2017-01-23 08:45


Sindicatele din Cercetare-Proiectare acuză autorităţile de deturnare de fonduri

 |  12:06

Radu Minea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România (FSLCPR), a anunţat, luni, că liderii organizaţiei vor picheta săptămâna viitoare sediul Guvernului. De asemenea, Minea a acuzat autorităţile statului de deturnare a fondurilor europene alocate cercetării.

'Acţiunile de pichetare vor începe luni, 5 martie, ora 8.00, şi se vor desfăşura permanent, 24 de ore din 24, până luni, 12 martie, ora 8.00. La proteste vor participa patru lideri ai sindicatelor din Cercetare, printre care subsemnatul, Radu Minea, Alexandru Pătroi, preşedintele Sindicatului Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică, şi Constantin Marţian, vicepreşedintele FSLCPR. Principala noastră revendicare se referă la deturnarea de fonduri din domeniul Cercetării, proces pentru care îi acuzăm, printre alţii, pe fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, pe fostul premier Emil Boc, dar şi pe actualii lideri ai Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică', a declarat preşedintele FSLCPR.

Sectorul Cercetării nu a primit în acest an bani de la bugetul de stat, a avertizat Radu Minea. 'Oamenii se află într-o situaţie foarte dificilă, mulţi dintre ei neprimindu-şi salariile de luni de zile. În ultima perioadă, numărul salariaţilor din Cercetare a scăzut dramatic, de la peste 170.000 în intervalul 1989-1992, la numai 17.000 în prezent', a precizat acesta.

Comitetele de monitorizare din cadrul programelor operaţionale sectoriale dezvoltate la nivel european s-au transformat în structuri care apără clientelismul politic, potrivit lui Minea. 'Directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, doamna Carmen Roşu, mi-a cerut ca la şedinţa comitetului de monitorizare desfăşurat la data de 21 februarie a.c. să semnez o declaraţie de confidenţialitate, referitoare la aspectele discutate în cadrul acestui comitet. Eu nu am semnat acest document, deoarece nu mi se pare normal ca fondurile structurale europene să ajungă secret de stat', a explicat preşedintele FSLCPR, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-14

TAGURI: FSLCPR, Radu_Minea, sindicate, deturnare, cercetareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NADINE20
29 Mar 2012

bună Toate scuzele mele pentru surpriza.Ajutor este mamière cel mai bun de a împărtăşi iubirea lui eternă, c este de feluri de mâncare disponibile, ceea ce m a împins un împrumut la 2000 € pe 80.000€ condiții foarte simplu pentru toţi cei care poate rambursa fără deosebire de rasă. Am, de asemenea, de investiții și împrumuturi între individuale de toate tipurile. Am oferta de credite pe termen scurt, mediu și lung în colaborare cu Ministerul de Finanţe şi economie l şi o perioadă de rambursare la preţuri accesibile. Noi nu ştim dumneavoastră utilizări şi transferuri our sunt furnizate de către o bancă la securitatea tranzacţiei. Pentru toate anchetele dvs. propunerile făcute la rata şi aşteptare de plăţi şi va fi ajutor. Pentru înţelegere mai mult Vă rugăm să contactaţi-mă prin e-mail: nadineboulet85@yahoo.fr

Adauga un comentariu

Random image