la care nici nu viseaza.La multi ani !-ca banii nu conteaza.
TUTU
27 Dec 2011

In mehedinti nu sunt partide,sunt interese.Duducea este creatia lui tac-su si a lui Misu Bizoi ,fost prefect.Din drumuri se fura cei mai multi bani.Duducea a cotizat la toti si cotizeaza.Ca si Izvoranu si Badescu.Protectorii lor au fost pe rind Bizoi,Nicolicea ,Zimtea,Saceanu.Acum sunt Stanisoara siGherghe.Ce sa vorbim de calitate la vre-unul.Uitati-va la drumurile judetene reparate acum doi an.Dar uitati-va si la bunastarea lor din ultimii ani.Oricumsunt in pregatire pentru ei statiuni speciale,la care nici nu viseaza.La multi ani !-ca banii nu conteaza.
GICA
31 Ian 2012

Treceti si in jud.olt unde sefa de CNADR Olt are o avere de miliarde din firma de proiectare si executie unde e asociata cu fiica din australia si pe care nimeni n-o intreaba cum un functionar public are in acelasi domeniu firma particulara(averea este substantiala,case,masini de lux,terenuri,apartamente iar salariul este cca 6000lei)

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Instanţa decide începerea judecării dosarului lui Viorel Hrebenciuc de mărturie mincinoasă Tribunalul Bucureşti a decis că judecarea dosarului în care Viorel Hrebenciuc este acuzat de... 22 Noi 2016 | (1)
Corpul de control al premierului: Grad ridicat al ineficienței utilizării studiilor de fezabilitate cu bani publici la CNADNR şi CFR Corpul de control al premierului arată într-un raport că există un grad foarte ridicat al... 21 Noi 2016 | (4)