2017-01-21 04:07

DEZVALUIRI


Tâlhărit de patru ori, suspectat că a regizat furturile

 |  18:55
Tâlhărit de patru ori, suspectat că a regizat furturile
Un bărbat a fost jefuit pe şoseaua de centurăa Capitalei de 250.000 de lei. Culmea, individul a mai fost jefuit, în perioadafebruarie-iunie 2011 de încă trei ori. Poliţiştii au stabilit până în prezentcă bărbatul a ridicat banii de fiecare dată de la aceeaşi sucursală bancară.Bănuielile anchetatorilor se îndreaptă acum spre o posibilă înscenare ajafurilor pe motivul unor datorii la cămătari. Victima a refuzat testulpoligraf.

Luni după-amiază un bărbat a sunat laDispeceratul 112 şi a anunţat că pe şoseaua de centură a Capitalei, întrelocalităţile Jilava şi Măgurele, a fost atacat şi jefuit de suma de 250.000 delei. Victima, Dorel Mihai, care se ocupă de afaceri cu fier vechi, le-a spuspoliţiştilor că două maşini l-au blocat, iar indivizii înarmaţi cu arme albel-au deposedat de bani. El ar fi opus rezistenţă, motiv pentru care atacatoriil-au tăiat la mână superficial.

Poliţiştii au intrat la bănuieli,pentru că aceeaşi persoană a mai fost tâlhărită de alte trei ori. Prima dată pe28 februarie în localitatea Jilava. Acesta împreună cu alte trei persoane sedeplasau cu un Mercedes către Bucureşti. Maşina lor a fost blocată de alte douăautovehicule din care au coborât mai multe persoane care purtau cagule. Subameninţarea armelor le-ar fi luat suma de 650.000 de lei. Victima a spus căbanii i-a scos de la bancă pentru o afacere cu fier vechi.

Pe 24 mai, aceeaşi persoană a fosttâlhărită pe Şoseaua Giurgiului de suma de 200.000 de lei. Un autoturism deteren în care se aflau doi bărbaţi a fost blocat de două maşini Dacia Logan dincare au coborât mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în haine negre, cu feţele acoperitede cagule. Agresorii i-au ameninţat pe cei doi ocupanţi ai autoturismuluiblocat cu o armă despre care nu s-a stabilit dacă era reală sau artizanală şiau furat o borsetă în care se aflau 200.000 de lei. Banii tocmai fuseseră scoşide la o sucursală bancară din sectorul 4 de către cele două victime.

Pe 10 iunie, acelaşi bărbat, care eraînsoţit în maşină de o altă persoană, se deplasa într-un BMW X5 pe şoseaua de centurăa Capitalei. Tocmai scoseseră de la bancă suma de 890.000 de lei. L-a un momentdat, în zona Bragadiru - Măgurele au observat că au pană la o roată. Au opritsă remedieze defecţiunea, iar în acel moment au fost atacaţi de patru persoanecare purtau cagule şi sub ameninţarea armelor au fost deposedaţi de bani.

Poliţia a deschis atunci o anchetă şi auîntocmit un cerc de suspecţi.

Banii au fost scoşi de la bancă

Până în prezent poliţiştii au stabilitcă într-adevăr, de fiecare dată când au reclamat că au fost jefuiţi, victimele auscos bani de la Sucursala Raiffeisen Selgros Berceni. Jafurile au avut loc înzone unde nu sunt camere de supraveghere, iar din imaginile de la bancă nureiese că cineva i-ar fi urmărit. Prejudiciul reclamat se ridică în prezent laaproape 2 milioane de lei, adică aproximativ 500.000 de euro. Fiindcăprejudiciul este foarte mare, iar bărbatul nu a apelat niciodată la o firmă detransport valori, poliţiştii au luat în calcul şi ipoteza unor înscenări aacestor tâlhării. Surse apropiate anchetei au declarat că se pare că victima aravea nişte datorii foarte mari la cămătari.

Ieri, la sediul Inspectoratului dePoliţie al Judeţului Ilfov a ajuns şi persoana care îl însoţea luni pe bărbatuljefuit. Cei doi nu au putut fi audiaţi până acum, deoarece în urma incidentuluide luni au acuzat probleme medicale, păgubitul având hipertensiune arterială,iar şoferul maşinii prezentând contuzii uşoare provocate de agresori. DorelMihai a fost întrebat dacă acceptă să fie supus testului cu detectorul deminciuni. Acesta ar fi replicat: ”Nuştiu. Să îmi întreb avocatul”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image