2017-01-19 00:25

DEZVALUIRI


Suspectul din “Dosarul Ţundrea" a fost arestat pentru implicare în furtul unui autoturism

 |  20:20
Suspectul din “Dosarul Ţundrea" a fost arestat pentru implicare în furtul unui autoturism

Suspectuldin "Dosarul Ţundrea", Gheorghe Avram, a fost arestat preventiv,ieri, de Judecătoria Târgu Cărbuneşti, pentru implicarea în furtul unuiautoturism cu care a provocat un accident rutier. Magistraţii au decis să emitămandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pe numele acestuiapentru furt calificat, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fărăpermis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţareaPoliţiei.

Avram afost implicat, marţi dimineaţă, în jurul orei 5.00, într-un accident rutier pecare l-a provocat în oraşul Ţicleni, după ce a furat un autoturism. Acestabăuse şi s-a urcat la volan fără să aibă permis, marţi dimineaţă, la ora 9.00. Lamomentul respectiv era aşteptat la audieri, de către procurorul Marius Iacob,şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetuluiinstanţei supreme, care a redeschis "Dosarul Ţundrea" pentru a-l aflape autorul faptelor pentru care Marcel Ţundrea a făcut 12 ani de închisoarefără să fie vinovat. Gheorghe Avram a fost reclamat la Poliţie şi pentru că,tot marţi dimineaţă, în jurul orei 4.40, ar fi bătut o bătrână şi ar fiîncercat să o violeze, pe numele său fiind deschis un alt dosar penal.

Neagă faptulcă ar fi agresat-o pe bătrână

Sursejudiciare din anchetă au precizat că de pe trupul femeii au fost recoltateprobe biologice ce vor fi folosite la efectuarea unui test ADN care să confirmecă probele respective provin de la Avram. Pe parcursul audierilor, bărbatul anegat că ar fi încercat să o agreseze pe bătrână, recunoscând doar că a furatautoturismul şi s-a răsturnat cu el într-un şanţ de pe marginea şoselei, laaproximativ un kilometru de casa femeii care a reclamat agresiunea fizică.Sursele citate menţionează că în cursul nopţii de luni spre marţi Avram a merscu alţi prieteni la patru localuri şi a băut, fiind convins că va fi reţinutdupă audierile ce urmau să aibă loc marţi cu procurorul Marius Iacob. Maşina cucare se deplasau Avram şi prietenii săi a fost trasă pe dreapta în jurul orei3.00, proprietarul autoturismului aflându-se la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.Acesta a fost luat de la faţa locului şi dus la spital pentru a i se recoltaprobe biologice, maşina fiind lăsată cu cheile în contact. Ulterior, Avram amers într-un alt bar, după care s-a urcat la volanul autoturismului cu intenţiade a pleca spre casă. El s-a oprit însă pe traseu şi ar fi intrat la bătrânacare l-a reclamat, femeia fiind vecină cu fosta concubină a lui Avram.

A renunţatla viol, speriat de ţipetele victimei

Sursejudiciare susţin că suspectul a lovit-o pe bătrână, dar nu a mai violat-opentru că s-a speriat de ţipetele acesteia. Acesta a fugit apoi la maşină, darnu a mai mers decât foarte puţin pentru că a produs accidentul şi a abandonat autoturismul.Avram a plecat spre casă pe jos, la ora 6.00 la poarta casei saleprezentându-se o echipă de poliţişti care avea misiunea să îl aducă laaudierile la care era aşteptat de către procurorul Marius Iacob, audieri care,ulterior, nu au mai avut loc. Marţi dimineaţă, în apropiere de locuinţabătrânei bătute, a fost găsită moartă în gospodăria proprie o altă bătrână de68 de ani, la care, anterior, Avram locuise în gazdă. Medicii legişti au confirmat însă miercuri căbătrâna a alunecat pe gheaţă şi s-a lovit la cap, nefiind victima vreuneiagresiuni violente.

Coleg decelulă cu Marcel Ţundrea

GheorgheAvram are 42 de ani şi provine din satul Pojogeni, fiind consătean cu MarcelŢundrea, gorjeanul care a fost condamnat la 25 de ani închisoare pentru un violşi o crimă produse în 1992 şi despre care a susţinut mereu că nu le-a comis el.Cei doi au fost pentru o perioadă colegi de celulă, Avram fiind condamnatpentru o altă crimă, Ţundrea declarând înainte de a muri, în ianuarie 2007, că,în opinia sa, bărbatul respectiv ar fi comis faptele pentru care el a făcutînchisoare. Ţundrea argumenta prin faptul că, după arestarea sa, în Pojogenis-au produs încă două crime care au rămas cu autor necunoscut. Seria crimelorde la începutul anilor '90 s-a oprit la Pojogeni doar după ce Gheorghe Avram afost arestat pentru uciderea unui paznic, el fiind suspectat de implicarea încel puţin una dintre cele patru crime cu autor necunoscut. Procurorul MariusIacob este aşteptat din nou la Târgu-Jiu săptămâna viitoare, când ar urma să îlaudieze pe Gheorghe Avram. Surse judiciare spun că dacă nu ar fi comis faptelepentru care a fost acum arestat preventiv, împotriva acestuia nu s-ar fi pututlua nici o măsură care să îl priveze de libertate, faptele din 1992 fiindprescrise.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image