2018-12-11 06:46


Senatul plăteşte un milion de lei pentru balconul lui Geoană

 |  21:00
Senatul plăteşte un milion de lei pentru balconul lui Geoană

Senatul României a alocat peste un milion de lei pentru renovarea faţadei intrării centrale în instituţie, inclusiv pentru balconul biroului şefului Camerei superioare a Parlamentului, Mircea Geoană. Firma care va efectua aceste lucrări de finalizare a protecţiei pietrei naturale de faţadă este TC Carpaţi SA, aparţinând omului de afaceri Marin Bucur, a cărui soţie deţine restaurantul Casa Capşa.

Potrivit unor surse, confirmate de un anunţ de atribuire a contractului publicat pe site-ul SEAP, privind sistemul electronic al achiziţiilor publice, contractul a fost atribuit prin negociere directă, fără ca Senatul României să organizeze o licitaţie. Autoritatea contractantă precizează că nu se impunea organizarea unei selecţii de oferte, având în vedere că lucrările, produsele şi serviciile cerute pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. La mijlocul lunii iunie, TC Carpaţi SA a încheiat cu Senatul României un contract pentru efectuarea de lucrări de finalizare a protecţiei pietrei naturale de pe faţada intrării principale a Corpului A1 din Palatul Parlamentului şi a balconului aferent biroului de lucru al preşedintelui Mircea Geoană. Valoarea contractului, fără TVA, se ridică la 1.004.114,01 lei.

Client vechi la Casa Poporului

Marin Bucur este cunoscut ca un apropiat al fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, firma sa derulând în anii trecuţi contracte importante de lucrări la Casa Poporului. Facturile au fost plătite atât de Camera Deputaţilor, cât şi de Senatul României, iar lucrările au fost contractate aproape exclusiv prin negociere directă. Parlamentul României a plătit, numai anul trecut, către firma lui Marin Bucur peste un milion de lei fără TVA pentru lucrări la aleile de acces şi unele finisaje la interioarele clădirii.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu a putut fi contactat pentru a lămuri necesitatea cheltuirii acestei sume pentru renovarea faţadei instituţiei. Nici asistenta domniei sale, Ana Cătănuţă, nu a putut fi contactată. Aceasta ne-a trimis un mesaj SMS prin care ne anunţa că „pentru moment nu poate răspunde la telefon”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...