2019-01-23 05:35


Senatorul Liviu Pop, scos de sub urmărire penală

 |  12:32
Senatorul Liviu Pop, scos de sub urmărire penală

Senatorul Liviu Pop nu va fi urmărit penal. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul senatorului PSD Liviu Pop, fost ministru interimar al Educaţiei, în dosarul în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

ANI a anunţat în noiembrie 2012 că a sesizat Parchetul General în legătură cu săvârşirea de către Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, a infracţiunii de conflict de interese, precum şi de abuz în serviciu contra intereselor publice. Liviu Pop a fost pus sub urmărire penală la vremea respectivă.

Potrivit ANI, pe 15 mai,  senatorul Liviu Pop a fost desemnat în funcţia de ministru interimar al Educaţiei, iar în perioada 1 decembrie 2007 - 17 mai 2012, el a exercitat funcţia de secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

ANI susţine că, după numirea în funcţia de ministru al Educaţiei, Liviu Pop a emis Ordinul nr. 4271/29.05.2012 de modificare a Ordinului comun nr. 4576/2011 privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal din învăţământul preuniversitar de stat, prin care nu se mai permitea reţinerea cotizaţiei sindicale de către unitatea de învăţământ, ordin contestat în instanţă de federaţiile sindicale din învăţământ, inclusiv de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, iar instanţele de judecată s-au pronunţat în sensul menţinerii ordinului comun ca fiind temeinic şi legal.

Astfel, senatorul Liviu Pop ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, organizaţie cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani, încălcând astfel dispoziţiile în vigoare referitoare la conflictul de interese şi abuzul în serviciu contra intereselor publice, în materia legislaţiei penale, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-10

TAGURI: senator, liviu, pop, urmarire, penala, ANI
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...