2018-12-19 15:46


Trimite-i un mail lui Boc: Premierul şi-a dezvăluit adresa de yahoo

 |  17:22
Trimite-i un mail lui Boc: Premierul şi-a dezvăluit adresa de yahoo

Premierul Boc adeclarat că nu este îngrijorat că tableta iPad îi poate crea probleme desecuritate, susţinând că nu foloseşte decât date publice care nu prezintăpericol pentru siguranţa naţională, şi şi-a prezentat adresa de e-mail, arătândcă este folosită doar pentru comunicări în interes public

Într-oconferinţă de presă susţinută, miercuri, la Palatul Victoria, şeful Guvernului a fost întrebatde jurnalişti dacă a aflat de discuţiile din Statele Unite privind securitateatabletelor PC şi dacă este îngrijorat de această situaţie. Premierul a răspunsînsă că nu are motive de îngrijorare, deoarece datele pe care le utilizeazăsunt publice.

" Datele mele pecare le am pe tabletă sunt date publice, aşa că nu prezintă pericol pentrusiguranţa naţională. Din acest punct de vedere, pot să utilizez fără niciun felde problemă tableta, iar căsuţa poştală este o căsuţă utilizată pentru acomunica în interes public ", a spus Boc.

Întrebat de presă careeste adresa sa de e-mail, Boc a răspuns: .

"Sigur că toateaceste instrumente de comunicare sunt utilizate doar în interes public ",a adăugat Boc.

Surse apropiatepremierului au declarat, la sfârşitul anului trecut, pentru MEDIAFAX, că premierulEmil Boc şi-a achiziţionat o tabletă iPad, pe care o foloseşte pentru a sedocumenta atât la biroul de la Palatul Victoria, cât şi pentru a pregătirăspunsurile la conferinţele de presă sau la discursurile din Parlament. Elşi-a achiziţionat echipamentul după ce, aflat în Statele Unite, a vizitat unmagazin Apple.

Apple, Google şi altepatru companii trebuie să răspundă la mai multe întrebări din partea unorcongressmani americani, care vor să afle dacă produsele lor încalcă dreptul laviaţă privată al utilizatorilor prin urmărirea, stocarea şi transmiterea dedate referitoare la locaţia acestora, transmite Bloomberg.

Un număr de cincicongressmani republicani au trimis scrisori companiilor pentru a aflainformaţii, referitoare la cum sunt stocate datele privind locaţiautilizatorilor, cum pot fi accesate şi dacă sunt transmise unor terţe părţi, aanunţat comisia pentru energie şi comerţ din Camera Reprezentanţilor.

Un raport realizat dedoi cercetători americani a avertizat în această lună că în care se află posesorul pe parcursul unei perioade de luni sau chiar ani.

După publicarearaportului, autorităţile de reglementare din Franţa, Germania, Italia şi Coreeade Sud au lansat investigaţii.

Wall Street Journal arelatat săptămâna trecută că Google şi Apple strâng informaţii despre locaţiautilizatorilor pentru a dezvolta baze de date capabile să indice cu precizie,prin intermediul telefonului mobil, locul în care se află o persoană.

În cazul Google,potrivit unor noi cercetări ale analistului Samy Kamkar, un telefon HTC Androida înregistrat locaţia la fiecare câteva secunde şi a transmis datele cătreGoogle de cel puţin câteva ori la fiecare oră. În plus, softul Android atransmis inclusiv numele, locaţia şi intensitatea semnalului reţelelor Wi-Fidin apropiere, respectiv un cod unic de identificare a telefonului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...