2017-01-20 22:24

DEZVALUIRI


Traficanţi de „fetiţe”, reţinuţi pe bandă rulantă. Procurorii DIICOT Craiova au destructurat două reţele de trafic de persoane

 |  20:13
Traficanţi de „fetiţe”, reţinuţi pe bandă rulantă. Procurorii DIICOT Craiova au destructurat două reţele de trafic de persoane

ProcuroriiDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate OrganizatăşiTerorism au făcut în ultimele două zile mai multe descinderi pentrudestructurarea unor reţele de trafic de persoane, care activau în sudul ţării,respectiv în Italia.

Patrupersoane din Craiova acuzate că au traficat în Italia mai multe persoane, întrecare şi minore, au fost duse la audieri la sediul Direcţiei de Investigare aInfracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism – Serviciul Teritorial Craiova, ieri-dimineaţă, în urma mai multordescinderi care au avut loc la locuinţele acestora. Nu vom publica numele victimelor,printre care şi minore, din motive lesne de înţeles.

Subpromisiunea unui loc de muncă

Treibărbaţi şi o femeie sunt suspectaţi că, în perioada 2007-2010, au traficat înItalia mai multe persoane, între care şi minore, pentru a se prostitua. Celepatru persoane, Ionel Cîrpaci, zis Manix, Dibionda Radu, zisă Futiţa, MariusBăloi, zis Fluturaş, şi Inspector Cîrpaci, zis Toloşi, sunt urmărite penalpentru trafic de persoane şi trafic de minori, respectiv complicitate la săvârşireaacestor infracţiuni.

Potrivit procurorilor, în anul 2006, Dibionda Radu arecrutat două tinere, Ionela Dobrescu şi Monica Maria Lazăr, sub promisiunea găsiriiunui loc de muncă, transportându-le în Italia, unde au fost obligate să seprostitueze. În anul următor, Ionel Cîrpaci a recrutat o minoră, Maria CristinaP., în vârstă de 14 ani, pe care a transportat-o de asemenea în Italia, forţând-osă se prostitueze în folosul său.

La sfârşitul aceluiaşi an, Cîrpaci a ajuns în Italia,unde a cunoscut-o pe Andreea Lavinia O., în vârstă de 15 ani, adusă în acea ţarăde un anume Viorel. Cîrpaci a luat-o pe fată şi a dus-o în Germania, predând-o,în schimbul unei sume de bani,verişoarei lui, Dacia Iordache, zisă Grefina, pentrua fi obligată să se prostitueze în folosul lor. În cursul acestei luni, IonelCîrpaci a transportat-o, în acelaşi scop, în Italia pe Maria Diana Ş., în vârstăde 18 ani.

Rudele celor patru învinuiţi se ocupau de exploatarea sexualăîn Italia a fetelor racolate în România. Tinerele erau transportate “la stradă”de Marius Băloi, zis Fluturaş, şi Inspector Cîrpaci, alias Toloşi, întrucâtceilalţi erau cunoscuţi de autorităţile italiene pentru activităţile deproxenetism.

Câştiguri de cel puţin 40.000 de euro

Unbărbat de 72 de ani din municipiul Târgu-Jiu, suspectat că, alături de fiul săuşi de o altă persoană, a traficat în Italia mai multe tinere de pe urma căroraa câştigat aproximativ 40.000 de euro, a fost reţinut, luni seară, deprocurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova. Lucrătorii de la Brigada deCombatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, alături de structura din Târgu-Jiu,coordonaţi de un procuror DIICOT, au descins, la sfârşitul săptămânii trecute,în mai multe imobile din Târgu-Jiu pentru a destructura o reţea de trafic depersoane. Potrivit şefului BCCO Craiova, comisar-şef Silviu Văcaru, citat deMediafax, în urma descinderilor au fost prinşi doi bărbaţi, de 41 şi de 43 deani, din Filiaşi (Gorj), respectiv Târgu-Jiu, care sunt suspectaţi că, înperioada 2008-2010, au transportat şi exploatat sexual în mai multe oraşe dinItalia tinere, între care şi minore, de pe urma cărora au câştigat între 35.000şi 40.000 de euro. "Unul dintre suspecţi a fost prins de poliţişti chiarîn momentul în care încerca să iasă din ţară cu o victimă minoră", a precizatşeful BCCO Craiova, comisar-şef Silviu Văcaru.

Ceidoi bărbaţi au fost reţinuţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de procuroriiDIICOT, ulterior fiind arestaţi de magistraţii Tribunalului Gorj pentru traficde persoane, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontiereide stat.

Înacelaşi dosar, lucrătorii de la Crimă Organizată au prins, luni după-amiază, şiun bărbat de 72 de ani, din Târgu-Jiu, tatăl unuia dintre suspecţi, despre caredeţineau informaţii că face parte din gruparea care se ocupă cu traficul depersoane.

Bătrânula fost prezentat, ieri, magistraţilor de la Tribunalul Gorj pentru emiterea unuimandat de arestare preventivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image