2017-01-17 19:51

DEZVALUIRI


Stoicismul lui Bartolomeu . Mitropolitul Clujului îşi asumă întreaga suferinţă cu credinţă în Dumnezeu

 |  19:26
Stoicismul lui Bartolomeu . Mitropolitul Clujului îşi asumă întreaga suferinţă cu credinţă în Dumnezeu

MitropolitulClujului ÎPS Bartolomeu "şi-a asumat şi îşi asumă conştient, lucid şi cucredinţă în Dumnezeu întreaga suferinţă" în toată perioada spitalizării,în ţară şi în străinătate, iar prin revenirea la Cluj-Napoca se respectă şidorinţa lui de a fi acasă, afirmă episcopul vicar Vasile Someşanul.

Episcopulvicar Vasile Someşanul a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că nuexistă nici o modificare a stării de sănătate a mitropolitului faţă deparametrii înregistraţi la clinica AKH din Viena, transmite corespondentulMediafax. "Faţă de parametrii înregistraţi în cursul zilei de luni la AKH,nu există nici o modificare. Pacientul este stabil cardiac (hemodinamic), esteintubat respirator, cu un suport de sedative, face epurare extrarenalăcontinuă, este afebril, cu probele inflamatorii în scădere. Mitropolitul asuportat transportul în condiţii de întreţinere intensivă", a spus Someşanul.

Potrivitacestuia, în toată perioada spitalizării, în ţară şi în străinătate,mitropolitul Bartolomeu "şi-a asumat şi îşi asumă conştient, lucid şi cucredinţă în Dumnezeu întreaga suferinţă". "Prin revenirea laCluj-Napoca, se respectă şi dorinţa ÎPS de a fi acasă, în oraşul şi în mijloculcredincioşilor pe care îi păstoreşte de 18 ani", a afirmat Someşanul.

Înlipsa mitropolitului, Centrul Eparhial îşi desfăşoară toate activităţileadministrative, culturale, economice şi pastoral-misionare curente, iar PSepiscop vicar Irineu Bistriţeanul coordonează activitatea la nivel ierarhic."Înainte de plecarea ÎPS Bartolomeu la Viena, în conformitate cu art. 101al. (3) din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii OrtodoxeRomâne, cu delegaţie expresă acordată pentru ordinea de zi avizată în prealabilde către ÎPS arhiepiscop şi mitropolit Bartolomeu, PS Irineu Bistriţeanul aprezidat o şedinţă a Permanenţei Consiliului eparhial, iar hotărârile au fostaprobate de către mitropolit", a afirmat Someşanul.

Episcopulvicar a mai spus că ierarhii, clerul şi credincioşii bisericii, precum şicredincioşii altor confesiuni "se roagă bunului Dumnezeu pentru sănătateaşi uşurarea suferinţelor ÎPS Bartolomeu".

Sursemedicale declarau, ieri, corespondentului Mediafax că mitropolitul Clujului, ÎPSBartolomeu, care se află internat într-o rezervă specială a Secţiei de TerapieIntensivă din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, este încontinuare intubat şi conectat la aparate. În rezerva specială, pe lângăcadrele medicale ale clinicii, mai au acces doar două călugăriţe de laMitropolia Clujului, care l-au îngrijit şi până acum pe ÎPS Bartolomeu lareşedinţa mitropolitană. Coordonatorul SMURD Cluj, Nicolae Moldovan, declara căstarea mitropolitului este gravă.

Laaeroport, episcopul vicar Vasile Someşanul a declarat că mitropolitulBartolomeu "a dorit să treacă din lumea aceasta din locuinţa sa, de pepatul său de suferinţă". "Starea de sănătate a ÎPS Bartolomeu estecritică şi s-a înrăutăţit din cauza vârstei şi a unei slăbiciuni înregistrateîn ultimele trei luni. Va fi internat la Chirurgie 1, unde va fi ţinut subsupraveghere până va putea ajunge acasă, pentru că mitropolitul şi-a dorit sătreacă din lumea aceasta din locuinţa sa, de pe patul său de suferinţă",spunea Vasile Someşanul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image