2017-01-21 02:18

DEZVALUIRI


Şeful Vămii Siret a explicat judecătorilor managementul şpăgii. Vameşii de la PTF Siret plăteau femeia de serviciu şi colindătorii din banii luaţi de la traficanţi

 |  19:11
Şeful Vămii Siret a explicat judecătorilor managementul şpăgii. Vameşii de la PTF Siret plăteau femeia de serviciu şi colindătorii din banii luaţi de la traficanţi

Aurel Anea, şeful Vămii Siret, le-a spus judecătorilorCurţii Supreme, care au luat, ieri, în discuţie recursul declarat împotrivadeciziei de arestare preventivă, că din mita primită de la traficanţii deţigări plătea femeia de serviciu, cumpăra consumabilele necesare desfăşurăriiactivităţii şi plătea diversele reparaţii ale sediului.

Un alt vameş, Lazăr Ungureanu, a declarat că el consideramita drept bani de protocol, pentru că erau Sărbătorile de iarnă şi urmau săvină „urătorii”. „În 15 decembrie amfost anunţat că voi fi schimbat din funcţie cu comisarul-şef Mădălin Ionescu.Ulterior, acesta mi-a cerut să-i indic doi-trei oameni care să-l pună la curentcu procedurile de verificare a documentelor. Eu i-am spus că tot ce intră şiiese trebuie să fie în cantităţi legale, iar el mi-a replicat: «Ce? Eu pentruce am venit aici?». După câteva zile, Mădălin Ionescu a început să vină la minecu bani, spunând că sunt de la poliţişti. Eu i-am primit, pentru că noi dinbanii noştri plăteam consumabilele, diversele reparaţii din post şi femeia deserviciu. Noi nu primeam nici un ban pentru astfel de treburi”, a spus AurelAnea. Un alt vameş, Lazăr Ungureanu, a declarat în faţa magistraţilor că dinbanii luaţi de la traficanţii de ţigări au plătit colindătorii. „În dimineaţazilei de 29 decembrie 2010, Mădălin Ionescu m-a sunat şi mi-a cerut să vin lael pentru rezolvarea unor probleme curente. Atunci i-am remis suma de 400 delei, pe care îi consider cheltuieli de protocol. Banii au fost daţi înperspectiva Sărbătorilor de iarnă, pentru că urmau să vină urătorii. Noiplăteam tot şi ne gospodăream”, a spus Lazăr Ungureanu.

Fostul şef al PCTF Siret, comisarul Aurel Anea, îiexplica unui interlocutor, într-una dintre discuţiile interceptate deprocurori, care sunt resorturile interioare ale corupţiei din Vama Siret,instituţie caracterizată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti drept „oîntreprindere de făcut bani”, „pusă la cheremul unor traficanţi de ţigări”.Fostul şef al Vămii Siret este înregistrat în timp ce spune că „totul secalculează... în lovele, da?” şi că învamă „nu există noapte să nu se treacă cu două-trei sute de baxuri”. Eljustifică corupţia vameşilor prin salariile mici pe care aceştia le primesc.„Salariul unui agent care... (neinteligibil)... Nu se poate, înţelegeţi, unagent are doişpe milioane... Să mă duc să stau singur în tonetă...(neinteligibil)...Şi vine ăla şi-ţi dă 500 de euro... Ce să faci?... Nici nu faci nimic... Să nute uiţi, să te întorci mai încolo... Parcă stai şi te gândeşti... Şi cum arată,cum arată nopţile astea... şi... toamnă, iarnă şi pădurile astea... şipericulos şi urât şi greu”, spune fostul şef al Vămii Siret într-una dintreinterceptările realizate de procurori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image