2017-01-18 12:17

DEZVALUIRI


Sorin Blejnar, invocat într-o discuţie între doi inculpaţi din dosarul Portul Constanţa

 |  16:52
Sorin Blejnar, invocat într-o discuţie între doi inculpaţi din dosarul Portul Constanţa
Numele şefului ANAF, Sorin Blejnar, este invocat într-o discuţiedintre doi inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa pe tema intenţieilui Sunai Cadîrde a se retrage din "grupul infracţional organizat", din cauza"disidenţelor interne", susţin anchetatorii.

Discuţia a avut loc în 24.12.2010, între Tudoran Dragoş Iulian,asociat la SC Container Clearance Services SRL Constanţa, şi Liviu Bratu,adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea. În acest context, cei doi spun că Liviu Durbac, şef alBiroului Vamal Constanţa Sud Agigea, ar urma să discute cu Blejnar"acolo", "pe 26".

"Înperioada indicată, atât inculpatul Durbac Liviu Adrian, cât şi preşedintele ANAFSorin Blejnar, s-au găsit în SUA", notează anchetatorii.

Prezentăm integral discuţiadintre Tudoran Dragoş Iulian şi Liviu Bratu pe acest subiect:

"T.D.I.: Mă. Ideea e că îşi joacă o carte ăsta (n.r. - CADÎR SUNAI). Cicănu se mai face restructurarea că au primit aviz negativ de la Justiţie a douaoară (...).

T.D.I.: Şi acumel zice "măi, nu, eu m-am săturat de toate frecuşurile astea, nu ştiu ce,eu vreau să mă retrag".

T.D.I.: (…) Facetoată chestia asta ca să-şi păstreze postul.

B.L.: Să-şi păstreze funcţia.

T.D.I.:Că n-a fost bine… A fost bine, se putea şi mai bine, nu ştiu ce tot zicea elacolo, vrea să se retragă şi din Container Clearance Services şi Dolce Vita,ştii?

(...)

Darsă rămână el, să facă el aici. Cred. Asta vreau, ştii? Adică să ne rupem cumva,ştii?

(...)

Căs-a săturat de toate frecuşurile astea, că el încearcă să facă ceva şi că einterpretat greşit, că are nu ştiu ce război cu nu ştiu cine şi... Înţelegi?N-a zis nimic de Brigadă.

B.L.: OK. Vorbesc eu şi cu Jupânu', acolo.

T.D.I.: Da.

B.l.: Dacă avem acceptul, îl sunăm pe ăla, pestemări.

(...)

B.L.: Ce a zis, că se întâlneşte cu ăstălaltul?

T.D.I.: Ţi-amzis, nu, se întâlneşte şi cu, ă, cu Sorin şi cu….

B.L.: Cine se întâlnesc?

T.D.I.: Cowboy-ul(n.n. - DURBAC LIVIU) se întâlneşte cu Sorin (n.n. - SORIN BLEJNAR) acolo?

B.L.: Da, da.

T.D.I.: A! Aplecat şi Sorin colo?

B.L.: Da, pe 26, nu ştiu cât zicea."

Înacest dosar , având interdicţie de a părăsiţara.

TudoranDragoş Iulian este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţionalorganizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup,cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, în formăcontinuată şi dare de mită.

LiviuBratu este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţionalorganizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

DurbacLiviu Adrian este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţionalorganizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

Însarcina lui Sunai Cadîr, director al Direcţia Regională de Accize şi OperaţiuniVamale (DRAOV) Constanţa, s-a reţinut infracţiunea de iniţiere sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formăa unui astfel de grup.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image