2019-01-20 17:19


Un vas de croazieră burduşit cu imigranţi a fost capturat în Marea Neagră

 |  21:04
Un vas de croazieră burduşit cu imigranţi a fost capturat în Marea Neagră

Un vas turistic turcesc, care nu avea nici un pavilion arborat şi la bordul căruia se aflau 33 de imigranţi sirieni şi două călăuze turce, a fost capturat, ieri-dimineaţă, de poliţiştii de frontieră constănţeni în dreptul staţiunii Cap Aurora. Printre imigranţi se află şi şapte copii.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul sistemului integrat de supraveghere a frontierei maritime (SCOMAR) au detectat o navă suspectă care se deplasa pe Marea Neagră în apele teritoriale româneşti la aproximativ şapte mile marine travers de staţiunea Cap Aurora.  Informaţia a fost transmisă conducerii Grupului de Nave Mangalia, care a trimis în zonă o ambarcaţiune.

În jurul orei 02.48, vasul Grupului de Nave Mangalia a interceptat ambarcaţiunea.  Velierul a fost escortat în zona bazinului portuar al Grupului de Nave Mangalia pentru verificări. La bordul acestuia se aflau 20 de bărbaţi, opt femei şi şapte copii, 33 de persoane fiind de cetăţenie siriană şi două cu cetăţenie turcă. Deşi velierul nu avea arborat vreun pavilion, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta naviga sub pavilion turcesc şi plecase în călătorie din Turcia.

Sirienii le-au declarat anchetatorilor că au apelat la cetăţenii turci pentru a-i transporta într-o ţară din spaţiul Schengen.

Cei doi cetăţeni turci s-au ales cu dosare penale pentru trecerea ilegală a frontierei de stat şi racolare, îndrumare şi călăuzire a uneia sau mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, în timp ce sirienii sunt cercetaţi pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. Cercetările în acest caz sunt coordonate de Parchetul Judecătoriei Mangalia.

La pas spre Europa

Tot în weekend, poliţiştii de frontieră au prins doi irakieni şi un bulgar care intraseră ilegal în România, pe jos, în zona Negru Vodă, unde au mai fost reţinuţi un cetăţean turc şi unul bulgar care intenţionau să îi transporte pe irakieni, cu o maşină, într-o ţară din spaţiul Schengen. Imigranţii au fost surprinşi în noaptea de joi spre vineri, prin sistemul optronic de supraveghere. Cele trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au fost interceptate şi reţinute la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră.

Cei trei s-au legitimat cu documente de identitate cu însemnele statului bulgar, dar verificările au stabilit că actele prezentate de cei doi bărbaţi sunt false, cei doi fiind cetăţeni irakieni. Cele trei persoane erau aşteptate pe teritoriul României de doi complici, care ar fi urmat să-i transporte cu un autoturism într-o ţară din spaţiul Schengen.

Pe drumul dintre Negru Vodă şi Constanţa a fost descoperit un autoturism Alfa Romeo, înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau un cetăţean turc şi unul bulgar. Cei doi au spus că au intrat legal în România, cu autoturismul, prin punctul de frontieră Negru Vodă, şi că intenţionau să-i preia pe cetăţenii irakieni în apropierea frontierei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-07

TAGURI: imigranti, sirieni, irakieni, Schengen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...