2019-02-16 05:28


Studenţi cercetaţi pentru fraude electorale în favoarea PDL

 |  19:17
Studenţi cercetaţi pentru fraude electorale în favoarea PDL

Trei studenţi sunt cercetaţi după ce au fost prinşi în timp ce încercau să recruteze colegi din campusul universitar pentru a vota cu un anumit candidat la alegerile pentru sectorul 1 Bucureşti, Parchetul înregistrând în acest sens un dosar în care poliţia s-a sesizat din oficiu.

Candidatul USL la Primăria Sectorului 1, Andrei Chiliman, a informat, printr-un comunicat, că doi studenţi din complexul Agronomie au fost prinşi de poliţiştii Secţiei 2 pentru că promiteau câte 100 lei fiecărui coleg care va vota cu PDL şi candidatul acestui partid la Primăria Sectorului 1, la alegerile din 10 iunie.

Procurorii au precizat, ieri, că „pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie aparţinând Secţiei 2 de Poliţie din Bucureşti, cu privire la un incident electoral". „Astfel, din primele date ale cauzei a rezultat faptul că trei persoane (studenţi) recrutau prin liste (cuprinzând nume, prenume, telefon) studenţi dintr-un campus universitar pentru a vota cu un anumit candidat. În acest context, studenţii erau înscrişi pe listele amintite, fiindu-le promise anumite sume care urmau să fie achitate în ziua de duminică, 10 iunie 2012”, precizează Ministerul Public.

Potrivit unui comunicat al lui Andrei Chiliman, „studenţii au fost reţinuţi şi audiaţi de către organele de ordine în urma unor plângeri formulate de alţi colegi din complex, care au reclamat acţiunea de campanie a celor doi”.

Edilul sectorului 1 acuză PDL Bucureşti, care îl are drept candidat pe Teodor Paleologu, că duce o campanie electorală „murdară”, bazată pe „şmecherie, furt, atacuri murdare la persoană, minciună şi diversiune”.

Potrivit liberalilor, de la începutul campaniei electorale, „PDL nu a făcut altceva decât să umple scările blocurilor din sectorul 1 cu materiale electorale neasumate şi ziare-fantomă, în care primarul Andrei Chiliman este atacat la persoană cu fabulaţii şi informaţii calomnioase”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-18
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri



STARBAG




loading...