2018-12-15 22:46


Șeful boxului bulgar, schimbat de guvern

 |  21:00
Șeful boxului bulgar, schimbat de guvern

Două dintre federaţiile aflate în conflict cu AIBA (Asociaţia Internaţională de Box Amator), cele din Thailanda şi Bulgaria, şi-au ales alţi preşedinţi după intervenţia directă a guvernului şi a autorităţilor sportive. Până atunci, forul internaţional rămâne pe picior de forţă şi anunţă că pugiliştii români nu vor participa la nici o competiţie internaţională dacă Rudel Obreja nu va fi schimbat.

Aflate în aceeaşi situaţie cu cea a României, federaţiile bulgare şi thailandeze vor reveni în circuitul boxului mondial după ce au fost suspendate. Bulgarii şi-au ales deja un nou preşedinte, după ce guvernul de la Sofia a hotărât schimbarea lui Marin Dimitrov, un bun prieten al lui Obreja. De asemenea, ajunsă chiar la un pas de dezafiliere, Federaţia thailandeză va fi reprimită de la 1 septembrie, deoarece în această dimineaţă au avut loc noi alegeri pentru funcţia de preşedinte. 

“Ministerul Sportului din Thailanda a decis să se implice, iar alături de Comitetul Olimpic Naţional vor superviza alegerile pentru 25 august”, se arată într-o scrisoare interceptată de ziarul “Puterea” în cursul zilei de ieri. În cazul procesului pe care îl are cu Rudel Obreja pe 21 septembrie la TAS, AIBA susţine, într-o adresă neoficială, faptul că “va face tot ce este necesar pentru a proteja interesele boxerilor şi familia boxului în ţările unde federaţia naţională este manipulată”.

Azi, birou federal

Programat iniţial pentru marţi, Biroul Federal se reuneşte în această dimineaţă de la ora 10.00 în sediul de pe Vasile Conta. Singurul punct specificat pe ordinea de zi este “Analiza situaţiei create în urma corespondenţei dintre AIBA şi COSR”. Cum forul condus de Ho-Kim a transmis un ultimatum ca până pe 31 august să fie făcute noi alegeri, şansele de rezolvare sunt slabe deoarece, conform statutului FR Box, e nevoie de minim 45 de zile înainte de a fi votat un nou preşedinte. Singura posibilitate ar fi ca vicepreşedintele să preia prerogativele lui Rudel Obreja, însă nu se ştie dacă AIBA va accepta această situaţie.

Ţările au cedat la presiuni şi au permis AIBA să se amestece în treburile lor. Sper să nu întâmple acelaşi lucru şi în România”  Rudel Obreja, preşedinte FR Box


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIUS MERISANU
25 Aug 2011

De ce iti este frica,Rudel Obreja ? de lucrurile care ar rabufni,daca nu ai mai fi presedinte,de un audit financiar,de deturnare de fonduri,de abuzurile si ilegalitatile comise,care este motivul care impotriva dorintei majoritati care isi desfasoara activitatea in box,nu vrei sa renunti,poate ca o suspendare si noi alegeri ar fi fost varianta ideala pentru a te edifica daca oamenii din box te mai vor sau nu,s-ar fi impus urgent,dupa somatia AIBA,era necesar un referendum cu alegatorii sa vezi daca mai ai sustinere sau nu,dar teama te-a facut sa eviti parerea oamenilor,pentru ca sti ca ni mai esti dorit de nimeni din boxul romanesc.
Random imageUltimele stiri


loading...