2017-01-22 03:55

DEZVALUIRI


Spitalul Judeţean Ilfov, în comă indusă

 |  21:00
Spitalul Judeţean Ilfov, în comă indusă

Eduard Armeanu, directorul Spitalului Judeţean Ilfov, a reuşit câteva „performanţe” manageriale care au adus instituţia în pragul unei come induse. După ce că banii alocaţi spitalului ar trebui să ajungă la limită pentru ca instituţia să funcţioneze cât de cât, Armeanu dă cu banii de-azvârlita pe tot felul de jucării de ultimă generaţie de care spitalul chiar nu are nevoie, sau pe medicamente aflate la limita termenului de garanţie.

Una dintre găselniţele lui Eduard Armeanu pentru modernizarea instituţiei a fost cumpărarea unui aşa-zis „sistem condică de prezenţă şi pontaj electronic” şi punerea acestuia în funcţiune de la începutul lunii iunie anul curent. Motivaţia directorului: angajaţii vor fi astfel pontaţi numai pe bază de amprentă şi nu vor mai putea semna obişnuita condică de prezenţă retroactiv. Aşa că toţi angajaţii au fost amprentaţi ca la secţia de poliţie şi obligaţi să se conformeze deciziei managerului. Trei luni mai târziu, acelaşi director îi anunţă pe angajaţii spitalului că trebuie să semneze condicile de prezenţă, cele clasice, pe suport de hârtie, pe trei luni retroactiv. Decizia a venit în urma unui control efectuat de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal care a dispus suspendarea sistemului. Jucăria lui Armeanu a costat doar 60.000 de euro, bani aruncaţi ca şi în foc. Pe lângă inutilitatea achiziţiei se pune şi problema preţului, un dispozitiv asemănător a costat Primăria Cluj de patru ori mai puţin. Unii dintre subalternii lui Armeanu bănuiesc că acesta a achiziţionat sistemul de pontaj electronic de la o firmă prietenă. În aceeaşi notă, a dispreţului faţă de fondurile spitalului, Armeanu a mai dat ca de la el din buzunar 150.000 de lei pe o barieră de acces în spital fără de care portarii instituţiei se pare că nu puteau dormi liniştiţi noaptea. Probabil pentru a fi acoperit juridic în caz de Doamne-fereşte, Eduard Armeanu a încheiat un contract cu o casă de avocatură căreia îi plăteşte din fondurile spitalului 20.000 de lei în fiecare lună, asta în condiţiile în care spitalul are angajat şi un consilier juridic.

Când nu dă banii pe gadgeturi, Armeanu mai face şi ceva achiziţii medicale. Anul trecut, de exemplu, acesta a cumpărat reactivi pentru analizele imunologice necesare aparatului IMMULITE în valoare de aproximativ 250.000 de lei, reprezentând necesarul spitalului pentru doi ani. Bună investiţie, atâta doar că respectivii reactivi expirau după numai 56 de zile. În plus, Armeanu a dat pe reactivi de trei ori preţul la care acelaşi produs, vândut de aceeaşi firmă, este achiziţionat de alte spitale sau clinici private. Tot anul trecut, Armeanu a încheiat un acord-cadru pe 24 de luni pentru furnizarea de antiseptice şi dezinfectanţi în valoare de 2.414.000 lei, preţ ce nu include TVA.  Nimic anormal, dacă respectiva cantitate nu ar fi de 10 ori mai mare decât cea cumpărată şi folosită în anii precedenţi. Ceea ce înseamnă ori că în Spitalul Judeţean Ilfov consumul de antiseptice şi dezinfectanţi a crescut de la un an la altul de 10 ori, ori că preţul de achiziţie plătit cu lejeritate de Armeanu este de 10 ori mai mare decât cel din anii precedenţi.

Armeanu ştie toate şmecheriile

În una dintre emisiunile difuzate de PRO TV din ciclul „România te iubesc”, intitulată „Sănătatea în comă”, se spunea că în Spitalul Judeţean Ilfov bolnavii sunt puşi să îşi cumpere singuri medicamentele. În aceeaşi emisiune era specificat faptul că fostul manager, Lucian Duţă, actual director al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a lăsat în urmă cu doi ani în conturile Spitalului Judeţean Ilfov 11 miliarde de lei. În scurt timp, instituţia condusă cu măiestrie de Eduard Armeanu adunase datorii de 55 de miliarde de lei vechi, în condiţiile în care spitalul are un buget asigurat de 110 de miliarde de lei vechi anual. Conform calculului făcut de cei de la PRO TV, la Spitalul Judeţean Ilfov s-au tocat în doi ani pe salarii, medicamente şi năzbâtiile lui Armeanu 6,5 milioane de euro. De menţionat şi faptul că Eduard Armeanu a declarat că ştie cum se scurg banii din sistem, mai ales că a lucrat anterior şi în corpul de control al Ministerului Sănătăţii. Nouă a preferat să nu ne răspundă însă la nici una din întrebările pe care i le-am adresat încă de acum două săptămâni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-05

