2019-03-21 12:15


Un bebeluş a murit în urma unei intoxicaţii cu nitriţi, iar fratele său geamăn este în stare foarte gravă. Mama le-a preparat lapte praf cu apă nepotabilă

 |  19:57
Un bebeluş a murit în urma unei intoxicaţii cu nitriţi, iar fratele său geamăn este în stare foarte gravă. Mama le-a preparat lapte praf cu apă nepotabilă
Unbebeluş în vârstă de 1 lună, din localitatea vasluiană Vetrişoaia, a murit ieri-dimineaţăîn urma unei intoxicaţii cu nitriţi, iar fratele său geamăn se află în starefoarte gravă, după ce mama lor le-a pregătit, cel mai probabil, lapte praf cuapă nepotabilă dintr-o fântână din sat.

PotrivitServiciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, părinţii au venit cu cei doicopii la dispensarul din comună ieri-dimineaţă, unul dintre bebeluşi fiind dejamort. Pentru cel de-al doilea copil, medicul de familie din Vetrişoaia a sunatla numărul de urgenţă 112 şi a solicitat intervenţia unei ambulanţe. “Pentrubebeluşul aflat în viaţă s-a luat măsura transportării la spitalul din Huşi, deunde, cel mai probabil, va fi transferat cu elicopterul SMURD la o clinică despecialitate din Iaşi. Din cele constatate de echipajul medical deplasat laintervenţie, gemenii au suferit o intoxicaţie cu nitriţi după ce mama copiilorle-a pregătit laptele praf cu apă nepotabilă dintr-o fântână din sat. Dinpăcate, pentru unul dintre ei, concentraţia ridicată de nitriţi a fost fatală”,a declarat, ieri, medicul Emad Woasouft din cadrul SAJ Vaslui. Incidentul aavut loc la numai o zi după botezul gemenilor. Autorităţile sanitare vasluienevor preleva o serie de probe de apă din acea fântână din localitatea Vetrişoaiadin care a fost preparat laptele, în vederea stabilirii, pe baza analizelor delaborator, care sunt parametrii chimici ai apei.

Concentraţiade nitriţi a depăşit parametrii normali

Dealtfel, din analizele făcute în anii din urmă pe probe de apă din Vetrişoaias-a constatat că există numeroase fântâni care au concentraţia de nitriţidepăşită faţă de parametrii normali. Numai în cursul anului trecut, din celeşapte probe duse spre analiză de primărie trei aveau indicatorii depăşiţi înceea ce priveşte concentraţia de nitriţi şi nitraţi. “O echipă de specialiştide la DSP va merge la Vetrişoaia pentru a preleva probe de apă de la sursa pecare o va indica mama gemenilor că ar fi folosit-o în alimentaţia copiilor. Dinceea ce am discutat şi cu medicul de familie din comună, părinţilor li s-a adusla cunoştinţă faptul că nu trebuie să folosească apă la prepararea hraneipentru sugari din fântânile din sat. Evident, mai există şi acea obligaţie aprimăriei de a afişa la acele surse cu o concentraţie ridicată de nitriţi şinitraţi că apa nu este potabilă”, a declarat ieri directorul DSP Vaslui,Mihaela Vlada. În urma analizelor de laborator, medicii Spitalului MunicipalHuşi, acolo unde a fost transportat în stare gravă bebeluşul care a scăpat cuviaţă, au stabilit că, într-adevăr, este vorba de o intoxicaţie cu nitriţi,precum şi o insuficienţă cardio-respiratorie acută, apărută pe fondulintoxicaţiei. “Starea bebeluşului internat în spital s-a ameliorat, însă esteîn continuare una gravă. Deocamdată, medicii sunt rezervaţi în a da unpronostic cu privire la şansele de supravieţuire ale copilului, având în vederemai ales vârsta", a mai adăugat directorul Mihaela Vlada.

Poliţiaa demarat o anchetă în acest caz

Pentrua stabili cauza exactă a decesului unuia dintre gemeni, Poliţia a declanşat o anchetăîn acest caz. “S-au efectuat deja o serie de cercetări la locuinţa familiei dincare provin gemenii, fiind examinat inclusiv cadavrul bebeluşului, fără a ficonstatate urme de violenţă. Din ce a declarat mama copiilor, acestora li s-afăcut rău încă din cursul zilei de duminică, mergând la medicul de familie adoua zi, unul dintre bebeluşi decedând înainte să ajungă la dispensarul dincomună”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie alJudeţului Vaslui, Mihaela Ştraub. Gemenii care au suferit intoxicaţia cunitriţi provin dintr-o familie nevoiaşă cu alţi şapte copii, principala sursăde venit fiind alocaţia acestora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...