2017-01-16 19:47

DEZVALUIRI


Societatea Feroviară de Turism pune cruce Complexului Astoria Snagov

 |  18:51
Societatea Feroviară de Turism pune cruce Complexului Astoria Snagov

După ce au închiriat piscina plus un teren din ComplexulAstoria de pe malul lacului Snagov către o firmă de apartament, cu o chirie degarsonieră, conducerea Societăţii Feroviare de Turism (SFT) continuă măsurileabuzive. Dacă tot este pus să „falimenteze” Complexul Astoria Snagov, considerat„perla turismului feroviar”, directorul general al SFT, Alexandru Dumitrescu, aregrijă să modifice contractul de închiriere a piscinei, plus terenul adiacentbazinului la preţul de 0,13 cenţi/mp şi dă voie firmei de apartament să comercializezemâncare de tip fast food. Prin semnarea actului adiţional, Dumitrescu încalcăclauza de non-concurenţă şi „trage obloanele” celui mai râvnit complex turisticdin jurul Bucureştiului. Odată cu falimentarea Complexului Astoria Snagov, „mafia”PDL Ilfov are liber pentru a pune mânape bijuteria Ministerului Transporturilor, un teren de aproximativ 22 de hectare,aflat pe malul lacului Snagov.

Dacă tot nu a reuşit, la începutul acestui an, să pună „cruce”Complexului Astoria Snagov, prin neplata facturilor la energia electrică, AlexandruDumitrescu, fost consul general al României la Torino, anchetat de MinisterulAfacerilor Externe pentru sesizări legate de un târg de locuri de muncăorganizat în Italia, s-a gândit să „ajute” firma de apartament, la care foştii şefiai SFT au închiriat 3.500 mp de teren, până în 2019, la preţ de garsonierăconfort 1.

În 2009, fostul director al SFT, Radu Dumitru, aînchiriat 2.500 mp din Complexul Astoria Snagov pentru 345 de euro/lună, adică0,13 cenţi pe metrul pătrat, respectiv piscina, terenul de lângă bazin, grupulsanitar, duşurile şi vestiarele, pe o perioadă de cinci ani, firmei Aqua SportComplex. După aproximativ trei luni, un alt director al SFT, Ionuţ Grigore,fost şef de sală la Complexul Astoria, semnează un act adiţionat la contractulde închiere prin care adaugă încă 500 mp din terenul de pe malul laculuiSnagov. Dacă în contractul de închiriere, plata lunară pentru utilizarea terenuluide 2.500 mp era de 345 de euro/lună, odată cu actul adiţional, prin care AquaSport Complex mai beneficiază de 500 mp, chiria creşte la 414 euro/lună. Dacătot a mai închiriat 500 mp din Complexul Astoria Snagov şi a mărit chiria cu 69de euro/lună, Ionuţ Grigore a prelungit contractul până în 2019.

„Prin această hârtiuţă au protejat primul act adiţional”

La sfârşitul lunii august 2010, administratorul firmeiAqua Sport Complex, Octavian Plăviţu, cere modificarea contractului de închiriere,„în sensul renunţării la obligaţiile asumate de către părţi prin actul adiţionalnr. 3061/22.10.2009, la acesta şi, pe cale de consecinţă, modificarea duratei contractuluila termenul stabilit iniţial prin contract, respectiv de 5 ani”. „Solicitareanoastră este motivată de dificultăţile economice apărute din cauza efectelorcrizei economice”, se arată în nota societăţii Aqua Sport Complex.

După solicitarea transmisă de Aqua Sport Complex cătreSFT, apare actul adiţional nr. 2prin care părţile se înţeleg să revină la forma iniţială a contractului. Surprinzător,acelaşi Ionuţ Grigore semnează actul, numai că Octavian Plăviţu,administratorul Aqua Sport Complex, nu îşi pune parafa pe actul adiţional nr. 2. „În al doilea act adiţional apare prima formă a contractului de închirierepentru suprafaţa iniţială, perioada de 5ani plus chiria de 345 de euro/lună. Numaică pe actul adiţional nu mai apar ştampila şi semnătura administratorului AquaSport. Prin această hârtiuţă au protejat primul act adiţional. Cineva dinMinisterul Transporturilor a fost prostit cu acea hârtiuţă. Aqua Sport Complex şiSFT au rămas cu primul act adiţional prin care firma administrată de OctavianPlăviţu beneficiază de piscina de la Snagov şi de terenul aferent bazinului,până în 2019. De ce nu vine Corpul de Control al Guvernului şi al ministrului transporturilor,Anca Boagiu, să ia la puricat actele din SFT? Mai sunt active de vânzare sau deînchiriat la societatea de turism feroviar”, ne-au declarat surse avizate.

Fostul director general al SFT, Ionuţ Grigore, a evitatsă ne explice modificările contractuale dintre SFT şi Aqua Sport Complex.

