2017-01-20 16:01

DEZVALUIRI


Trei ofiţeri de la Combaterea Crimei Organizate reţinuţi pentru luare de mită

 |  20:12
Trei ofiţeri de la Combaterea Crimei Organizate reţinuţi pentru luare de mită
Trei ofiţeri din cadrul Brigăzii deCombatere a Crimei Organizate - Serviciul Antidrog au fost prinşi, ieri, înflagrant delict de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi ofiţerii DGA.Ei ceruseră o şpagă de 3.000 de euro ca să scape un comerciant de etnobotanicede dosarul pe care chiar ei îl făcuseră.

Ieri-dimineaţă, în jurul orei 7.00,procurorii DNA au cerut sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţiepentru organizarea unui flagrant în incinta Poliţiei Sectorului 1, mai exact înbirourile ofiţerilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate.Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ştiau că aici urmează să se încheieo înţelegere între un constănţean, patronul unui magazin de etnobotanice, şiofiţerii BCCO. Ofiţerii ceruseră 3.000 de euro pentru a face uitat un dosar pecare chiar ei îl deschiseseră pe numele patronului pentru că ar fi avutsubstanţe care fac parte din categoria drogurilor de risc şi mare risc. Înschimb, patronul le-a spus procurorilor DNA că toate produsele care au fostconfiscate de ofiţerii BCCO (n. red. - circa un kilogram) nu conţin droguri derisc sau de mare risc.

În jurul orei 9.00, în biroul şefului BCCOSector 1 a avut loc întâlnirea între denunţător şi ofiţerii respectivi. După ceau primit banii, ofiţerii DGA şi procurorii DNA au dat buzna. Procurorii DNAle-au percheziţionat birourile celor trei ofiţeri din cadrul Brigăzii deCombatere a Crimei Organizate Bucureşti - Biroul Sector 1. Ulterior, aceştia aufost ridicaţi şi duşi la audieri. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNAar avea probe care arată că cei trei ofiţeri de la Crimă Organizată Bucureşti arfi implicaţi în mai multe fapte de corupţie, printre care trafic de influenţăşi luare de mită.

Anul trecut, primarul sectorului 1,Andrei Chiliman, a declarat că Poliţia Naţională închide ochii atunci cândtrebuie să verifice magazinele de vise, iar structurile din MinisterulAdministraţiei şi Internelor protejează comercianţii de etnobotanice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image