2017-01-16 12:48

DEZVALUIRI


Străzi mobilate de firmele de casă ale PDL

 |  20:59
Străzi mobilate de firmele de casă ale PDL

Directorul Administraţiei Străzilor Bucureşti, Alina Roman, a considerat de cuviinţă că străzile duc lipsă de mobilierul care ar putea da un aer european Capitalei noastre. După principiul „ce-i lipseşte chelului”.

Pentru că străzile sunt asfaltate la standarde europene, fără nici o groapă sau denivelare, fostul secretar executiv al Organizaţiei de Tineret a PDL a hotărât că a venit timpul pentru împodobirea străzilor cu mii de tipuri de coşuri de gunoi, de bănci (unele chiar din lemn exotic), de jardiniere, ghivece de flori, suporturi pentru biciclete şi stâlpi de iluminat. Pentru toate acestea se vor cheltui din bugetul Capitalei nici mai mult, nici mai puţin decât 108 milioane de lei, fără TVA (peste 25 milioane de euro) în baza unui acord-cadru valabil timp de 4 ani.

Contractul a fost atribuit singurului ofertant, respectiv asocierea firmelor Delta Antrepriză Construcţii Montaj (ACM) 93 - King Industrial Enterprises - Total Strada - AA Marketing&Management, liderul asocierii fiind Delta ACM 93. Prima şi ultima firmă sunt deja cunoscute pentru contractele „grele” semnate cu diferite instituţii publice.

Delta ACM 93 aparţine omului de afaceri Florin Diaconu şi fiicei sale, Elena Diaconu. Florin Diaconu a fost asociat în presă cu deputatul PDL Ştefan Pirpiliu, prin fratele acestuia, Ionel Pirpiliu. Pe cei doi îi leagă anumite afaceri, una dintre ele fiind preluarea de către Ionel Pirpiliu, în luna februarie, a firmei Delta ACM Security de la Florin Diaconu. Societatea este împărţită acum de Ionel Pirpiliu cu fiica sa, Alexandra.

Firma AA Marketing&Management SRL este deţinută de Florina Mihaela Gruia, fosta soţie a celebrului avocat Doru Boştină. Dincolo de prietenia care o leagă de familia primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă, Florina Gruia face parte, alături de soţul ei, Bogdan Gruia, dintr-un grup de afacerişti cu legături în mediul democrat-liberal. Spre exemplu, Bogdan Gruia este asociat la firma Aaylex Trading, proprietara Avicola Buzău, furnizor de materie primă pentru KFC România, franciză deţinută de Puiu Popoviciu, mogulul imobiliar de la care fata cea mare a lui Traian Băsescu, Ioana, a cumpărat un apartament. Firma GMP, a lui Felix Tătaru, a realizat atât clipuri electorale pentru PDL, cât şi spotul „Zboară puiule, zboară” pentru Uniunea Crescătorilor de Păsări, al cărei membru este asociatul lui Gruia, Viorel Fetincă, director la Avicola Buzău.

De la Liviu Negoiţă, fără număr...

Nu mai puţin important este faptul că firma Florinei Gruia, AA Marketing&Management, a primit, în ultimii trei ani, de la Primăria Sectorului 3, 157 milioane de lei (aproximativ 40 milioane de euro) în baza a cel puţin şapte contracte pentru . Şi Delta ACM 93 a făcut afaceri cu primăria lui Liviu Negoiţă, reparaţiile la pasajul Lipscani costând peste 2 milioane de lei, în baza unui contract atribuit pe 11 octombrie. De altfel, firma lui Diaconu a executat nu mai puţin de 27 de lucrări pentru sectorul 3, primind peste 760 milioane de lei (aproximativ 190 milioane de euro), iar pentru Administraţia Străzilor, 11 lucrări, peste 250 milioane de lei. Şi Total Strada SRL a încasat de la Primăria Sectorului 3, din două contracte, 1 milion de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-04

Mai multe imagini:
Străzi mobilate de firmele de casă ale PDL
zoom

TAGURI: strazi mobilate, negoita, alina romanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA
05 Dec 2011

Si ce vreti, sa traim int r-un oras urat numai ca s a moara capra vecinului, adica sa nu faca nimeni n ici o afacere sa nu care cumva sa castige un ban? Eu stau in sectorul 3 si sunt foarte multumita ca in sfarsit toate maidanel e s-au transformat in par culete cu flori , banci, locuri de joaca amenajate civilizat si frumos. Sum ele cheltuite nici nu sun t asa de mari, ce naiba c araiti atat. Va placea mi zeria , cenusiul atotsta panitor de pe vremea lui Ceasca ? Si mai este un s ector frumos - sectorul 1 . Bravo Domnule Chiliman .
EU
06 Ian 2012

NIMENI are gura deschisa ....Sa faca plinul !
SEBY
21 Feb 2012

nimeni nu zice sa nu se f aca Bucurestiul mai ceva ca ... "Parisul", dar nu prin tepuiri de sute de m ilioane de euro, ci prin licitatii corecte , nu su per trucate- asa cum s-au facut la sectorul 3
VALI
16 Ian 2015

Sunt foarte multe de spus despre domnul Pirpiliu.

Adauga un comentariu

Random image