2019-01-18 01:30


Un fost primar interimar al Capitalei, ajuns ilegal „vătaf” peste Poliția Locală Sector 4

 |  13:42
Un fost primar interimar al Capitalei, ajuns ilegal „vătaf” peste Poliția Locală Sector 4

Nu mai este de mult timp o noutate faptul că Primăria Sectorului 4 este condusă după bunul plac al edilului Daniel Băluță și a celor din grupul său de interese.

Ca atare, legislația administrației publice locale este zilnic călcată în picioare, iar Consiliul Local al Sectorului 4 este doar de decor, întrucât majoritatea consilierilor ridică mâna la orice propunere a lui Băluță și a oamenilor săi, în frunte cu controversatul consilier Florian Puiu. Însă, de vreun an de zile, edilul Băluță și-a găsit un nou aliat în rândul aleșilor locali, în persoana consilierului PMP Dan Marin Ștefănel (foto), fost pentru o lună zile și primar general interimar al Capitalei, după ce a sărit din barca PP-DD în cea a UNPR. Astfel, Ștefănel a devenit omul de casă al primarului Daniel Băluță.

  

Recompensa lui Băluță pentru Ștefănel

 

Prin iulie anul trecut, fostul primar al Capitalei a fost recompensat de edilul Sectorului 4 pentru slugărnicia și devotamentul său din Consiliul Local, prin atribuirea șefiei unei comisii înființată special prin votul consilierilor locali. Astfel, Dan Marin Ștefănel a fost numit președinte al Comisiei de analiză și verificare a activității Poliției Locale Sector 4. Din această postură, Dan Marian Ștefănel, vizează toate “documentele, atât cele destinate altor instituții publice/persoane juridice/cetățeni, cât și cele interne” (vezi documentele în facsimil). Practic, Ștefănel a devenit „vătaful” Poliției Locale din Sectorul 4, inclusiv peste angajații Direcției de mediu, cei ai Inspecției în Construcții și cei ai Inspecției Comerciale. Ca atare, Ștefănel are acces la toate documentele Poliției Locale Sector 4, ceea ce este ilegal, pentru că o persoană din afara instituției nu poate avea acces la documentele interne ale acesteia.

  

Implicat direct în demolarea ilegală a chioșcurilor de ziare

 

Trebuie precizat că Dan Marin Ștefănel a participat la numeroasele descinderi ale polițiștilor locali din sector, fiind implicat direct în demolarea abuzivă a chioșcurilor de ziare din Sectorul 4. El a fost surprins de camerele TV atunci când dădea ordine, prin stație, polițiștilor locali. În plus, Ștefănel are un birou chiar în sediul Poliției Locale Sector 4, ceea ce este illegal, întrucât în calitatea sa de consilier local poate beneficia de birou doar în cadrul Primăriei Sectorului 4. Între timp, printr-o hotărâre a consilierilor locali, Poliția Locală Sector 4 a trecut de la Consiliul Local, direct în subordinea primarului Daniel Băluță.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-24

Mai multe imagini:
Un fost primar interimar al Capitalei, ajuns ilegal „vătaf” peste Poliția Locală Sector 4
zoom
Un fost primar interimar al Capitalei, ajuns ilegal „vătaf” peste Poliția Locală Sector 4
zoom
Un fost primar interimar al Capitalei, ajuns ilegal „vătaf” peste Poliția Locală Sector 4
zoom


TAGURI: politia locala, sectorul 4, baluta, stefanel, primar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TILICA
24 Apr 2018

In vederea optimizarii, cheltuirii banului public, infaptuirii actului politienesc, a unui sistem de ordine publica integrat, eficient precum si pentru redarea increderii populatiei in institutiile emblematice ale statului, trebuie valorificate si puse in opera prevederile art.17-21 din legea 218/2002 si ale H.G. nr.787/2002 privind Regulamentul de organizare si functionare a A.T.O.P. (Autoritatii Teritoriale de Ordin Publica). Trebuie abrogata Legea nr. 155/2010 pentru a fi eliminate conflictele de competenta “si institutionale” existente intre politia comunitara-locala, (definita ca fiind un fel de struto -camila conceputa dupa imaginatia unor primari alesi pe mici si bere oferite alegatorilor in campania electorala, animata de ideile fanteziste ale unor fosti activisti P.C.R. care, in fapt, este folosita pentru intimidare, amenintare sau ca mijloc de estorcare a bugetelor locale si ale cetatenilor de ex. structurile politiolor comunitare sau locale au sedii in apartapentele sau vilele, detinute de unii „baieti destepti” pentru care se platesc din bani publici -bugetele locale- pentru chirii multe zeci de mii de euro pe luna) si cea nationala deoarece datele statistice arata ca in actualele conditii suntem statul cu cele mai multe forte de ordine publica, din U.E. raportate la nr. populatiei si cu rezultatele cele mai nesatisfacatoare in domeniu sigurantei cetateanului). Legea 155/2010 - Legea politiei locale - este un act normativ care a complicat si mai mult confuziile referitoare la competentele materiale si teritoriale existente in sistemul de ordine si siguranta publica. Aceasta prevede reglementari in contradictie cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 din 12/07/2001 privind regimul juridic al contraventiilor actualizata. Legea in cauza a fost emanata din ambitii eschibitioniste ale unor fantezisti rataciti in politica romaneasca fie si pentru a-si satisface scopurile meschine (neligitime). Legea 155/2010 este o aberatie juridica deoare
A.T.O.P SI POL. LOCALA DESFII
24 Apr 2018

Legea 155/2010 este o aberatie juridica deoarece ofera aceleasi competente judiciare detinute de politia statala (materiale dar si teritoriale) unor structuri fantomatice cu angajati ce nu au pregatirea juridica necesara iar cazierul unora este de neinchipuit. Aceasta lege dovedeste clar cata lipsa de rigoare si exigenta exista in procesul de elaborare a sistemului legislativ din Romania. in plan organizatoric pe langa modificarile necesare a fi facute in organigrama ministerului si a subcomponentelor sale mai trebuie analizata si oportunitatea functionarii politiei locale care aduce grave prejudicii de imagine politiei nationale sub foarte multe aspecte. Drept urmare in vederea, optimizarii, cheltuirii banului public, infaptuirii actului politienesc, sistemului integrat de ordinie publica precum si pentru redarea increderii populatiei in institutiile emblematice ale statului, este necesar revizuirea, abrogarea unei parti din legislatia specifica, (Legea 155/2010 - Legea politiei locale) eliminarea conflictelor de competenta si institutionale existente intre politia comunitara (locala) si cea nationala si nu numai. Trebuie valorificate si puse in opera cu mai mult aplomb prevederile art.17-21 din Legea 218/2002 privind organizarea si functionarea politiei si ale H.G. nr.787/2002 privind Regulamentul de organizare si functionare a A.T.O.P. (Autoritatii Teritoriale de Ordin Publica).
MIKIM
24 Apr 2018

Mai nou, militienii locali fac si controale pe linie de prevenire si stingere incendii. Oare ce pregatire or avea in acest domeniu? Incet dar sigur, statul politienesc revine.
Random imageUltimele stiri

loading...