2017-01-20 22:16

DEZVALUIRI


Ucigaşul din Norvegia, detenţie în izolare

 |  20:15
Ucigaşul din Norvegia, detenţie în izolare

AndersBehring Breivik, bărbatul acuzat că a organizat dublul atac din Norvegia, înurma căruia 93 de persoane şi-au pierdut viaţa, a apărut în faţa judecătorilorpentru audierile preliminare. Judecătorul care l-a audiat pe Breivik a dispusarestarea acestuia pentru patru săptămâni în regim de izolare completă. Acestaa recunoscut faptele şi a fost pus sub acuzare.

Deşi a cerut o audienţă publică pentru a-şijustifica acţiunile în faţa judecătorilor, Breivik este audiat în spateleuşilor închise. El a mai cerut să apară îmbrăcat în uniformă, însă avocaţii săinu au precizat despre ce tip de uniformă este vorba şi nici dacă acest lucrui-a fost permis de către judecător. Până la finalizarea anchetei poliţiei, elnu va putea fi inculpat în mod oficial. În Norvegia, un acuzat poate sta înarest maximum patru săptămâni, dar în cazuri speciale, detenţia preventivăpoate fi extinsă la opt săptămâni. Procurorii au cerut deja aplicarea acestuitermen. Scopul atacurilor

Avocatul lui Breivik a declarat, duminică, despre clientul său, că „însufletul său are sentimentul că nu a făcut nimic condamnabil”. Breivik apostat, cu câteva ore înaintea atacurilor, un document-manifest de 1.500 depagini în care îşi justifica hotărârea de eliminare a musulmanilor,multiculturaliştilor şi marxiştilor din Europa. „Avem la dispoziţiedoar câteva decenii pentru a consolida un nivel suficient de rezistenţă înainteca oraşele noastre să fie invadate demografic de musulmani. Pentru mine, ar fiun act de ipocrizie să îi tratez diferit pe musulmani, nazişti şi marxişti”,afirmă acesta în documentul-manifest

Admirator al lui Vlad Ţepeş

În cadrul manifestului de 1.500 de pagini pe care l-a postat online,Breivik îl încadrează pe domnitorul român Vlad Ţepeş în categoria eroiloreuropeni care au luptat împotriva islamizării. El consideră că Ţepeş a fost un„cruciat şi erou al românilor” şi totodată „un geniu al războiului psihologic”.„Moştenireasa merită să fie studiată în şcolile de PR, ştiinţe politice, militare,psihologie socială etc. din epoca modernă”, mai afirmă norvegianul în cadruldescrierii domnitorului român. Cel mai important aspect pe care Breivik îladmiră la Vlad Ţepeş îl reprezintă capacitatea acestuia de a înscena cruzimea„pentru a obţine efectul maxim”.

Membru al Familiei Regale,ucis în carnagiu

Fratele vitreg al PrinţeseiMette-Marit a Norvegiei se numără printre victimele care şi-au pierdut viaţa înatacul armat de la sfârşitul săptămânii trecute, a informat Palatul Regalnorvegian. Trond Bernsten, un poliţist care activa ca gardă privată pentru aasigura ordinea pe insula Utoeya, şi-a dus fiul într-un loc sigur şi a încercatsă-l oprească pe atacator. Bărbatul de 51 de ani, care nu era înarmat, activaîn cadrul poliţiei. El era fiul celui de-al doilea soţ al mamei luiMette-Marit. Aceasta a devenit prinţesă în 2001, după ce s-a căsătorit cu Prinţulmoştenitor Haakon.

PrecedentulVark Vikernes

Societatea norvegiană nu estestrăină de acte violente comise fără o justificare aparentă. Totuşi, în 1993, ocrimă sângeroasă a zguduit o întreagă ţară, dar şi industria muzicală de pestehotare. Vark Vikernes, un tânăr de 19 ani, membru al trupei de black metalMayhem, şi-a ucis colegul de trupă, cunoscut sub numele de scenă Euronymus.Vikernes a fost condamnat la 21 de ani de închisoare şi a fost eliberatcondiţionat în 2009. El s-a remarcat ulterior printr-o serie de materialepublicate pe internet în care promovează şi susţine valorile tradiţionalistenorvegiene, însă spre deosebire de Breivik, este un susţinător al păgânismuluiîmpotriva creştinismului. Mai mult, Vikernes l-ar fi ucis pe Euronymus şidatorită convingerilor sale marxiste totalitare pe care acesta le susţinea.

Huiduieli în faţatribunalului din OsloO mulţime furioasă s-a strâns în faţa tribunaluluiunde Anders Behring Breivik a fost audiat pentru a răspunde acuzaţiilor dupăatacurile de vineri. Mai mulţi tineri au huiduit şi s-au manifestat violent înmomentul trecerii unui autovehicul în care se presupune că se afla bărbatul de32 de ani. „Trădătorule!”, „Criminalule!”, i-au strigat oamenii adunaţi pestrăzile din Oslo. Surse din cadrul poliţiei norvegiene au relevat că Breivik arecunoscut organizarea atacurilor în urma cărora 93 de persoane au murit, însănu acceptă responsabilitatea juridică a faptelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-06

Mai multe imagini:
Ucigaşul din Norvegia, detenţie în izolare
zoom
Ucigaşul din Norvegia, detenţie în izolare
zoom
Ucigaşul din Norvegia, detenţie în izolare
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image