Alte hârtii, acelaşi număr

Ca şi ceilalţi doi predecesori ai săi, directorul SFT,Alexandru Dumitrescu, are grijă de firma Aqua Sport Complex. Dacă tot existăactul adiţional nr. 2, nesemnat de Aqua Sport Complex, din septembrie 2010, înprimăvara acestui an, directorul SFT bate în cuie un alt act adiţional, surprinzător, cu acelaşi nr. 2,prin care fostul consul general al României la Torino modifică contractul deînchiriere. „Se suplimentează obiectul contractului prevăzut la Capitolul II,art. 1 cu folosinţa unui chioşc pus la dispoziţie de către locator, ce se vaamplasa de către locator, pe cheltuiala sa, în incinta suprafeţei închiriate.Începând cu data de 01.05.2011, chiria pentru obiectivul închiriat este de455,4 euro/lună. Valorea chiriei nu include TVA şi nu cuprinde valoarea utilităţilor.Capitolul VIII, art. 14, lit. o) se reformulează astfel: «o) chiriaşul aredreptul să desfăşoare activităţi de comercializare produse de tip fast food».Celelalte prevederi contractuale rămân neschimbate. Prezentul act adiţional afost încheiat astăzi, 25.03.2011, (…)”, se arată în actul adiţional nr. 2, dedata aceasta semnat şi de administratorul Aqua Sport Complex, Octavian Plăviţu.Surse ministeriale ne-au explicat că nu se poate încălca clauza non-concurenţă.„Prin articolul 14 lit. o), chiriaşul era obligat să nu presteze o activitatecare se află în concurenţă cu cea prestată de proprietar. Aqua Sport Complex nuare voie să comercializeze mâncare pentru că sunt în concurenţă cu cei de la AstoriaSnagov, societatea care are ca şi domeniu de activitate alimentaţie publică.

Conducerea SFT îşi dă singură în cap, este un managementsub ceea ce însemnă un administrator de chioşc. Există un contract şi o legecare trebuie respectate. Încep anumite controale la Societatea Feroviară de Turism”,ne-au mai declarat sursele citate.

Din consul, director la CFR

Directorul SFT, Alexandru Dumitrescu, a ocupat poziţia deconsul general al României la Torino în perioada aprilie 2007-iulie 2008.Acesta a fost anchetat de Ministerul Afacerilor Externe pentru sesizăriformulate de reprezentanţii Ministerului Muncii legate de un târg de locuri demuncă şi anumite disfuncţionalităţi constatate în modul de îndeplinire aserviciilor consulare de la Torino. De asemenea, Alexandru Dumitrescu a ocupatşi poziţia de director de comunicare la CFR Călători. Şeful SFT, AlexandruDumitrescu, nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.

Societatea Feroviară de Turism pune cruce Complexului Astoria Snagov
zoom

Societatea Feroviară de Turism pune cruce Complexului Astoria Snagov
zoom

Societatea Feroviară de Turism pune cruce Complexului Astoria Snagov
zoom


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-28

Mai multe imagini:
Societatea Feroviară de Turism pune cruce Complexului Astoria Snagov
zoom
Societatea Feroviară de Turism pune cruce Complexului Astoria Snagov
zoom
Societatea Feroviară de Turism pune cruce Complexului Astoria Snagov
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NECOLAICIUC
27 Iun 2011

M-am chinuit doi ani sa i l termin, Bucsaru a luat banii pe el pe vremea lui Dobre ca atunci cand am vazut sumele am refuzat s a platesc si am fost demi s!!! Asta e! Noroc ca acu m are cineva grija de el!
DDUUDDEE
27 Iun 2011

Daca verificati mai atent poate o sa aflati ca fos tul director general Ionu t Grigore,actual director directie(post infiintat de actualul director gene ral)ar detine 50% din afa cerea Aqua Sport la contr actul de inchiriere al pi scinei din Snagov.
MARY
27 Iun 2011

consulul hot , pus direct or la aceasta societate. ALEXANDRU DUMITRESCU , f iu de jigodie..
BEBICA
28 Iun 2011

HAHA Cei din minister st iu ca d-ra Camelia, stoma tolog, este actionara la piscina. Ghici cine e d-r a Camelia? Amanta fostulu i director ospatar Ionut Grigore. Si ghici cine a inchiriat hotelul Deceb al? O ruda de-a lui Dumit rescu, actualul director. Si ghici cine sunt dire ctori adjuncti la SFT? D oi fosti ospatari cu lice ul terminat la batranete, ca sa faca Dumitrescu ce vrea. RUSINE!!! HOTILO R!
BEBICA
28 Iun 2011

Si cine semneaza ca sef s ervici? Viorica Niculescu al carei sot e director la firma deputatei PDL Ca zacu!!!! Ce increngatura , domnilor Si cine e cu PDL-ul? Plavitu!!!!
GIGEL
23 Feb 2012

cea mnai mare jigodie in viata acest alexandru dum itrescu ! a pus pe butuci o misiune diplomatica, a facut de rahat imaginea Romaniei in Italia, si as a greu incercata si acum numit sef la CFR in raiul hotilor sa poata fura in liniste ! Unde e lupta a nti coruptie din tara ast a domnilor de la DNA ...a cest pitecantrop ar trebu i sa infunde puscaria !
VICTOR
06 Iun 2012

Daca conducerile de pana acum sau dovedit neputinc eoase in a termina compl exul SNAGOV iata ca sa ga sit solutia prin numirea la conducerea SFT CFR SA a domnului COVALI OCTAVI AN fosft coleg de conduc ere cu cine credeti ? cu GLIGA LUMINITA protejata lui BARBULETIU . care pri n numirea lui COVALI OCTA VIAN spera sa reuseasca c e nu au reusit nimeni EXE CUTAREA COMPLEXULUI SNAGO V. de necrezut ca poti sa numesti la conducere une i societati de stat un as emenea om .

Adauga un comentariu

Random image