2019-01-19 00:10


STENOGRAME din seara morții polițistului Gigină. REACȚIA lui Gabriel Oprea

 |  20:28
STENOGRAME din seara morții polițistului Gigină. REACȚIA lui Gabriel Oprea

La aproape trei ani de la seara tragică în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața într-un stupid accident de motocicletă în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, apar noi dezvăluiri explozive. Conform unor stenograme date publicității de Antena 3, poliţistul a primit mai multe ordine care îi puneau viaţa în pericol, de la superiorii săi. Oprea susţine că stenogramele nu sunt din ziua accidentului şi face o serie de alte precizări pe această temă.

„Bogdane, mergi şi fă breșă, mergi pe contrasens, fă breșă!” este unul dintre ordinele primite. De asemenea, aghiotantul lui Oprea le-a mai cerut agenților din coloana oficială mărirea vitezei de deplasare, circulația „cu presiune” și circulația pe contrasens pentru a „sparge traficul”, scrie Stiripesurse.ro.

Informaţiile sunt din dosarul în care Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

În replică, fostul vicepremier Gabriel Oprea contrazice informațiile apărute în presă și oferă noi argumente:

"Referitor la stenogramele prezentate in presa in legatura cu dosarul accidentului din 20 octombrie 2015, fac urmatoarele precizari, pe care le consider necesare pentru informarea corecta a opiniei publice:

Datele prezentate in presa din aceste stenograme NU se refera la seara sau la momentul accidentului.

Mai mult decat atat, nu se arata data in care au fost inregistrate cele prezentate, iar in dosar nu se precizeaza cine sunt cei care poarta dialogul respectiv. Lamuriri in legatura cu ceea ce contin stenogramele publicate si cu dialogul purtat in acestea poate sa dea Politia Rutiera.

Asa cum se arata si in rechizitoriu, viteza de deplasare a autoturismului in care ma aflam in momentul producerii accidentului a fost de 58 Km/h, incadrandu-se in viteza legala. Pe parcursul intregii deplasari, viteza a fost de 60 Km/h, asa cum rezulta si din rechizitoriu. O viteza mai mare nici nu ar fi fost justificata, avand in vedere ca nu a existat niciun motiv de graba. Din rechizitoriu rezulta ca politistului i s-a spus sa se retraga din dispozitiv, avand in vedere ca era posibil sa inceapa sa ploua si ca a refuzat. Asa cum rezulta si faptul ca tuturor politistilor din dispozitiv li s-a transmis prin sistemul de comunicatii ca pe traseu urmeaza lucrarile cu gropile in carosabil de pe Stirbei si ca au confirmat.

Tot in rechizitoriu se arata ca gropile respective nu erau semnalizate corespunzator, nu au fost respectate distantele de amplasare a indicatoarelor, iar acestea nu erau reflectorizante.

Fac inca o data precizarea ca nu am solicitat, nici verbal si nici prin ordin scris dispozitiv de insotire. Nu am determinat prezenta vreunui politist pe motocicleta in dispozitiv si nici viteza dispozitivului sau a motocicletei.

Asa cum am mai spus, am observat prezenta unui motociclist in dispozitiv in perioada in care am indeplinit functia de premier interimar.

Dispozitivul de protectie si insotire exista in mod legal, in baza unui ordin scris - Planul de masuri al Brigazii Rutiere - aprobat de chestorul Marius Voicu, seful Politiei Rutiere si al Politiei Capitalei.

Intrebarile referitoare la organizarea, componenta si functionarea dispozitivului pot fi adresate Politiei Rutiere, responsabila de aceste aspecte.

Desi Senatul a respins, in mod corect, pentru ca sunt nevinovat, cererea de incuviintare a inceperii urmaririi penale, am demisionat din Parlament si m-am pus la dispozitia Justitiei.

Resping categoric orice asociere a stenogramelor prezentate astazi in presa cu deplasarea in timpul careia s-a petrecut accidentul", scrie Gabriel Oprea pe Facebook.

Bogdan Gigină a murit pe 20 octombrie 2015 după ce a pierdut controlul motorului şi a căzut într-o groapă ce fusese săpată pentru remedierea unei avarii la reţeaua de distribuţie a gazelor.

În tot acest timp, fostul vicepremier Gabriel Oprea a susținut în repetate rânduri că este nevinovat și nu se simte răspunzător pentru tragicul eveniment.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-03
Citeste si:
Mama poliţistului Bogdan Gigină, despre OPREA: Criminalul copilului meu ne spune cât e de CAPABIL

TAGURI: stenograme, moarte, politist, bogdan gigina, gabriel oprea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Iul 2018

Porcul asta isi bate joc chiar de toată lumea ??? Minte ca un porc ...acum daca isi reactiveaza asa zisul partid la ordinele serviciilor, chiarisi bate jos de toata lumea ....mi s.a facut greață cand l.am văzut fata in față cu " individul cu batista", individ care acum timp il balacarea ca a murit un om din cauza porcului iar acum il lingea pe tot soriciul pe acest porc
ANONIM
04 Iul 2018

Ați zice despre atitudinile și deciziile domnului Gabriel Oprea că au avut "un pronunțat caracter academic" ?
MARA
04 Iul 2018

Daca fura un amarat o gaina era deja condamnat la trei ani si GUNOIUL ACESTA NESIMTIT NIMIC Un maimutoi nemernic care daca s-a vazut cu o functie s-a crezut deja imparat cum face si nazistul .Cu cat sunt mai tampiti cu atat au pretentii mai mari
CAMILA RODELA
04 Iul 2018

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele. (1) DACĂ VREAȚI EX-BACK (2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI (3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS. (4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ (5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL (6) VREI DUMNEAVOASTRĂ (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI (
@CAMILA
07 Iul 2018

MAI DU-TE FA IN PIZDA MATII , MAI LASA-NE DRCU' IN PACE CU IDIOTUL TAU .
Random imageUltimele stiri

loading...