2018-12-13 04:50


SRI: Peste 13.800 de cetăţeni au semnalat în 2015 posibile acţiuni teroriste

 |  14:19
SRI: Peste 13.800 de cetăţeni au semnalat în 2015 posibile acţiuni teroriste

SRI a informat, miercuri, că peste 13.800 de cetăţeni au semnalat, în anul 2015, posibile acţiuni teroriste. Potrivit sursei citate, numărul acestora este de trei ori mai mare faţă de anul precedent.

Serviciul Român de Informaţii a precizat, la solicitarea Mediafax, că „13.875 de cetăţeni au semnalat, anul trecut, posibile acţiuni teroriste, activităţi de propagandă islamist-extremistă în mediul virtual, comportamente suspecte şi aspecte considerate de către apelanţi ca fiind relevante în contextul fluxului de migranţi proveniţi din zone de conflict, precum Siria, dar şi interesul unor persoane de a comercializa substanţe radioactive”.

SRI a făcut o analiză a apelurilor primite la numărul TELVERDE AntiTerorist, pus la dispoziţia cetăţenilor.

Din totalul celor 13.875 de apeluri telefonice, doar 58 de apeluri au conţinut indicii cu potenţial relevant în domeniul antiterorism.

Sursa citată precizează că tendinţa de creştere a numărului de apeluri telefonice se manifestă în situaţii de criză teroristă, atentatele teroriste de la Paris ducând la triplarea numărului de sesizări telefonice din partea populaţiei.

„Nivelul ameninţării teroriste în Europa este la cote maxime, atentatele din Paris confirmând prezenţa operaţională a Daesh în Europa şi confruntarea deschisă cu statele europene. Atacurile teroriste din Paris – cele mai grave din istoria Franţei – ies din tiparele obişnuite şi avertizează asupra unei tendinţe de import în arealul civil din Occident a confruntărilor de tip militar, specifice teatrelor de conflict”, a explicat SRI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-20

TAGURI: sri, peste, 13800, cetatean, semnaleaza, 2015, posibile, actiune, terorista
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LA EI NU EXISTA LEGE ?
20 Ian 2016

Niste basinosi , Udrea fura si trada , cu eii de mina si acceptul lor . Au facut sertviciile de risul tari . Au jurat sa apere interesele tari , sa fie destituiti si condamnati , toti cei care stiau .
Random imageUltimele stiri


loading...