2018-12-12 10:11


Tribunalul Bucureşti: Poşta Română a avut o atitudine pasivă în dosarul lui Mihail Toader

 |  11:15
Tribunalul Bucureşti: Poşta Română a avut o atitudine pasivă în dosarul lui Mihail Toader

Tribunalul Bucureşti a arătat că Poşta Română a avut o atitudine pasivă în dosarul lui Mihail Toader, fapt care dovedeşte că "nici actuala conducere nu se preocupă îndeajuns de patrimoniul acesteia". TB a ţinut să precizeze că în faţa unei instanţe civile nu ar fi avut nicio şansă să recupereze prejudiciul constatat de anchetatori.

Tribunalul Bucureşti (TB) l-a condamnat, în 9 februarie, pe fostul director al Poştei Române Mihail Toader la zece ani şi şase luni de închisoare, pentru abuz în serviciu, după ce a cumpărat produse informatice de la o firmă din Cipru, la un preţ supraevaluat de 12 ori. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la aproximativ 6,5 milioane de euro.

De asemenea, au mai fost condamnaţi Emanoil Lepădatu, fost director executiv economic al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Andrei Marinescu, fost director executiv dezvoltare strategică, şi Vasile Bărbuleţ, fost şef al Departamentului IT în CN Poşta Română, toţi trei primind câte zece ani şi şase luni de închisoare, pentru abuz în serviciu.

Potrivit hotărârii instanţei, cei patru trebuie să achite Companiei Naţionale Poşta Română 6.583.000 de euro, cu dobânda legală aferentă de la data săvârşirii infracţiunii şi până la achitarea integrală a debitului.

Judecătorul care a dat sentinţa în acest dosar a precizat, în motivarea deciziei, că cei patru inculpaţi, în calitate de înalţi funcţionari ai unei importante companii de stat, în loc să apere interesele CNPR, au acţionat în sens contrar, cu rea-credinţă, pentru păgubirea acesteia.

Potrivit sursei citate, fiecare dintre cei patru inculpaţi a avut rolul său bine definit în săvârşirea infracţiunii, iar în ipoteza în care cel puţin unul dintre ei ar fi refuzat să ia parte la activitatea infracţională, prejudicierea părţii civile ar fi fost împiedicată.

De asemenea, mijloacele folosite de inculpaţi denotă o "înaltă calificare" infracţională, de natură să conducă instanţa la concluzia că aceştia "sunt de o periculozitate deosebită, fapt ce impune aplicarea unei pedepse exemplare în raport de gravitatea infracţiunii săvârşite".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-03

TAGURI: tribunal, bucuresti, posta, romana, are, atitudine, pasiva, dosar, mihail, toader, recupereaza, prejudiciu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...