2019-01-22 10:29


Tolontan: ISU era obligat să închidă Bamboo dacă ”se periclitează viața oamenilor”

 |  17:17
Tolontan: ISU era obligat să închidă Bamboo dacă ”se periclitează viața oamenilor”

Intr-un editorial publicat pe blogul sau, jurnalistul Cătălin Tolontan considera că ISU era obligat să închidă clubul Bamboo în cazul în care constata că viața clienților săi era pusă în pericol, chiar daca patrobii si-au asumat neregulile pe proprie raspundere.

''Când o afacere, fie că e club, restaurant sau orice altceva, funcționează pe proprie răspundere, asta nu înseamnă că statul nu mai are nici o răspundere, așa cum sugerează răspunsurile expediate astăzi de ISU către public.

 

Mai mult, pe propriul site, ISU București Ilfov citează incomplet legea, eludînd propria responsabilitate!

Statul nu poate abdica de la menirea sa de a proteja viața cetățenilor. Și nici o lege nu poate prevede așa ceva, pentru că ar fi împotriva Constituției.

Legea 33/2016, la care fac referire pompierii, spune într-adevăr în paragraful 4(2) că ”pînă la obținerea autorizației de securitate incendiu, răspunderea exclusivă în ceea ce priveşte funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine beneficiarilor investiţiilor”.

Numai că, un paragraf mai jos, în 4(3), legea precizează clar: ”Excepţia prevăzută la alin. (41) nu se aplică în situaţiile în care se constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu care impune oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor”, scrie Tolontan pe blogul sau.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-21

TAGURI: tolontan, isu, blog, bamboo
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...