2018-12-12 09:34


“Spovedania” lui Cristian Sima: Brokerul fugar s-a oferit să predea DNA conturile secrete din Elveţia

 |  18:22
“Spovedania” lui Cristian Sima: Brokerul fugar s-a oferit să predea DNA conturile secrete din Elveţia
Ionuţ Mureşan

Brokerul Cristian Sima, care a fugit din ţară în 2012, după ce a pierdut mai multe milioane de euro din portofoliile clienţilor, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni difuzate la postul B1 TV, că s-a oferit să predea procurorilor DNA arhiva conturilor secrete din Elveţia ale persoanelor cu care a lucrat, însă până acum nu a venit nimeni pentru a o lua.

Sima a lăsat să se înţeleagă că este dispus oricând să predea arhiva procurorilor, fiind convins că ulterior va fi chemat pentru a explica ce se află în ea.

„Am scris de două ori la DNA. Prima oară mi-au răspuns că trebuie să vin să depozitez la arhivă sau unde se depozitează. A doua oară l-au primit pe avocatul meu şi au vorbit cu el. A explicat cu lux de amănunte ce fel de informaţii deţin. Au fost foarte interesaţi, aveau şi câte un conspect de la fiecare spovedanie a mea. Am spus că nu cer nimic, decât protecţia dacă mă întorc în ţară. Mi-au spus că nu pot să-mi ofere această protecţie, dar că sunt interesaţi de arhivă”, a dezvăluit Cristian Sima.

Brokerul a recunoscut că a oferit arhiva DNA, însă până acum nu a venit nimeni să o ia. Totodată, el a precizat că, odată ce arhiva conturilor secrete din Elveţia va ajunge la DNA, va fi nevoit să explice ce conţine aceasta. „Dacă vine unul oficial de la DNA şi vrea arhiva, eu le-o dau. Spun: Poftim! E arhiva ta. După care oricum are nevoie de mine ca să explic ce este acolo. Că, altfel, tone de hard-discuri cu înregistrări, cu documente fotografiate şi fotocopiate nu se pot citi de cineva care nu ştie despre este vorba. Vă daţi seama că eu mă descurc cel mai bine”, a explicat Sima. Cartea „Marea spovedanie”, scrisă de brokerul Cristian Sima, a fost lansată anul acesta la Bookfest. „Aş vrea mult să pot continua Spovedaniile până când tabloul va fi complet, dar nu ştiu dacă vremurile mă vor lăsa să aştern totul pe hârtie. (...) Eu posed un peisaj cutremurător de realist al ultimilor 25 de ani, am făcut parte din el, m-am compromis în el, am convieţuit cu el. Dacă voi mai trăi, vi-l voi împărtăşi. Viaţa e singurul spectacol la care merită să fii mereu pe scenă”, scrie brokerul fugar în finalul cărţii „Marea spovedanie”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-10

TAGURI: cristian, sima, conturi, secrete, elvetia, broker
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
10 Mai 2015

ISARESCULE.....IESI AFARA CU MAINILE SUS...SI PICIOARELE DEPARTATE>>>SI NU INCERCA VREO PROSTIE>>>CA TRAGI DUPA TINE TOATA GASHKA DE GUSTERI-GENERALI PENALI>>>SPER CA AI INTELES MESAJUL>>>APROPOS TEMESAN CE FACE>>>IL MAI DOARE RANA AIA DE GLONT>>>ASA SE INTAMPLA DACA VREI SA FUGI DE ARESTARE>>>
HAZNAUA COMUNA
11 Mai 2015

Il are la mina pe asa zisul mort in acte mafiotul Patriciu , Catalin Predoiu , Tariceanu , Stolojan , Nastase , Pe cei de la Sibiu si alti . Sa vezi circ atunci . Dar justitia le lasa bani .
Random imageUltimele stiri


loading...