2019-01-18 18:22


Şefa CNA, noi acuzaţii şi averea sub sechestru

 |  21:01
Şefa CNA, noi acuzaţii şi averea sub sechestru
Ionuţ Mureşan

Şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) Laura Georgescu are, începând de luni, sechestru pe conturi şi pe bunuri până la 2,3 milioane de lei, iar urmărirea penală împotriva acesteia a fost extinsă de către procurorii DNA, pentru a treia oară, pentru noi fapte de abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acest dosar, până în prezent, anchetatorii au reţinut în cazul Laurei Georgescu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, din care una în formă continuată (25 acte materiale) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (25 acte materiale), în cazul sesizărilor falsificate care au stat la baza sancţionării cu amendă a 11 posturi de televiziune.

Anchetatorii au dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor imobile şi mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, aparţinând Laurei Georgescu, până la limita de 2.296.200 de lei, „sumă reprezentând valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit până în acest moment drept parte civilă”, a precizat DNA într-un comunicat dat, luni, pubicităţii. Potrivit ordonanţei de extindere a urmăririi penale, Laura Georgescu ar fi instigat, în perioada 2013-2014, la întocmirea unor sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA şi care au fost soluţionate prin sancţionarea a patru posturi de televiziune (cinci sesizări nereale), altele decât cele referitoare la cele şapte posturi de televiziune care au făcut obiectul actelor de cercetare anterioare. Anchetatorii au mai extins urmărirea penală în cazul Laurei Georgescu şi în 24 aprilie, tot pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce au identificat noi cazuri de televiziuni sancţionate în baza unor date false.

Sancţiuni date pe falsuri

Ulterior, în urma cercetărilor, patru operatori tv sancţionaţi ca urmare a demersurilor efectuate de preşedinta CNA, în baza sesizărilor false care ar fi fost făcute chiar la instigarea acesteia, au comunicat date utile anchetei, a precizat DNA. „Printre datele comunicate de operatorii tv au fost identificate noi sesizări care conţineau date false, fiind promovate de suspecta Georgescu Laura şi care au avut ca rezultat sancţionarea acestora. În unele cazuri, sesizarea a fost redactată şi înregistrată înainte ca emisiunea reclamată să fi avut loc”, se mai arată în ordonanţa de extindere a urmăririi penale. DNA arăta în 24 aprilie, când anunţa extinderea urmăririi penale, că Laura Georgescu, „probabil urmărind diferite interese de natură personală sau capacitată de entităţi juridice din domeniul audiovizualului sau de persoane ce deţin diferite funcţii publice”, a impus mai multor funcţionari din cadrul CNA, să întocmească sesizări ce conţin date nereale, iar ulterior a susţinut respectivele sesizări false prin demararea unor proceduri administrative care au avut ca finalitate sancţionarea cu amendă a unui număr de şapte posturi tv, unele dintre aceste posturi fiind sancţionate de mai multe ori. Procurorii arătau că, după redactare, aceste sesizări erau printate şi înregistrate ca şi cum ar fi fost preluate de pe e-mailul instituţiei, deşi acestea nu erau transmise pe poşta electronică, însă reprezenta modalitatea prin care Laura Georgescu păstra aparenţa de legalitate a acestor sesizări.

Ilegalităţi în „Word”

În cazul Laurei Geogescu a mai fost extinsă urmărirea penală şi în 2 aprilie. DNA arăta atunci că modul de acţiune era bine pus la punct, iar pentru a se crea aparenţa de legalitate în privinţa acestor sesizări, o parte dintre acestea au fost lucrate într-un fişier „Word” care păstra coordonatele formularului de sesizare on line, existent pe site-ul CNA. În prima ordonanţă de extindere a urmăririi penale pe numele Laurei Georgescu se menţiona că, în cazul unuia dintre posturile de televiziune sancţionate, la momentul analizării cererii de prelungire a licenţei, în 2014, contrar metodologiei de până la acel moment, la dosarul constituit pentru prelungirea licenţei, la comanda ei, au fost anexate mai multe sesizări false, anterioare acelui moment şi care deja fuseseră soluţionate prin sancţionarea cu amendă, ceea ce a condus la o amânare a deciziei de prelungire pentru mai multe săptămâni. În tot acest timp, în spaţiul mediatic s-a transmis că postul respectiv a rămas fără licenţă, ceea ce a afectat în mod direct activitatea acestuia. În urma sancţiunilor repetate şi a neprelungirii licenţei, postului tv respectiv i-au scăzut încasările din publicitate, cu peste 600.000 de lei. Potrivit procurorilor anticorupţie, în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, angajaţi ai CNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-11

TAGURI: laura, georgescu, sefa, cna, sechestru, avere, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JIJI
11 Mai 2015

PANARAMA ASTA, SCAMATOAREAasta perversa, TREBUIE ADUSA IN PIATA UNIVERSITATII si tinuta 8 ore pe timpul zilei pt ca sa scuipe toata lumea pe EA JIGODIA. Este un GUNOI UMAN ajuns in functie publica . Cate asemenea gunoaie UMANE mai platesc romanii din bani publici??? CATI SUNT IN FUNCTII PUBLICE???.
ATENT
11 Mai 2015

de ce o bagati in seama, zau, e penibil
CROCODILUL FLAMAND
12 Mai 2015

superrr...inca una foarte saraca si foarte cinstita,precum TATUKA ILICI ILIESCOWICS si seful propagandei...BRUCAN...DE UNDE DREAQU ADUCETI TOATE PANARAMELE ASTEA...AVETI CUMVA O FABRICA DE CLONE ALE LUI LENIN
Random imageUltimele stiri

loading...