2017-01-18 01:29

DEZVALUIRI


Tineretul Comunist ars de revoluționari

 |  12:47
Tineretul Comunist ars de revoluționari

Ziarul „Puterea” a scris de curând despre soartabanilor şi patrimoniul Uniunii Tineretului Comunist. Potrivit lui Teodor Mărieş, liderulAsociaţiei 21 Decembrie 1989, două miliarde dedolari erau la sfârşitul anului 1989 în conturileuniunii. De aceste fonduri era acuzat că s-a folositNicolae Mavrodin prin FundaţiaNaţională pentruTineret. Mavrodin şi-a însuşit însă ilegal banii, el profitând de faptul că organizaţia al cărei şef era purta acelaşi nume cu adevărata beneficiară prinlege a patrimoniului UTC, potrivit lui Iulian Dascălu, preşedintele Fundaţiei Naţionale pentruTineret, care a ţinut ieri o conferinţă de presă.  

Concret, Dascălu spune că Mavrodin a înfiinţat, în anul 1995, Asociaţia TineretuluiRevoluţionar din Decembrie 1989 Constanţa, căreia i-a schimbat numele în anul 2002 în Fundaţia Naţională pentru Tineret.

Prin Legea tinerilor 350 din 21 iulie 2006 se înfiinţează Fundaţia Naţională pentruTineret şi se stabileşte că în patrimoniul său vor intra „imobilele - constructii şi terenuri,fonduri baneşti şi alte active care au aparţinut structurilor centrale ale fostei Uniuni aTineretului Comunist”. Actul constitutiv al noii organizaţii este semnat pe 27 ianuarie 2007 de către 21 de fundaţii pentru tineret din ţară, iar preşedinte este numit Iulian Dascălu.

Mavrodin profită de pe urma potrivirii de nume între fundaţii şi pe 17 august 2006 merge la Banca Comercială Română pentru a cere mutarea banilor din conturile fostei UTC în cele ale fundaţiei, deschise la HVB – CASA STEGA Bucureşti. Dascălu a avut astfel surpriza, atunci când s-a prezentat la BCR, să afle că cei 400 de mii de euro, cât preconizează că ar fi fost, au fost direcţionaţi către o altă fundaţie cu aceeaşi denumire. Situaţia nu a fost clarificată până în prezent, iar banii au fost mătrăşiţi de Mavrodin.

A vrut să vândă sediul GDS

În 2006, fundaţia lui Mavrodin avea sediul în Calea Victoriei nr. 120 din Capitală, unde funcţiona Grupul pentru Dialog Social. Potrivit lui Iulian Dascălu, deşi imobiliul aparţinuse fostei UTC, Mavrodin nu a avut niciodată act de proprietate pe el sau pe vreun alt imobil din patrimoniu, deşi a încercat să-l vândă, chiar a făcut un precontract de vânzare-cumpărare cu o firmă din Ploieşti.

Fură certificatul fiscal

Nicolae Mavrodin a schimbat, în 2010, numele fundaţiei în Fundaţia Europeană pentruTineret, a mutat sediul din Bucureşti, Calea Victoriei nr. 120, în Constanţa, Bdul. Mamaia nr. 267, şi a cerut transferarea dosarului fiscal de la Administraţia Finanţelor Publice Sectorul 1 Bucureşti la Administraţia Finanţelor Publice Constanţa. Numai că pe formular, la sediul actual, a trecut adresa Fundaţiei Naţionale pentru Tineret a lui Dascălu din Piaţa Valter Mărăcineanu din Capitală. Mavrodin s-a prezentat la sediul Administraţiei Finanţelor şi a plecat cu actele fundaţiei lui Dascălu. Motivul acestei manevre încă nu a fost descoperit.

Mavrodin şi Dascălu sunt contestaţi

Georgian Rădulescu, preşedintele Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, filiala Constanţa, a condus organizaţia lui Mavrodin între 2009 şi 2010. El ne-a declarat că a fost ieri la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru a urgenta soluţionarea plângerilor privind modulîn care au fost administrate fondurile fostei UTC, care au fost depuse la Parchetul Constanţa şi la Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti în dosare în care sunt reclamate 20 de persoane din fundaţia lui Mavrodin, inclusiv acesta. Rădulescu contestă, de asemenea,şi fundaţia lui Dascălu, despre care ne-a spus că a făcut o sesizare cu privire la cum a obţinut disponibilitate denumirii, deoarece ea este înfiinţată ca societate civilă, nu ca fundaţie. El susţine că adevărata moştenitoare a Uniunii Tineretului Comunist este fundaţialui Mavrodin. Despre acuzaţiile formulate de Rădulescu, Iulian Dascălu ne-a spus: „E părerea lui, să vină cu documente care să arate nelegitimitatea fundaţiei noastre. Omul are dreptul să se exprime liber”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-23

Mai multe imagini:
Tineretul Comunist ars de revoluționari
zoom
Tineretul Comunist ars de revoluționari
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image