TAGURI: Spitalul IlfovComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

POET
02 Noi 2011

Blendea cu Armean Baga spitalul in...faliment (nu exista alta rima oricat incerci)
VOTANT
02 Noi 2011

Domnul Basescu nu mai sunt bani in sanatate.Unde sunteti?Tot loviti in coruptie dar spitalul nostru il ocoliti.
ROXANA
02 Noi 2011

Pai si de ce nu te-ai sesizat mai devreme ,,măi,, Gabi2012, acest ,,vox populi,, usor ragusit, acest Aristofan al vremurilor noastre, acest Monica Macovei al dreptatii absolute Unde, ce, cui ai spus tu? Nu vrei mai bine sa ne povestesti de tine....cate ceva?
ROXANA
02 Noi 2011

Iar tu Gusti saracu' de tine, daca tu numesti exprimarea folosita una ,,gazetareasca,, cred ca ai ,,oaresice,, probleme de identintate, caci tu nu esti un ziarist. O sa te intrebi de ce? Pai in primul rand asta nu este ziar, nici macar brosura nu ar fi demn sa se numeasca. Este o mizerie, cu un limbaj, abordare si exprimare cum nici in cele mai mizerabile tabloide ,,manuite,, de cele mai josnice sugatoare de pl nu mi-a fost dat sa intalnesc, iar tu homuncul draga, esti cu mult sub ele. Mai intai te-as sfatui sa mentionezi, asa cum e deontologic si frumos, sa sustii cumva aceste afirmatii caci, in caz contrar, maine te poti trezi chemat in instanta, cu tot cu jegul asta de Putere. Apoi asa-numitele surse sunt doar cele rau-voitoare, lansate si sustinute de unii care si-au pierdut demult puterea si mai au flatulente d'astea fasaite cu iz politic, lansate pe fondul frustrarilor, pe care stau sa le miroasa cei de speta ta si a mizeriei cu pretentie de ziar la care tu-ti exersezi dactilografierea. Cand te mai apuca asa cateodata febra scrisului si nu te poti stapani, mai intai informeaza-te si bazeaza-te pe lucruri concrete si nu dezinforma cu barfe auzite printre dinti la toaleta spitalului intre ,,doamnele,, responsabile cu curatenia. Sau limiteaza-te cu scrisul la usile de wc, la care probabil scriai nu demult. Lasati racenala asta cu pretentie de stire si genul de abordare savanta, bazate pe elucubratiile ,,oamenilor de bine,, si informati-va bine inainte sa ,,aruncati,, cu stiri de speta asta. Sunteti un ,,ziar,, total iar tu Gusti o faci total!
CRISTI
02 Noi 2011

In curand foarte probabil se va ajunge si la structura de putere care il tine pe acest lotru pe functia de manager ca doar nu il tine pe degeaba.Pai la ce furaciune e aici bubuie sistemul sanitar si abia atunci vom afla de ce Serban Bubenek managerul de la Institutul de Cardiologie C.C.Iliescu nu mai are decat 87 de lei in buget.Pentru ca la Ilfov sunt bani de furaciune.Domnule Duta ce faceti cu banii bucurestenilor , ii dati la Ilfov?
MANAGER
02 Noi 2011

Good point BONNIE2
SEF SECTIE
03 Noi 2011

Am o relatie buna cu managerul.E om si el.Stie ca a gresit.A fost impins de la spate de Blendea.Eu va propun o perioada de liniste.Totul se sparge in capul lui acum si nu e drept.
ACIDUZZU
03 Noi 2011

Bomba.Conducerea va orchestra un flagrant la un medic.Asta ca sa arate coruptia din spital.Atentie.
BAZIDUZZU
07 Noi 2011

asa e aciduzzule numai ca specialistul in flagrante Gusanu nu mai e in conducerea spitalului. Dar e bine sa fim atenti cu hahalera de gusanu
SGARBUREL
07 Noi 2011

astia de mai sus se joaca cu echilibrul acido bazic, dar, fratilor, e groasa.Si eu lucrez in spital,dar, se vede treaba ca atita vreme cit ramine japitza asta de Armeanu aici o sa ne limitam cu totii sa traim doar din salariu,daca deja se gindeste la flagrante pentru noi.Poate tocmai de asta a luat porcaria de sistem ce iti "ponteaza" amprentele...ca se ne aiba pe toti la mina cum vrea el si lepra de Blendea care il ghidoneaza....marshh la pirnaie amindoi
MOCANESCU
16 Noi 2011

