2019-01-19 10:35


Stick-ul de la Turceni. Procurorii DIICOT anchetează modul în care informaţii privind activitatea Complexului Energetic Turceni s-au scurs din interior

 |  20:09
Stick-ul de la Turceni. Procurorii DIICOT anchetează modul în care informaţii privind activitatea Complexului Energetic Turceni s-au scurs din interior

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilorde Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Teritorială Craiova audeclanşat o anchetă în urma unei sesizări privind scurgerea de informaţii dininteriorul Complexului Energetic Turceni.

Potrivit unor surse judiciare, sesizarea a fost făcutăla Poliţie de o persoană care a spus că a primit de la cineva un memory stick(dispozitiv de stocare de date informatice) plin cu informaţii referitoare laactivitatea Complexului Energetic Turceni. Poliţiştii i-au alertat imediat peprocurorii DIICOT, care au început cercetările. În acest moment al anchetei nuputem publica nume (nici al celui care a sesizat Poliţia, nici al celui care apus la dispoziţie datele stocate pe stick) din motive lesne de înţeles.

Incidentulse petrece la doar câteva zile de la apariţia în presa gorjeană a unor articolereferitoare la CE Turceni. Astfel, materialele jurnalistice dezvăluiauacordarea de prime substanţiale, ajungând chiar până la 5.000 de lei, maimultor angajaţi cu funcţii de conducere, printre care şi lideri de sindicat. Gazetariigorjeni au publicat numele celor care au încasat primele, printre ei aflându-sedirectorul juridic, Maria Pecingină Bârsan Mladin, juristul Vasile Boca, şeful ProtecţieiMuncii şi preşedinte al Organizaţiei de Tineret PDL, Sorin Chircu (finuldeputatului PDL, Cosmin Popescu, potrivit presei gorjene), directorul Direcţieide Resurse Umane, Corneliu Gârjoabă, director economic, Dan Pităroiu,directorul comercial, Gheorghe Copaci. Liderii de sindicat şi alţi membri sunttrecuţi în revistă de publicaţia „Gorjeanul” - Eugen Iovan, dar şi cumnataacestuia, Ioana Pănescu, şefă la Personal, Ştefan Bădescu, Ion Ioja, FlorinTrofin, Alin Popescu, Nicolae Pagnejer, Cornel Ciciu, Petre Mămăligă, SorinPătru, Gabrilea Angheluş.

Totalulprimelor ajunge, în opinia jurnaliştilor de la „Gorjeanul” la 90.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...