2019-01-22 14:52


Ucigaşul a două fetiţe, condamnat la închisoare pe viaţă

 |  20:08
Ucigaşul a două fetiţe, condamnat la închisoare pe viaţă

Iancu Măran, bărbatul din judeţul Caraş-Severin acuzat că, în octombrie anul trecut, a ucis o fată de 14 ani şi a rănit-o pe sora acesteia, în vârstă de 17 ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de Curtea de Apel Timişoara, decizia nefiind definitivă. Bărbatul este recidivist, pentru că a mai ucis o fetiţă în 2002, însă a scăpat de închisoare pentru vicii de procedură.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, Cristian Pup, a declarat că Tribunalul Caraş-Severin a decis, iniţial, ca Iancu Măran, bărbatul care a ucis o fată de 14 ani şi a rănit-o pe sora acesteia, să execute 25 de ani de închisoare pentru omor. Decizia instanţei a fost însă atacată la Curtea de Apel Timişoara, care l-a condamnat pe bărbat la închisoare pe viaţă. “Tribunalul Caraş-Severin a decis ca Iancu Măran să fie condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor, însă decizia a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara. În 10 iunie, Curtea de Apel Timişoara a respins apelul şi a modificat pedeapsa la închisoare pe viaţă. Hotărârea Curţii de Apel Timişoara nu este motivată încă, acesta ar urma să apară până la sfârşitul acestei luni”, a declarat Cristian Pup. Potrivit sursei citate, decizia Curţii de Apel Timişoara poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Iancu Măran se află în arestul Poliţiei Caraş-Severin. În octombrie 2012, Iancu Măran a răpit două surori în vârstă de 14 şi 17 ani, din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin. Ulterior, fata de 14 ani a fost găsită moartă, iar cea mare era grav rănită, fiind transportată la spital. La audieri, bărbatul a recunoscut că le-a luat pe cele două surori din Oraviţa cu scuterul, ducându-le în zona localităţii Agadici, pe un drum care face legătura cu gara CFR Ticvaniu Mic, unde avut o altercaţie cu ele, agresându-le. Bărbatul a fost arestat ulterior pentru omor şi tentativă de omor, de Tribunalul Caraş-Severin.

Eliberat pentru vicii procedurale

Procurorul Ion Teacă declara că Iancu Măran avea pregătit un ciocan, un târnăcop şi o lopată pentru a le îngropa pe fete. Potrivit lui Ion Teacă, fata de 14 ani avea pe suprafaţa corpului mai multe leziuni, fiind înjunghiată de trei ori în gât, de şapte ori în spate, fiind atinşi plămânii, şi de două ori în inimă. Iancu Măran a mai fost cercetat în 2002 tot pentru uciderea unei fete. Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, bărbatul a asfixiat-o pe fetiţă cu palma, după care, cu o torţă a ars cadavrul. Potrivit anchetatorilor, iniţial, bărbatul a negat comiterea crimei, însă ulterior a recunoscut că a ucis-o pe fată şi că a dat foc cadavrului. Bărbatul era vecin cu familia fetiţei şi, în ziua dispariţiei acesteia, el a plecat împreună cu fata în pădure, sub pretextul că vrea să îi facă fotografii. Bărbatul a fost încarcerat în 2003 şi a fost eliberat în ianuarie 2005, după ce a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Iniţial, Măran fusese condamnat de Tribunalul Caraş-Severin la 18 ani de închisoare, însă, după ce procurorii au atacat decizia şi au cerut condamnarea pentru omor calificat, şi nu doar pentru omor, sentinţa a fost casată, considerându-se că a fost vorba despre un viciu de procedură. La vremea respectivă, în 2002, anchetatorii informaseră că tânărul, din localitatea Gârlişte, nu avea antecedente penale, însă, din cauza unor afecţiuni psihice, el nu şi-ar fi încheiat stagiul militar, fiind lăsat la vatră înainte de termen.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-15

TAGURI: Ucigas, Caras, Severin, fetite, condamnat, inchisoare, pe, viata
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...