Vesti Bune, Se pare ca parchetul a finalizat cercetarea prealabila pentru tov Armeanu si Gigi Roman. Treaba ar fi ajuns la PDL iar la consiliul judetean au cerut sa se puna batista pe tambal, insa Gigi este santajat de Armeanu si nu are loc de intors. Mai ales ca Armeanu este casatorit cu verisoara lui .... Vanghelie. Insa , se pare ca cineva a hotarat sa sa il puna la frigare pe Gigi , mai ales ca da bine si in presa, dar se pare ca se vor alege numai cu Armeanu. Blendea, alta jagardea , deja l-a vandut pe la "institutii" pe Armeanu perntru achizitiile nastrusnice - cica a adus probe ca Armeanu a impartit banii cu Gigi Roman. Pe de alta parte a reusit sa il faca pe director sa isi puna in cap toti medicii, incusiv pe cei de la UPU, care plang la Arafat, iar Arafat la .... Parerea mea ca relatia lui Armeanu se va sfarsi cum s-a sfarsit si relatia lui cu Nicolaescu - adica cu un sut in penk, pe care il va primi de la Gigi Roman .... ca altfel ....
GABI2012
20 Noi 2011

poate fac pe clarvazatoarea dar credeti ma am acces la informatie .Eduard Armeanu prin toate locurile pe unde a lucrat a lasat o dara de coruptie.Cand era la Casa de Asigurari de sanatate Dolj facea afaceri cu fier vechi cu tiganii de acolo iar acum Institutiile statului il strang cu usa pentru ca toate ilegalitatile se faceau pe semnatura lui.La minister Nicolaescu la dat afara pentru ca lua 200 de euro spaga la fiecare semnatura... situatia lui actuala? Este pus de dl. G. sa mulga spitalul si il tine cu delegatie ca sa nu i se urce la cap.Presedintele Consiliului nici nu vrea sa auda de el dar are o problema ca depinde de voturile unor consilieri judeteni pusi de V. Sa lasam presa sa scrie...Toti sefii lui Armeanu stiu ca asta a deranjat multi oameni care au inceput deja sa se miste, si ar cam vrea sa o rezolve.Numai ca nArmeanu a inceput sa ameninte. Ce urmeaza? Incet incet investigatorii si presa vor ajunge la dosarele care se instrumenteaza, apoi la omul din spatele lui Armeanu,apoi la aliantele din Consiliu,apoi la banii din Ilfov, apoi la conducerile partidelor la nivel national ...si Cotroceni se va apleca cu mai multa atentie la banii din Ilfov.Pai vedeti unde se ajunge de la un manager care face pe leul si abuzeaza,ajung sa isi franga gatul si politicieni consacrati ale caror numere de talefon se regasesc in agenda dumnului Armean? Am informatii ca itele afacerii duc mai sus si oamenii nu stiu cum sa scape de Armeanu.Cert este ca de la spital va porni valvataia. Apropo Blendea acest supravietuitor al altor scandaluri de coruptie a simtit pericolul si colaboreaza discret.Deci e o chestiune de timp...
GABI2912
10 Ian 2012

dl G adica Gigi a fost retinut.Mai cristi ai avut dreptate iar tu roxana am impresia ca te numesti eduard
MOCANESCU
28 Ian 2012

Saptamana trecuta conducerea spitalului a dat cu mucii in fasole rau de tot. Au avut o pacienta, la urgenta pe care directorul, care locuieste in spital, a dat dispozitie sa fie trasferata in alta parte. Numai ca pacienta era sora unuia din guvern iar tipul a "pus niste intrebari...". Cand a vazut cam care este situatia a suflat ceva la premier. Din acel moment au inceput sa curga intrebarile si treaba a ajuns la ziare. Armanu si cu Christache sunt tinte umblatoare , iar cei de la partid au inceput sa nu ii mai raspunda lui Cristache la telefon, mai ales ca umbla vorba ca a dat si cu tifla unora din servicii care voiau liniste si buna pace in zona, iar acum securistii i-au jurat razbunare. Ceea ce stiu, este ca pe Cristache vor veni in urmatoarea perioada o gramada de controale, de la Guvern , Mai , Curte de conturi ..... etc, toate cu un singur subiect - spitalul judetean Ilfov. Lui Armeanu i-au pus gand rau securistii, il vor eviscera cat de curand , insa pentru noi cei din spital, asta nu ne va ajuta cu nimic pentru ca in lucul idiotului va veni altul .... si tot asa. Unde mai pui ca imbecilul a facut un razboi cu cativa colegi, iar profesorul Neacsu, tare de tot in PNL va veni la conducerea Sanatatii se va razbuna tot pe spital. Asa , ca tot de noi depinde sa il terminam pe idiotul asta de Armeanu ....

Adauga un comentariu

Random image