2018-11-16 20:11


Sesizarea lui Tăriceanu privind Dosarul Belina, respinsă de Curtea Constituţională. MOTIVAȚIA

 |  14:59
Sesizarea lui Tăriceanu privind Dosarul Belina, respinsă de Curtea Constituţională. MOTIVAȚIA

CCR a respins sesizarea depusă de către preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu în legătură cu Dosarul Belina, privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern.

"Curtea, cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, a respins sesizarea şi a constatat că nu există conflict de natură constituţională între Guvernul României şi Ministerul Public - DNA. Motivele le veţi afla foarte pe scurt în comunicatul de presă", a anunţat preşedintele Curţii, Valer Dorneanu.

În sesizarea depusă la CCR, Tăriceanu semnala conflictul juridic intervenit ca urmare a cercetării penale a Direcţiei Naţionale Anticorupţiei asupra legalităţii Hotarârii Guvernului nr. 858/2013, respectiv, a Hotărârii Guvernului nr. 943/2013.

”În documentul înaintat Curţii Constituţionale a României se precizează: actele şi faptele concrete expuse în sesizare dovedesc existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi D.N.A. – componentă a Ministerului Public, care constă în declanşarea unei proceduri de urmărire penală în legătură cu adoptarea unor hotărâri de guvern.  Or, potrivit celor statuate chiar de către Curtea Constituţională, adoptarea hotărârilor de Guvern dă expresie competenţei originare a Guvernului”, a precizat preşedintele Senatului, potrivit News.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-23
Citeste si:
Cazul BELINA: Pronunțarea în cazul sesizării lui Tăriceanu, AMÂNATĂ de CCR pentru 23 noiembrie
E OFICIAL: Tăriceanu a sesizat CCR în cazul Dosarului Belina. Ce REPROȘEAZĂ DNA-ului
DEZVĂLUIRI din ședința PSD: Codrin Ștefănescu i-ar fi invitat pe colegi la un ȘPRIȚ la Belina

TAGURI: sesizare, tariceanu, dosarul belina, curtea constitutionala, motivatie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Noi 2017

PROSTARICENE NIMFOMAN (adunat din timpul pruncie de prin santuri sau tomberoane) TU TRAIESTI INTR-O LUME EXISTENTIALA PARALELA cu poporul roman (DAR SI INTR-UN STAT PARALEL MAFOT ) VEI AVEA UN SFARSIT CUMPLIT.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
23 Noi 2017

pe scurt...du-te la dracu boule.....la multi ani cu executare..sa te duci la bastardul PULICA-paulica-Lambrino sa te consoleze
Random imageUltimele stiri


loading...