2017-01-18 12:27

DEZVALUIRI


Un avocat a fost reţinut pentru trafic de influenţă. A cerut 6.000 de euro în schimbul unei promisiuni într-un dosar de beţie la volan

 |  20:09
Un avocat a fost reţinut pentru trafic de influenţă. A cerut 6.000 de euro în schimbul unei promisiuni într-un dosar de beţie la volan
Un avocat bucureştean a fost reţinutsub acuzaţia de trafic de influenţă. Asta după ce a cerut bani cu promisiuneacă, prin cunoştinţele sale, va reduce alcoolemia unui tânăr acuzat deprovocarea pe fondul consumului de alcool a unui accident de circulaţie soldatcu decesul a două persoane. Avocatul a fost prins în flagrant delict înrestaurantul Lira după ce primise banii pretinşi.

Procurorii din cadrul DirecţieiNaţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti îl cercetează pe VasileStoian, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, sub acuzaţia de trafic deinfluenţă.

Conform procurorilor anticorupţie, înperioada februarie-martie 2011, inculpatul Stoian Vasile, avocat în cadrulBaroului Bucureşti, a pretins de la un bărbat, prin intermediul a trei persoane(n.red. – mama, iubita şi cel mai bun prieten altânărului), suma de 6.000 de euro pentru a interveni pelângă un angajat din cadrul Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” înscopul obţinerii unui act medico-legal care i-ar fi putut ameliora situaţiajuridică. Persoana de la care au fost pretinşi banii era cercetată în stare dearest preventiv pentru provocarea unui accident de circulaţie soldat cu decesula două persoane. Actul medical ce urma a fi obţinut prin acte de corupţie vizacalcularea retroactivă a alcoolemiei până la o valoare de 0,80 grame per litru,adică sub limita răspunderii penale.

Surse din rândul anchetatorilor audeclarat că avocatul s-a întâlnit de mai multe ori cu intermediarii înapropierea locuinţei sale situată la intersecţia 13 Septembrie cu stradaSebastian. Acesta era foarte circumspect când discuta cu intermediarii şi defiecare dată i-a percheziţionat să vadă dacă nu poartă aparatură de înregistrare.

Duminică seară, avocatul şi-a datîntâlnire cu cei trei intermediari la restaurantul Lira. Aici, ofiţeriiDirecţiei Generale Anticorupţie se instalaseră la mese şi aşteptau semnulprocurorului DNA aflat la o masă alăturată de cea a avocatului şi aintermediarilor-denunţători. După ce a consumat o cafea şi un suc, avocatul a primitde la cei trei intermediari suma de 3.500 de euro şi 10.300 de lei, moment încare ofiţerii DGA l-au pus la pământ. Întrebat de procuror despre bani,avocatul a spus că reprezintă plata serviciilor sale. Numai că, la DNA,procurorul i-a spus că este monitorizat de mai mult timp şi că existăînregistrări ambientale când avocatul cere bani pentru a scoate alcoolemia sublimita infracţiunii.

La momentul accidentului avea oalcoolemie de 1,8 la mie

Pe 10 februarie 2011, în jurul orei 7.00,pe Şoseaua Antiaeriană, în sectorul 5, s-a produs un accident rutier soldat cudecesul a două persoane şi rănirea altor două.Ionuţ Gheorghe, în vârstă de 19 ani, din Bucureşti, a condus unautoturism marca BMW, proprietatea unui prieten, pe Şososeaua Antiaerianădinspre Calea 13 Septembrie către Şoseaua Alexandriei. Când a ajuns înapropierea imobilului cu numărul 12, nu a păstrat o distanţă suficientă înmers, intrând în coliziune cu un autoturism marca Peugeot condus de un bărbatîn vârstă de 37 de ani, domiciliat în Otopeni, care circula în aceeaşi direcţiede mers. După impact, BMW-ul a intrat pe sensul opus unde a tamponat frontal oDacia Logan condusă de Gabriel Banu, de 44 de ani, din Capitală, iar din impactacesta din urmă a fost proiectat într-un alt autovehicul marca Citroën, pe carel-a împins într-un autoturism Ford (aceste două autovehicule din urmă erauparcate). În urma accidentului, locotenent-colonelul Gabriel Banu, comandantulBatalionului 300 Sprijin Logistic din cadrul Armatei Române şi pasagerul dindreapta faţă, soţia sa, Maria Banu, în vârstă de 42 de ani, din Bucureşti audecedat. Ionuţ Gheorghe, autorul accidentului, a fost arestat preventiv pentru29 de zile. Surse din cadrul Poliţiei Rutiere au declarat că tânărul avea oalcoolemie de 1,8 grame per litru alcool pur în sânge.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-07

Mai multe imagini:
Un avocat a fost reţinut pentru trafic de influenţă. A cerut 6.000 de euro în schimbul unei promisiuni într-un dosar de beţie la volan
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image