2018-12-15 12:07


Un călărăşean judecat pentru afaceri cu celule stem se laudă că este vărul Robertei Anastase

 |  14:22
Un călărăşean judecat pentru afaceri cu celule stem se laudă că este vărul Robertei Anastase
Patrupersoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT, acestea fiindacuzate că au recoltat celule stem pe care ulterior le trimiteau spre păstrarela o clinică din Madrid de la mai multe paciente, însă fără a avea autorizarespecială emisă de Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

GabrielAnastase, Constantin Preda, Nicoleta Lioara Liseanu şi Maria Georgiana Panduruau fost trimişi în judecată, pentru constituirea unui grup infracţionalorganizat, trafic de ţesuturi şi scoatere din ţară de ţesuturi şi celule deorigine umană, fără autorizaţie specială emisă de Agenţia Naţională deTransplant. Potrivit DIICOT, Gabriel Anastase, în calitate de director al SCEpsilon SRL, societate funcţionând sub denumirea de Stem Safe Epsilon - Bancăde Celule Stem, a constituit un grup infracţional organizat, împreună cu celelaltetrei persoane, având drept scop prelevarea de celule stem pentru transplant, învederea obţinerii unor beneficii financiare substanţiale. Astfel, în perioadaaprilie -septembrie 2010, prin distribuirea de pliante în spitale şi clinicidinBucureşti, Călăraşi şi Târgovişte sau prin intermediulinternetului,cei patruau încheiat contracte cu 22 de persoaneinteresate, în vederea recoltării de celule stem, şi le-au pus la dispoziţiekit-urile de recoltare a materialului biologic, percepând tarife cuprinse între2.500 şi 5.000 de lei. Ulterior, celulele stem erau recoltate de la paciente lanaştere, conform contractului încheiat, şi predatecelor patru,fiindulteriortransportate, prin intermediul unei firme de curierat, în Madrid,Spania, pentrua fi păstratela o clinică de profil. Toată aceastăactivitate a fost desfăşurată, spun anchetatorii,fără ca societatea SCEpsilon SRL, administrată de Gabriel Anastase, să deţină autorizaţie specialăemisă de Agenţia Naţională de Transplant (ANT), aspect de natură a afectamodalitatea de recoltare, păstrare şi transport a materialului biologic.

FirmaEpsilon are ca obiect de activitate, potrivit datelor de la RegistrulComerțului, dar și de la Ministerul Finanțelor, „Comerțul cu amănuntul alcalculatoarelor, unităților periferice și software-ului în magazinespecializate”. Gabriel Anastase,acționar, alături de Constantin Preda, în firma Epsilon, s-a lăudat, inclusivprocurorilor, că este vărul președintelui Camerei Deputaților, RobertaAnastase. Contactată telefonic, președinta Organizației PDL Prahova a negataceastă legătură de rudenie. „O fi bolnav psihic. Eu nu am nici o rudă înCălărași (firma Epsilon este din acest județ - n.r.) iar, în Ploiești, suntmulte familii Anastase, care nu au nici o legătură de rudenie cu a mea. Foartebine că a fost trimis în judecată, să răspundă”, ne-a declarat RobertaAnastase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...