2018-12-12 19:20


Tudor Constantinescu, patronul Chocolat, a fost arestat preventiv

 |  09:40
 Tudor Constantinescu, patronul Chocolat, a fost arestat preventiv
Florentin Dincă

Patronul lanțului de restaurante și cafenele Chocolat, Tudor Constantinescu, a fost arestat preventiv după ce Tribunalul București a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare a acestuia. Constantinescu este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și instigare la fraudă informatică în formă continuată.

În același dosar, au mai fost arestate alte trei persoane: Mihail Moroșan și Cristian Cucona (asociați și administratori ai SC Solutions Center SRL Constanța) și Maria Mihaela Cartaș (contabil șef la firmele lui Tudor Constantinescu). De asemenea, cinci persoane sunt cercetate sub control judiciar: Iulian Vespe (casieră), Pufu Aur Romero Cezarian (director laborator), Mihai Samson (manager pe toate locațiile și asociat cu Tudor Constantinescu în unele firme), Cristian Pismac (contabil), Cristian Nistor (manager local din Dorobanți).

În perioada 2008 - 2015, procurorii susțin că Tudor Constantinescu a inițiat și constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, specializat în fraudarea bugetului de stat prin omisiunea înregistrării și evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale desfășurate și a încasărilor realizate prin societățile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL, Theoprod Art SRL, SC Solutions Center SRL, SC Global Interconsult SRL, SC Global Interfood SRL, SC Desert Prod SRL, SC Delices Cuisine SRL, SC CCT Innovation SRL, SC Maestro Prod Food SRL, pe care le controla direct sau prin interpuși. În acest scop, Tudor Constantinescu a procurat de la Mihail Moroșan și Cristian Cucona un program informatic de contabilitate care permitea instalarea în casele de marcat și care realiza o dublă evidență, una reală pentru vânzările realizate efectiv, și una fictivă, pentru vânzările reduse în mod intenționat și fiscalizate, pe baza datelor privind vânzările nereale, diminuate.

De asemenea, s-a reținut că, în perioada 2008 — 2015, Maria Mihaela Cartaș, în calitate de contabil-șef în cadrul societăților deținute de Tudor Constantinescu, a colectat sumele de bani încasate din vânzările nedeclarate și a întocmit evidențele contabile în baza unor date nereale, modificate și falsificate, privind vânzările realizate la punctele de lucru ale societăților menționate, potrivit Agerpres. Prejudiciul estimativ produs bugetului de stat este de 2,2 milioane lei (echivalentul a 512.000 euro).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16
Citeste si:
Patronul unei cafenele de lux, reţinut pentru evaziune fiscală

TAGURI: chocolat, tudot constantinescu, arestat, preventiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...