2018-10-16 15:09


Surpările de la metrou. Primele imagini din subteran

 |  10:45
Surpările de la metrou. Primele imagini din subteran

Dincolo de stricaciunile provocate la exterior in urma carora oamenii din zona au fost evacuati, imaginile obținute de Protv de sub zona Eroilor, arată ce ravagii a facut în subteran freza contructorilor care lucreaza la linia 5 a metroului. Se vad avariile la reteaua de apa si canalizare, cele care alimenteaza spitalul Municipal si Palatul Cotroceni.

 Prima si a doua fotografie arata fisura adanca provocata in asfalt in locul unde pamantul a luat-o la vale.

In alta, canalul colector pentru apele uzate, adica sistemul de canalizare, este brazdat de o fisura adanca pe o distanta de nu mai putin de 60 de metri. Vorbim de un canal din beton, asa ca e lesne de ghicit forta care l-a facut sa crape si pe-o parte, si pe cealalta. La acest sistem de canalizare sunt racordati 240 de utilizatori, inclusiv Spitalul Universitar, Palatul Cotroceni si Facultatea de Medicina.

Toate aceste avarii, dar si altele, au fost consemnate in raportul inmanat constructorilor de la Astaldi.

Deocamdata, apele uzate au fost deviate spre un alt canal colector. S-au gasit solutii temporare si pentru celelalte conducte, dar sunt necesare lucrari de refacere. Apa Nova a transmis constructorului ca isi declina orice responsabilitate pentru toate eventualele daune si cheltuieli.

Toate cheltuielile pentru masurile urgente stabilite pe 14.12.15 vor fi suportate de constructor. Apa Nova Bucuresti nu poate fi tinta responsabila pentru eventualele avarii generate de incident.

In acest moment cea mai mare parte a strazii care a luat-o la vale este sparta. Muncitorii continua sa toarne beton in subteran, beton care, de data asta, va ajunge sub casele evacuate pentru a consolida terenul pe care stau.

Imaginile difuzate de Protv, AICI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-20

TAGURI: surpare, metrou, eroilor, subteran
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ZORRO
22 Dec 2015

Multumiti-le ,celor care si-au dorit comisioane grase ,ca sa dea executia tunelelor de metrou strainilor!!!.....stati putin ca se va mai intampla si alte "caramboale",aveti sa vedeti!......pai asa se face tunelele ,fara sa asiguri cu injectii extradosul tunelului?......v-o spune unul care am muncit din greu la cei 70 km.de tunele metrou pana in 2000!!!.....statul trebuia sa ceara sa continuam executia tunelelor ,deoarece avem mari specialisti si mana de lucru,numai ca NU s-a dorit !......ati facut o crima fratilor,nu alta!!!......cu banii pe care i-ati dat pana acum ,se termina metroul si in RAHOVA,PANTELIMON si unde mai voiati!......un pensionar ....
Random imageUltimele stiri


loading...