2019-05-25 20:25


Soarta poliţiştilor, satirizată de „ProLex” în calendare. Agenţii de poliţie îşi pot lua trei covrigi din banii de diurnă

 |  19:05
Soarta poliţiştilor, satirizată de „ProLex” în calendare. Agenţii de poliţie îşi pot lua trei covrigi din banii de diurnă

Situaţiapoliţiştilor după reducerile salariale şi dispariţia mai multor drepturi a fostprezentată într-un stil satiric în două calendare pe 2011 şi 2012 aleSindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", unadintre caricaturi întruchipându-l pe Traian Băsescu.

Preşedintelesindicatului, Vasile Lincu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă căproblemele poliţiştilor s-au accentuat în 2010, astfel că asistenţa medicală numai este gratuită, salariaţii fiind obligaţi să plătească 25 la sută din costulacesteia. Astfel, o primă caricatură, din luna ianuarie 2011, prezintă unpoliţist căruia i se face o injecţie, seringa fiind numai 75% plină,"restu-i pe bani".

Lincua mai reclamat că poliţiştii nu mai au carburanţi suficienţi pentru a-şidesfăşura activitatea, dar nici coli de scris, ajungând în situaţia de a lecere persoanelor care depun petiţii să aducă foi de acasă. Aceste situaţii suntprezentate în lunile februarie şi martie, când poliţiştii sunt caricaturizaţiluând maşina de serviciu în spate şi adresându-se persoanelor care vor să dea odeclaraţie "Scrie mai mărunt!!!... E ultima coală!".

"Înperioada concediului fără plată a crescut foarte mult infracţionalitatea, darse pare că guvernanţilor nu le pasă de acest aspect. În situaţia în care le-auscăzut veniturile, mulţi poliţişti pleacă la muncă în străinătate pentruactivităţi mai bine plătite", a mai spus Lincu.

Primelede vacanţă nu vor fi date nici în 2011, la fel cum nici orele suplimentare nuvor fi plătite, singura cale pentru poliţişti de a-şi câştiga aceste drepturifiind calea justiţiei. O caricatură îl prezintă pe un poliţist mergând cu florila un mormânt pe care scrie "ore suplimentare".

"Acrescut vârsta de pensionare, astfel că vom vedea poliţişti în baston alergândpe stradă după infractori", a mai spus Lincu.

Agenţiide poliţie îşi pot lua trei covrigi din banii de diurnă "cu sare, cu macşi cu susan...". Poliţiştii au un salariu foarte mic, pe care îl cheltuiescîn prima săptămână, în următoarele trei având buzunarele goale, într-una dincaricaturi fiind prezentat un poliţist cu buzunarele goale de la pantaloniiuniformei întoarse pe dos, personajul privind spre calendar unde arată că pânăla următorul salariu mai sunt trei săptămâni.

Unadintre caricaturi îl prezintă pe preşedintele Traian Băsescu, care spune"Aş mai adăuga ceva...politiCa".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG