2019-04-24 09:17


Torţionarul VIŞINESCU vrea să scape de ÎNCHISOARE. Ce a decis CAB

 |  10:43
Torţionarul VIŞINESCU vrea să scape de ÎNCHISOARE. Ce a decis CAB

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri că Institutul de Medicină Legală să facă o expertiză medicală şi să stabilească dacă torţionarul Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii, poate fi tratat în reţeau medicală a sistemului penitenciar.

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, a făcut o cerere de întrerupere a pedepsei pe motive medicale şi nu a fost prezent în sala de judecată.

La termenul de vineri, avocatul lui Vişinescu a depus dosarul medical al clientului său, după care judecătorul a pus în discuţie efectuarea unei expertize medico legale care să precizeze dacă Vişinescu suferă de o boală care nu poate fi tratată în regim de detenţie.  Apărătorul acestuia a declarat că fostul comandant de penitenciar are nevoie de însoţitor permanent. Următorul termen a fost stabilit pentru 12 septembrie, până când ar trebui să fie gata şi expertiza dispusă de instanţă.

Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat definitiv, în 10 februarie 2016, la 20 de ani de închisoare în dosarul în care a fost găsit vinovat de crime împotriva umanităţii, decizia fiind o premieră din punct de vedere judiciar. Vişinescu este primul inculpat care a fost condamnat pentru fapte comise cu peste 50 de ani în urmă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-18

TAGURI: visinescu, tortionar, inchisoare, cab, iml
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG