2018-12-13 20:01


Societatea care a asigurat spectacolul pirotehnic la clubul Colectiv, urmărită penal din 2009

 |  08:57
Societatea care a asigurat spectacolul pirotehnic la clubul Colectiv, urmărită penal din 2009

Societatea care a asigurat spectacolul pirotehnic la clubul Colectiv din Capitală este urmărită penal, din 2009, pentru încalcarea normelor de mediu. De asemenea, aceasta a asigurat, de-a lungul timpului, focuri de artificii în cadrul unor evenimente organizate de instituţii publice, printre acestea numărându-se şi Primăria Capitalei.

Totodată, reprezentantul societăţii la concertul din Clubul Colectiv nu era calificat şi autorizat ca pirotehnist, potrivit digi24.ro. Din datele anchetei reiese că principala cauză a incendiului care a dus vineri seară la moartea a 32 de persoane ar fi materialul pirotehnic montat lângă scenă.

Sursa citată mai precizează că societatea care a asigurat focul de artificii este Golden Ideas Fireworks Artists S.R.L..

Societatea a intrat în insolvenţă în 2012, iar ca lichidator judiciar, responsabil de reorganizarea firmei, a fost numită Oana Ruxandra Gherghina.

Contactată de Digi24, Ruxandra Gherghina a precizat că nu doreşte să comenteze aceste aspecte.

Daniela Niţă controlează în prezent Golden Ideas Fireworks Artists S.R.L., ea fiind acţionarul majoritar al firmei, cu 80% din acţiuni. De asemenea, Cristian Niţă are 20% din capital.

Daniela Niţă a fost audiată de procurori în dosarul privind incendiul de la clubul Colectiv, în urma căruia a fost rănit inclusiv angajatul societăţii care a supervizat jocul pirotehnic.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, este internat la spitalul Bagdasar Arseni cu arsuri grave. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-05

TAGURI: societate, asigura, spectacol, pirotehnic, club, colectiv, urmarit, penal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...