2018-06-22 00:58


Tudorel Toader, anunț de ULTIMĂ ORĂ: ANCHETĂ pentru desecretizarea SIPA

 |  14:07
Tudorel Toader, anunț de ULTIMĂ ORĂ: ANCHETĂ pentru desecretizarea SIPA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, la Iaşi, că arhiva SIPA sigur va fi desecretizată, menţionând totodată că, prin funcţia pe care o are, el poate desecretiza ceea ce este secret de serviciu.

"Arhiva SIPA sigur va fi desecretizată. Arhiva SIPA eu nu o cunosc, că nu am fost în ea. Probabil are informaţii pe toate palierele, pe toate nivelele. Ministrul Justiţiei poate desecretiza ce e secret de serviciu. Ce este de competenţa Guvernului poate fi desecretizat prin hotărâre de Guvern. Dacă vor fi acolo şi secrete de stat, vor putea fi desecretizate numai la nivel de CSAT. Prin urmare, eu am citit tot istoricul şi toate regulamentele şi toate comisiile, toate evaluările referitoare la arhiva SIPA", a declarat Tudorel Toader, potrivit stiripesurse.ro.

El a menţionat că va face o comisie pentru inventarierea dosarelor. "Vom inventaria şi noi cum au inventariat alţii, le vom desecretiza. Sigur, acolo vor fi probabil informaţii ţinând de viaţa personală, vor fi informaţii ţinând de viaţa profesională, vor fi informaţii ţinând de viaţa publică. Le vom aborda pe fiecare în mod adecvat, dar, repet, cu respectarea procedurilor legale, cu respectarea competenţelor şi a termenului", a spus Toader. Întrebat dacă estimează când va fi desecretizată arhiva SIPA, ministrul Justiţiei a răspuns cu o întrebare: "Dacă nu ştiu natura secretului conţinut în arhivă, pot spune în ce timp se rezolvă?". Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a aflat vineri la Iaşi pentru a participa la întâlnirea preşedinţilor secţiilor penale ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Curţilor de Apel.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-19

TAGURI: tudorel toader, ancheta, desecretizare, sipa

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova