2018-12-15 13:31


Tatăl victimei lui Bercea Mondialu’, anchetat pentru spălare de bani. Gheorghe „Felix” Anghel, urmărit penal după percheziţiile domiciliare, în cadrul cărora s-au descoperit sute de mii de euro

 |  19:52
Tatăl victimei lui Bercea Mondialu’, anchetat pentru spălare de bani. Gheorghe „Felix” Anghel, urmărit penal după percheziţiile domiciliare, în cadrul cărora s-au descoperit sute de mii de euro
ProcuroriiParchetului Curţii de Apel Craiova au început, ieri, urmărirea penală împotrivalui Gheorghe Anghel, zis Felix, fratele lui Sandu Anghel, cunoscut drept BerceaMondialu’, sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivitprocurorului general al Parchetului Curţii de Apel Craiova, Elisabeta Ponea, încazul dosarului de evaziune fiscală şi spălare de bani, care este instrumentatde unul dintre procurorii craioveni, s-a început urmărirea penală împotriva luiGheorghe Anghel. „Pot să vă confirm că cele două dosare care au ajuns la noi seaflă acum în lucru, iar în unul dintre acestea, s-a început urmărirea penalăîmpotriva lui Gheorghe Anghel, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani”, adeclarat Elisabeta Ponea.

Descinderile la clanul Bercea

În 24 martie, peste 200 de poliţişti şi jandarmi dinjudeţul Olt au descins în mai multe locuinţe aparţinând lui Sandu Anghel şifraţilor săi, cercetările făcându-se pentru evaziune fiscală şi spălare debani.

Înurma acţiunii, procurorii au ridicat mai multe înscrisuri şi obiecte necesarecercetărilor în dosare de spălare de bani şi evaziune fiscală, anchetatoriicăutând totodată şi cuţitul cu care Bercea Mondialu’ l-ar fi înjunghiat penepotul său.

Anchetatoriiau mai găsit, în timpul percheziţiilor făcute în peste 13 locaţii dinDrăgăneşti-Olt şi Slatina, la unul dintre imobilele unuia dintre fraţii luiBercea Mondialu’, 200.000 de euro. În timpul percheziţiilor, Gheorghe Anghel,zis Felix, tatăl lui Ionuţ Anghel, cunoscut drept Mercedes, tânărul care ar fifost înjunghiat de Bercea Mondialu’, a fugit de acasă pentru a scăpa deanchetatori.

Dosarepreluate la Craiova

Totatunci, Ministerul Public anunţa că dosarele Parchetului Tribunalului Olt avândca obiect comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani aufost preluate pentru finalizarea cercetărilor de către Parchetul Curţii de ApelCraiova, inclusiv dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’, cercetat, înstare de arest preventiv, pentru tentativă de omor. Astfel, procurorul de cazEugen Iacobescu de la Parchetul Tribunalului Olt a predat Parchetului Curţii deApel Craiova dosarul în care Sandu Anghel este cercetat pentru tentativă deomor.

SanduAnghel a fost arestat de Tribunalul Olt în 20 februarie, într-un dosar în careeste cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul,Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat laSpitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’,au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 dedosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângerifăcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numelelui Bercea Mondialu’.

Mamalui Bercea, „seiful” clanului

Câtevazeci de persoane, rude ale lui Sandu Anghel, au fost, înaintea preluăriidosarului de către Parchetul Curţii de Apel Craiova, la sediul ParchetuluiTribunalului Olt, solicitând aurul pe care anchetatorii l-ar fi confiscat înurma descinderilor făcute la locuinţele din Drăgăneşti-Olt şi Slatina. „Am fostla Parchet ca să recuperăm aurul lui mama, pe care l-au luat când au venit lanoi cu percheziţiile. E vorba de bijuterii, lănţişoare, modele vechi. Ne-au zissă venim să luăm aurul, însă nici nu ne-au băgat în seamă. Mama nici nu a fostprimită la audieri. Amfost vreo 40-50 de oameni, toţi rude, că vă daţi seama că unii muncesc înstrăinătate şi tot ce au agonisit i-au dat lui mama, care este un fel de seifal nostru", a spus Felix Anghel. El a susţinut că rudelelui Bercea Mondialu’ cărora le-ar fi fost confiscate bijuterii din aur de cătreanchetatori îşi vor angaja avocaţi pentru a-şi recupera bunurile. „O să facemtoate demersurile pe care le prevede legea pentru a ne lua aurul confiscat. O să facem cereri, o să ne angajămavocaţi. Este aurul nostru”, a mai spus Felix Anghel.

Domnulprocuror Iacobescu a făcut presiuni asupra mea. A zis că dacă fiul meu,Mercedes, îşi va schimba declaraţia şi nu va mai spune că Bercea l-aînjunghiat, ci unul dintre copiii lui, mă va aresta pe mine. Băiatul meu nuşi-a schimbat declaraţia, a spus adevărul. Ce era, să mintă că l-a înjunghiatBercea, dacă n-a făcut-o el? Domnul procuror a venit la mine acasă cu mandat depercheziţie şi mi-a zis că Bercea l-a trimis că aş avea 500.000 de euro încasă. După percheziţie mi-a spus că nu are nimic cu mine, că pot să plec. GheorgheAnghel,fratelelui Bercea


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...