2018-12-17 11:58


Supermaşină pentru Poliţia Rutieră

 |  19:04
Supermaşină pentru Poliţia Rutieră

Poliţia Rutieră a primit spre utilizare, pentru o perioadă de doi ani, un automobil Lotus Evora S, un model de peste 70.000 de euro.

Automobilul a fost livrat de importatorul Lotus pe piaţa locală, Forza Rossa, şi va fi folosit în mod gratuit timp de doi ani de un echipaj de elită al Inspectoratului General al Poliţiei. Maşina Lotus Evora S este echipată cu motor turbo pe benzină V6 de 3,5 litri şi350 de cai putere, atinge viteză maximă de 280 de kilometri la oră şi poate ajunge la 100 de kilometri la oră în 4,8 secunde.Automobilulva fi utilizat pentru supravegherea arterelor aglomerate, cu risc sporit, şi pentru misiuni de patrulare şi intervenţie rapidă.

Dacă datele transmise de fabricant sunt cele corecte, adică viteza maximă este 280 km/h, atunci aceasta este mult inferioară celei atinse de cei doi protagonişti ai întrecerii de pe autostrada Gilău - Turda. Într-un filmuleţ postat pe YouTube, un Audi B4 RS4 de 460 CP şi un BMW de 550CP se întrec pe cei 50 de kilometri din autostrada A3 Gilău - Câmpia Turzii. Audi-ul a atins viteza maximă de 310 km/h în timp ce BMW-ului abia dacă i se mai distingeau stopurile. Surse din cadrul Direcţiei de Poliţie Rutieră ne-au declarat că nu viteza maximă este importantă, ci demarajul. „Oricum, nimeni nu poate «fugi» mai repede decât o staţie de emisie-recepţie. Important va fi să avem carburant pentru acest monstru care consumă, nu glumă”, au mai spus sursele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...