2017-01-19 09:16

DEZVALUIRI


Stăpânul secretelor, audiat la DNA

 |  21:00
Stăpânul secretelor, audiat la DNA

Consilierul de stat în Departamentul Securităţii Naţionale al Administraţiei Prezidenţiale, Daniel Andrei Moldoveanu, a fost audiat, ieri, de procurorii DNA ca martor în dosarul de corupţie de la Portul Constanţa, numele său fiind folosit în discuţii dintre senatorul Mircea Banias şi Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa.

Daniel Moldoveanu le-ar fi declarat procurorilor anticorupţie că îl cunoaşte de foarte multă vreme pe Eugen Bogatu, deoarece au făcut şcoala împreună, dar că nu l-a mai văzut de aproape şapte ani. Referitor la Mircea Banias, consilierul ar fi spus că a auzit de el după ce o persoană i-ar fi cerut să se întâlnească cu senatorul. Întâlnirea dintre ei nu a mai avut loc însă, deoarece senatorul nu s-a mai prezentat, context în care Moldoveanu nu ar mai fi dorit să îl întâlnească pe motiv că ar fi neserios.

În urmă cu o zi, în legătură cu acest dosar s-a prezentat la DNA şi fostul secretar general al Ministerului de Interne, Laurenţiu Mironescu, acesta asistând la percheziţia informatică asupra celor trei laptopuri ale sale ridicate în urma descinderilor din Portul Constanţa.

Într-o declaraţie dată Mediafax, Daniel Moldoveanu a spus că „este de datoria oricărui cetăţean, dar mai ales a unei persoane aflate în funcţie publică, să sprijine, conform legii, anchetele derulate de procurori”. „Am fost invitat în calitate de martor şi mi-am făcut datoria”, a precizat consilierul de stat, cunoscut ca fiind naşul de cununie al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar.

În acest dosar este cercetat şi senatorul PDL Mircea Marius Banias, în cazul acestuia procurorii luând măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, fiind acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare. Fostul secretar general al Ministerului de Interne, Laurenţiu Mironescu, a fost arestat şi, ulterior, eliberat. Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, este considerat de procurorii anticorupţie "leader" al grupului infracţional care derula afaceri ilicite în Portul Constanţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image