2019-05-19 19:57


SINDICALIȘTII din penitenciare îl acuză pe Tudorel TOADER de dezinformare. Ce sume va trebui să plătească STATUL pentru despăgubirea DEȚINUȚILOR

 |  19:35
SINDICALIȘTII din penitenciare îl acuză pe Tudorel TOADER de dezinformare. Ce sume va trebui să plătească STATUL pentru despăgubirea DEȚINUȚILOR

Sindicatele din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) afirmă că despăgubirea deţinuţilor care au stat în condiţii necorespunzătoare va costa statul între 370 şi 550 de milioane de euro şi că, periodic, trebuie să corecteze ”încercările de dezinformare ale ministrului Justiţiei”. ”Mai nou, încearcă să ne convingă că, deşi a avansat sume de bani pentru despăgubiri, n-a făcut-o”, susţin sindicaliştii, potrivit News.ro.

”Periodic, ne aflăm în neplăcuta situaţie de a corecta încercările de dezinformare ale ministrului Justiţiei, care - mai nou - încearcă să ne convingă că, deşi a avansat sume de bani pentru despăgubiri, n-a făcut-o. Probabil că a înţeles dimensiunea dezastrului: această iniţiativa va costa între 370 şi 550 de milioane de euro”, susţin sindicaliştii din ANP.

Aceştia fac referire la o postare pe Facebook a ministrului Tudorel Toader care a scris că ”niciun oficial nu a avansat vreo suma de bani pentru posibile despagubiri ale foştilor deţinuţi, în sensul hotărârii pilot CEDO, referitoare la conditiile necorespunzatoare din penitenciare” şi ataşează comunicatului o declaraţie video a ministrului în care vorbeşte despre faptul că Ministerul Justiţiei va propune ca despăgubire o supă cuprinsă între 5 şi 8 euro pe zi.

Sindicalilştii susţin că valoarea totală a despăgubirilor va fi uriaşă.

”Concret, la un rulaj total al deţinuţilor, estimat pentru perioada 2012 – 2017, de 92.000 de deţinuţi, aceştia fiind beneficiarii, costurile totale pentru bugetul de stat se vor ridica la o sumă cuprinsă între 370 milioane € (la o despăgubire de 5€/zi/deţinut) şi 550 milioane € (la o despăgubire de 8€/zi/deţinut). În estimarea costului total am introdus o valoare mediană: nu toţi deţinuţii beneficiari fiind în sistemul penitenciar pe întreaga durată de aplicare”, mai spun sindicaliştii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-31

TAGURI: tudorel toader, penitenciar, sindicalisti, despagubiri, detinuti, anp
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
01 Apr 2018

Angajatii penitenciarelor sunt votantii mafiei psd-alde-udmr. Nu au voie sa se planga fiind complicii aceste mafii girate prinVOT.
Random imageUltimele stiri


STARBAG