2017-01-19 19:22

DEZVALUIRI


Şmecherii ALPAB din Herăstrău

 |  21:00
Şmecherii ALPAB din Herăstrău

În ciuda promisiunilor electorale ale primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de a demola cârciumile de fiţe construite ilegal în Herăstrău, subalternul acestuia, şeful de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Radu Popa, continuă să atribuie locaţii pentru tot felul de astfel de obiective bănoase. Şmecheriile sunt mascate sub diverse contracte.

Un caz cel puţin ciudat este cel al restaurantului Aqua, considerat de mulţi ca fiind de top. Situat pe Şoseaua Nordului, restaurantul aparţine societăţii Patria Company SRL, unde cetăţeanul român Wehbe Mohamad – Bilal, născut în Liban, deţine 25%, Eremia Mihail Sorin Săpunărescu, 30%, şi societatea Polon Investments Limited, din Cipru, reprezentată de cetăţeanul libanez Matta Imad, restul de 45%.

Potrivit surselor noastre, Săpunărescu mai are diverse procente şi la alte localuri de fiţe din Herăstrău, iar în altele asigură paza printr-o firmă proprie. Revenind la restaurantul Aqua, pe aceeaşi locaţie există un contract semnat de ALPAB în 4 iunie 1999 cu preşedintele Clubului Sportiv Voinţa Bucureşti, Marian Strugaru. Zece ani mai târziu, mai exact în mai 2009, Radu Popa semnează din partea ALPAB un alt contract, prin care cei de la Clubul Voinţa renunţă la locaţie în favoarea societăţii Nautica Invest SRL, a cetăţeanului german Valentin-Petru Nicola şi a celui român Răzvan Gabriel Razmos.

Şi ca treaba să fie cât se poate de clară, în 14 ianuarie 2010, conducerea ALPAB semnează cu Nautica Invest actul adiţional numărul 1, în care, la articolul III, se precizează explicit că „Prezentul contract produce efecte de la data semnării sale de către părţi, iar perioada închirierii este de 20 (douăzeci) de ani, cu începere de la 4 iunie 1999”. Pentru toate acestea există şi o explicaţie, conţinută în acelaşi act adiţional: „Ca urmare a încheierii contractului de novaţie din 6 mai 2009, părţile (ALPAB şi Nautica Invest SRL – n.r.) au convenit modificarea şi completarea contractului de închiriere numărul 2532 din 4 iunie 1999 după cum urmează: obiectul prezentului contract îl constituie procurarea dreptului de folosinţă pentru imobilele construcţii în suprafaţă de 526 mp şi a terenului aferent în suprafaţă de 1.024 mp, ce au făcut obiectul contractului nr. 2599/1992, situate în parcul Herăstrău, sector 1 Bucureşti, denumite în continuare imobil. Predarea-primirea imobilului s-a făcut în temeiul contractului de novaţie din 6 mai 2009”.

Presiuni pe proprietarul de la Aqua

Înţelege cine ce poate din toată această încâlceală de contracte, cu tot cu actele adiţionale aferente. Din informaţiile noastre, totul nu este decât un mijloc de presiune asupra lui Wehbe Mohamad – Bilal, care se pare că a cam uitat să cotizeze regulamentar. Astfel, acesta ar fi ameninţat de tandemul ALPAB-Clubul Sportiv Voinţa Bucureşti cu evacuarea şi închirierea spaţiului către o altă firmă, adusă doar ca să îl sperie pe româno-libanezul de la restaurantul Aqua. Culmea, locaţia respectivă este revendicată şi de Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din Cooperaţie-România (CNSLCR), care susţine că a avut acolo o bază nautică proprietate a Cooperaţiei Meşteşugăreşti, şi care a ajuns cu reclamaţiile (plângeri penale) până la procurorii DNA. Solicitarea noastră de a lămuri lucrurile a primit de la ALPAB rugămintea de păsuire până după sărbători.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-04

TAGURI: Radu_popa, sorin_oprescu, alpab, aqua_herastrau, Wehbe_Mohamad_Bilal, Mihail_Sorin_Sapunarescu, Polon_Investments_Limited, MattaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DIMITRIE
22 Dec 2011

Nesimtire lui Oprescu este incomensurabila. Cine a crezut in promisiunile acestui om? Nu ar trebui sa ne mai mire nimic, mai ales ca se apropie campania, iar nevoia de bani si voturi e f mare...
ANDRY15
22 Dec 2011

Inca un om de-a lui Oprescu, adica Radu Popa pus sa stranga bani pentru campania electorala.
IOAN32
22 Dec 2011

Inca unul din oamenii lui Oprescu este pus sa stranga bani pentru campania electorala. Rusinos!!!
PETRE
22 Dec 2011

Radu Popa asta toata lumea stie ca e omul lui Oprescu. Face numa ce zice oprescu.
IULIAN8
22 Dec 2011

Adevarat e locotenentul lui Oprescu, toata zona o stie! Astia strang bani pt campanie!
GABITZA
22 Dec 2011

Inca un om pus de Oprescu sa stranga bani din campania electorala. Nu va e rusine!!!
SILVIA
22 Dec 2011

Si oamenii lui Oprescu au ajuns sa ne fure, Rusinoss
SEBI
22 Dec 2011

Numai sa isi traga bani.
IRINA
22 Dec 2011

Este doar un pion al lui Oprescu sa ii stranga bani pt campanie!
MIHAELA
22 Dec 2011

Normal ca Radu Popa trece neobservat si nepedepsit. Se stie ca e omul lui Oprescu!
ION
23 Dec 2011

Cainii latra ursu merge o sa vedeti si in cazul asta.

Adauga un comentariu

Random image