2018-12-17 16:39


TREI CEASURI RELE. Sechestru pe cadourile primite de Geoană din mita lui Vanghelie

 |  21:01
TREI CEASURI RELE. Sechestru pe cadourile primite de Geoană din mita lui Vanghelie
Ionuţ Mureşan

Senatorul Mircea Geoană are sechestru instituit de procurorii Direcţiei Naţionale Anicorupţie (DNA) pe trei ceasuri de lux primite de la Marian Vanghelie. Mircea Geoană s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA, unde a fost citat pentru a fi audiat în dosarul în care Marian Vanghelie este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5. Potrivit unor surse judiciare, ceasurile ar fi fost achiziţionate de Vanghelie din mita primită de la omul de afaceri, astfel că ele provin din săvârşirea unei infracţiuni.

Potrivit surselor citate, Geoană ar fi recunoscut că a primit de la Vanghelie cele trei ceasuri, însă a spus că nu ştia că sunt din presupusa mita primită de edil. Mircea Geoană a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost să lămurească „nişte chestiuni procedurale”, fără a face alte precizări despre dosar şi calitatea pe care o are în cauză. Contactat de PUTEREA, avocatul Daniel Briscan a confirmat că procurorii pot pune sechestru pe cele trei ceasuri ale lui Mircea Geoană, chiar dacă acesta are doar calitatea de martor în acest dosar. „Bunul provenit dintr-o infracţiune se urmăreşte în mâna oricui se află”, a declarat avocatul Daniel Briscan. Acesta afirmă, însă, că bunurile nu trebuie predate efectiv procurorilor, dacă aceştia nu solicită acest lucru. Există posibilitatea încheierii unei convenţii prin care cel care deţine astfel de bunuri să nu le înstrăineze până la deciza definitivă a instanţei. Mircea Geoană a fost audiat şi în 13 mai la DNA, el spunând atunci, citat de Mediafax, că a fost chemat de procurori să dea o declaraţie într-un dosar aflat în lucru, dar că nu poate să spună mai mult, pentru că este o cauză aflată în faza de urmărire penală. Primarul suspendat al sectorului 5 este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

„Zeciuiala” care este

Potrivit procurorilor, în perioada 2007 - martie 2015, Marian Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei. Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, Vanghelie ar fi perceput un „comision” de aproximativ 20 la sută din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de Dumitru, pe de altă parte. „Comisionul” respectiv ar fi fost plătit de omul de afaceri lui Marian Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae şi al unei alte persoane apropiate lor, respectiv Daniel-Nicolae Dinuţ, potrivit unor documente ale anchetatorilor. Acest comision ar fi fost plătit, în parte, şi sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăţi de tip offshore, de Marin Dumitru) şi societăţi comerciale controlate, prin interpuşi, de Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-27

TAGURI: geoana, trei, ceasuri, rele, mita, vanghelie, sechestru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HAZNAUA COMUNA
27 Mai 2015

Si altele , dupa atita timp ? Bani din afara , care la ajutat sa-i duca ? Dar cumnatelul de la banca , cind il intreaba ?
ANONIM
02 Iun 2015

E greu pt justitiari din Ro sa investigheze referitor la Geoana infractiunile comise cu complicitatea cumnatului COSTEA si sotiei MIHAELA. Mai bine se instrumenteaza o gainarie cu ceasurile ca si in cazul lui BOMBONEL termopanele. Romania tara din lumea a treia.....................
Random imageUltimele stiri


loading...