2018-06-21 15:37


Un grup de INFRACTORI din Brașov a furat din Spania TABLOURI cât pentru un muzeu. Cine era liderul și câți membri avea gruparea

 |  13:48
Un grup de INFRACTORI din Brașov a furat din Spania TABLOURI cât pentru un muzeu. Cine era liderul și câți membri avea gruparea

Procurorii DIICOT și polițiștii antidrog au recuperat 46 de picturi sustrase cel mai probabil din Spania, patru bucăți de fildeș, precum și 1,5 kilograme de canabis de la membrii unei grupări de tip mafiot din Brașov.

Liderul acestei grupări, Alen Daniel Moisin, a fost prins la Madrid și va fi adus joi în România.

Unele dintre lucrările de artă recuperate datează din secolele XVIII – XIX, în cauză fiind dispusă efectuarea unei evaluări în vederea stabilirii provenienței, vechimii și valorii artistice a acestora.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în septembrie 2016, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un grup infracțional organizat coordonat de Alen Moisin obținea mari sume de bani din comercializarea de droguri și că deținea mai multe opere de artă, sustrase cel mai probabil de pe teritoriul Spaniei.

Alen Moisin este cunoscut ca unul dintre liderii mediului interlop brașovean și s-a remarcat de-a lungul timpului prin metodele deosebit de violente cu care a acționat în derularea unor activități infracționale (tulburarea liniștii publice, proxenetism, furt calificat, infracțiuni informatice, infracțiuni contra persoanelor, șantaj, cămătărie, trafic de droguri).

Structură piramidală de tip MAFIOT

 

Din cercetări a rezultat că Moisin a constituit o structură piramidală de tip mafiot, care se ocupa cu aducerea în țară și comercializarea de droguri. Pe palierul doi al acestei structuri, Alen Moisin l-a plasat pe finul și omul său de încredere, Valeriu Adrian Maftei, acesta fiind sprijinit activ de prietena sa, Diana Giosu.

Pe palierul de execuție al grupării au fost recrutați Cătălin Florin Pavel, Alexandru Andrei Kiss, Răzvan Ionuț Pintiliasa, Alex Costică Ganea, zis "Alex țiganul" și Mihai Pavel, zis "Clei". Inculpații erau fidelizați liderilor rețelei fie prin diverse recompense financiare, fie prin "corecții" fizice sau psihice aplicate de către membrii ierarhic-superiori.

Urmare a cercetărilor efectuate în acest dosar, precum și în alte cauze conexe, procurorii DIICOT - Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 11 persoane, 3 fiind cercetate în stare de arest preventiv și alte 8 sub control judiciar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-20

TAGURI: diicot, alen moisin, tablouri, spania, brasov, infractor, diana giosu, valeriu adrian maftei, mafiot

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova